Právě je stř 14. kvě 2025 15:54:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
Nový příspěvekNapsal: úte 07. srp 2012 14:40:03 
nováček

Zdar SVckari,

pro zacatek - jsem naprostej zelenac, tak omluvte moji uroven popisu problemu a nevedomost o vecech ktery vam jsou jinak uplne jasny :-)
Posledni dobou si vsimam cinkani v motoru, obzvlaste kdyz za to trochu vic zatahnu (prvne mi prislo ze mi cinkaj klice u zapalovani ale ted si sem jistej ze tim to neni). Cinkani jeste neni ten hlavni problem co mi stve, ale to ze mi motor ve vyssich otackach zacne razantne vibrovat, rvat a je citit pokles vykonu - nebyl problem z toho driv vymacknout 200+. Ted jsem rad kdyz jedu 170.
Menil jsem svicky a cistil filtr (K&N). Mam najeto pres 40k tak jsem si rikal jestli uz neni zrala na vetsi servis (serizeni ventilu, rozvody...). Predem dik za vecne prispevky ;-)

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. srp 2012 17:44:57 
záklaďák

Me kdyz nekdy pred 3lety zacalo neco cinkat ve vyssich otackach, tak jsem asi mesic na nic neprisel a byl hodne, ale hodne nervozni.
No a ve finale jsem zjistil, ze se asi vlivem vibraci (pripadne mozna pistoli od tankovaci hadice) uvolnila prepadova trubicka, co vede od zamykani nadrze vnitrkem nadrze.

To je moje zkusenost, tak se na to klidne mrkni.
Se zbytkem ti bohuzel neporadim..

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 09. srp 2012 18:11:38 
nováček

@plevis Dik za info, mrknu na to. Cinkani me ale moc netrapi. Ted jsem se vratil z projizdky a ta mrcha rve, netahne a ve vyssich otackach nehorazne vibruje. Po jizde koukam a jeden vyfuk skoro studenej... Cim to? Svicky byly meneny...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 10. srp 2012 7:17:12 
záklaďák

Čim to? Tym že asi nepáli jeden válec. Pokud só měněny svičky mrkni na kabely, faje ke svičkám a postupuj dál...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 10. srp 2012 8:28:59 
záklaďák

mno, pro začátek...nikde nepíšeš, co máš za obsah, v profilu máš litr...???
z litra vymáčkneš daleko více, než 200+
pokud z něj nyní dáš jen 170 a podle pospisu....tak se přikláním ke štaflovi - jezdíš jen na 1 válec.

jak se chová na 1 válec:
po nastartovná se třepe, reakce na plyn jsou mrtvé, netáhne, řve to jako kráva.....
poznáš to na svodech, přímo u válce, 1 se zahřívá, druhej nikoliv.

možné příčiny:
při výměně svíček byla udělána chyba:
špatně zasunutá faja na svíčce
špatně dotažená svíčka

rozhodně se tomu pověnuj co nejdříve, lítat na 1 válec nejni pro mašinu ideální za žádných okolností (pokud nemáš 1 hrnek a to pokud vím, tak SV není).

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 10. srp 2012 9:20:30 
nováček

@ Kawa jo jo, jedna se o litra. Priznaky 1 valce sedi. Ty svody jeste zkontroluju.

Ok mrknu na ty svicky a kabely. Asi se zeptam fakt blbe, ale je nejakej zpusob jak muzu zjistit ze svicka haze spravne jiskru? Vyndat svicku a nastartovat asi neni moc koser nebo jo? :) Da se to nejak zmerit?

K ty vymene - jsem si skoro jistej ze svicky jsem vymenil dobre. Akorat teda v manualu pisou ze se ma svicka utahnout rukou nadoraz a pak dotahnout klicem jeste o 1/2. Mne se to podarilo utahnout tak o 1/4 pac to vic uz neslo - dotahnul jsem to podle citu. Hraje to velkou roli?

Dik...

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]