Právě je čtv 22. kvě 2025 9:00:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kolik najetych km vydrzi SV?
Nový příspěvekNapsal: čtv 10. čer 2010 23:46:14 
Ahoj SVckari,

mel bych na Vas dotaz. Predem chci rict, ze jsem negramotna lama, co se tyce motorek. Proto sem koneckoncu pisu :) Mel jsem v 18cti SV650 ale jezdil jsem jenom jednu sezonu. Od te doby jsem moto nemel (cca 9 let). Ted opet pokoukavam po moto a co jineho vzit, nez SV, ze jo :)

Chci se ale zeptat, kolik najetych KM se u motorky povazuje za hranicni? Konkretne u SVcek? Mam vyhlidnute jedno SV1000 a ma najeto 31 000km, r.v. 2003. Chtel bych moto mit delsi dobu (par let), a tak nevim, jestli radsi nekoupit neco mladsiho? Vi nekdo kolik SVcka ustojej kilaku, nez se "rozpadnou"? :mrgreen: Predpokladam, ze motor asi prezije ostatni komponenty na motorce? Do kolika najetych KM se na moto da v pohode jezdit?

Jeste jedna otazka:
Je asi hloupost kupovat si po takove dobe nejezdeni rovnou SV1000? Mam vzit radsi 650? Jsem v podstate po tech letech uplny zacatecnik.. Co jsem tak dneska ruzne cetl, tak SV1000 asi neni zrovna dobra volba pro zacatecnika?

Diky za kazdou radu...
Karel

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kolik najetych km vydrzi SV?
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 0:40:26 
Administrátor

no kohy mel na 2007cce 80.000 bezproblemu

zacinas flame, sv je drzak, samozrejme zalezi jak se o nej staras!!!!!!!!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 8:50:02 
záklaďák

jak psal shark, strašně závisí na servisu, pokud budeš vše pravidelně vyměňovat a starat se, tak ti motor vydrží těch 80t a myslím si, že i 100t, páč SV není tak vyhnaný výkonem.
Otázka 650x1000, nedávno se tu jeden člověk ptal... je to různý... Pokud jsi měl během těch 9 let přestávku a na nic jinýho jsi nesedl, tak podle mě, bych spíš doporučil 650 na rok, na 2. A zde si ujasníš potom co dál...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 8:54:18 
záklaďák

Ja mam ted na babce 70 000 a jede v pohode, akorat budu muset nechat udelat ventily.. Takze bych se 31 000 vubec nebal, akorat bych si vzal sebou nekoho, kdo tomu rozumi, protoze na takhle starou motorku se me zda tech kylaku docela malo... kdyz si to spocitas, tak to vychazi na cca 4 500 za rok.. Tak abys nebyl lama, ktera koupi x let starou motorku a ma radost, ze ma najeto jenom 5 tisic :D :D

Jinak ja osobne nevidim v SV 1000 problem... Bude to chtit se zezacatku trochu krotit... Ja kdyby sem si mel ted kupovat 1. moto, tak bych po 650 asi uz nesahnul... Ne ze by bylo moje modry prase spatny, ale snes bych o par koni vic :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 9:08:22 
záklaďák

skor si myslim, ze podvozok bude potrebovat repas, mozno spojka, loziska, brzdy atd.
motor asi neutahas pokial ho naky mongol pred tebou nerval za studena k 10k rpm ;)
ja tradicne doporucim liter, bo sestikilo ti bude stacit tak na mesiac-dva :)
(kazdy to ma inak, mozno sa mylim)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 11:58:40 
dik moc za rady chlapi

Ten litr co mam vyhlidlej (31 000 km najeto) ma majitele puntickare, servisku ma vedenou, pravidelnej servis, ladaky, pancerovy hadice, atd.. Takze tam bych se snad nebal, ze by bylo o ni postarano spatne. Jinak ohledne tech kilaku - rikal, ze posledni 3 sezony nemel na jezdeni moc cas, proto ji i prodava. A proto ma najeto min, nez by mohla..

Karel

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 12:01:10 
záklaďák

Ja bych se těch km taky teď už nebál.
Ale dřív jsem se bál:-) Když jsem ji před pár lety přivezl, tak měla 39tis a mě se vzápětí dostal do ruky, všem SVčkářům známej, test, kde byla mašina po 50tis zralá do šrotu...
Teď už mám přes 71tis a kromě toho, že občas doleju nějakou decku oleje a přes zimu udělám základní servis, tak nic.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 13:00:21 
záklaďák

mam na babce asi 55 tis. a oleje dolejvam asi 2-3decky od výměny k výměně.. rozvoďák kontrolovanej na jaře..bez problém.. ventilové vůle stačili trochu poštelovat.. těch 35tis na litru jestli je to pravda a chlápek se staral tak si myslím že by mohlo bejt v úplně poho..

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]