Nechce se mě kvůli tomu zakládat nový vlákno, takže to napíšu semka.. bez ohledu na pancířky apod. brzda na okruhu po 20 minutách začne docela vadnout. Prostě se přehřeje a páčka razantně změkne, teď mě to málem stálo výjezd mimo trať ve Schwantzovce, kterou jsem projel doslova po vnějším okraji. Sice jsem teda jel maximálně ostře a na brzdy chodil až zbytečně pozdě a tvrdě, ale brzda by to prostě měla uklikat...
Zapomeňte na kapalinu, ta je nová a racingová, takže by se uvařit jen tak neměla. Brzdy jsou perfektně odvzdušněný a bez problémů, kontrolovalo to několik borců z branže. Jestli je to tím, že se Tokica více ohřívají a nezvládají, to netuším, každopádně bych toto rád začal řešit od nejmenších po nejsložitější (nejnákladnější) úpravy, takže nový brzdiče se mě teď rozhodně kupovat nechcou...
Posloupnost řešení...
1) vybejčím průžící plíšky, který zeshora tlačí na desky... mají zabraňovat vibracím a pohybu desek při uvolněné páčce. Když půjdou do prdele, prý můžu slyšet klepání, jak tam desky budou lítat, ale na brzdný efekt to nemá vůbec žádnej vliv a třmenem bude procházet mnohem více vzduchu a soustava se bude líp chladit. Toto je první doporučení.
2) jestli to neklapne, další věc jsou desky samotný. Teď mám nový Ferodo SinterMetalic, směs je jen o maličko měkčí než origa, ale jinak na podobné bázi. Hodně lidí doporučuje závodní desky od Bremba, ale i po slevě od Glinze výjdou na 4500 kč... děkuju pěkne. Nebo taky Lucas crq hypercarbon racing. No a tady na vás směřuju svůj dotaz.... myslíte, že carbonový desky budou podléhat menšímu tepelnýmu namáhání a nebudou tolik ohřívat celou soustavu než ten sintrovanej kov od Feroda? Kotouče měnit za racing nehodlám, takže by šlo o normál kotouč vs. carbon obložení.... co myslíte??? Zdůrazňuju, že mě nejde o silnější brzdový efekt, ale o vytrvalost brzdy.
3) pak je v plánu Brembo pumpa, můžu ju mět za 6000 kč, což je těžká pohoda (nejlevnější u nás vyjde na 8500), ale na toto si ještě počkám, Dawe02 má stejnej problém a pumpu právě pořizuje, takže jestli se tím jeho problém vyřeší, jdu do toho taky.
Když nepomůže ani jedno, nezbyde než to řešit jinýma brzdičema, ale teda chraň bůh... Kurva to zrychlování je sice fajn, ale zadarmo to teda není