Právě je pát 25. črc 2025 22:29:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 10:26:05 
záklaďák

shark píše:
originalni padaky suzuki se montuji na predni sroub
http://www.suzukisv.cz/sv-gallery/?g2_itemId=82915

jsou ale navrzeny (alespon se tak domnivam) ze pri vetsim zatizeni se urvou, aneb nejsou primo do sroubu ale krs desticku/redukci

já myslel spíš tyhle co jsou v posledním katalogu... nevím jak je to přesně u tý kapovaný
verze, ale evidentně to je v místě kde jde ten šroub srkz...

Přílohy:
padak suz 2.jpg
padak suz 2.jpg [ 17.1 KiB | Zobrazeno 2919 krát ]
padak suz.jpg
padak suz.jpg [ 47.6 KiB | Zobrazeno 2581 krát ]
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 11:45:28 
záklaďák

Je to možná trochu mimo ale třeba na babce ani nemáš jinou možnost než to dát na ten šroub co je skrz...aspon ne z pravý strany to by si musel uchytit přímo na hlavu předního válce...a to bych neriskoval...takže já mam padáky (na babce) taky na tom šroubu co je skrz...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 14:17:12 
Administrátor

jo
jenze
to nejve vubec naprimo viz
http://www.suzukisv.cz/sv-gallery/?g2_itemId=16643
pri padu se to bud ohned nebo rovnou ulomi a vetsinou stejne poberou kapoty
v ty novy verzi kdy to cumi z kapot tak min, ale verze co se dlouho delala tak byl jen defakto plochej hrobek rovnej s kapotou

origo padaky
http://bikeinfo.co.uk/suzuki-sv650-sv65 ... sories.htm

ty origo drzaky kapot casto i pri mensim padu rozlamou kapoty, nedavno jsme to resili s brusem
http://www.google.com/search?hl=en&clie ... 20&bih=704

hned drihej obrazek je "reseni"

+ tady mate spoustu inspiraci ze zahranici

ps: k tematu, opravdu si myslis ze kdyby ty tvoje extra dlouhy padaky fungovali, ze je nikdo nedela? a radsi vsichni delaj nefuncni a vsichni si je kupujou?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 15:25:45 
záklaďák

tak zas nějak extra dlouhý nejsou... myslím, že délka bude podobná jako jsou ty delší typy na tom tvým posledním odkazu...

Navíc jeden "test" už úspěšně proběhl, takže na rozdíl od zdejších teoretiků už nějáký praktický výstupy mám a motorka
úspěšně přežila téměř bez následků. Sice rychlost nebyla velká, jen 2-3 metry se to pošouplo po asfaltu.

Ale ještě trochu zapracuju na tom, aby se to v případě pádu kontrolovaně ohlo 3-4 cm od rámu, aby ho to případně nemohlo poškodit.
Jak sám píšeš pevnost není všechno (spíš naopak) zvláště při větším pádu.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 17:06:25 
Moderátor

marse_ pokud tvrdíš, že ta závitovka nepřenáší žádný ohyb, tak musíš být asi trochu mimo realitu. Jak už jsem psal, není to jeji hlavní úkol. Funguje tam především jako svorník.

Díval jsem se včera na moje fotky rámu a pokud máš ty kovový válečky, opravdu vsunutý do vybraných otvorů v rámu, tak ti ho to opravdu jen tak poškotit nemůže.
to je pravda.

I tak je ale zvolený průměr hodně malý a délka hodně velká.

Moje padáky zažily highsider a následný skluz po asfaltu 15-20m.
Padák se ohnul asi o 2cm, mírně se zdeformoval a obrousil asi o 1,5cm...
to mám upevňovací šrouby zapíchnité v nejnamáhanějším místě na 10mm.

Ale bohužel cena nebyla tak příznivá, jako tvých pohádkových 300kč...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 18:51:28 
záklaďák

marse píše:
zdeněk píše:
No, a proto Sharku všichni renomovaní výrobci padáků vč výrobce Suzuki vůbec nedoporučují dávat padáky přes tyčovinu skrz motor,ale o šroub dopředu,tam se totiš ten kus rámu dá snadno opravit a max se po velké ráně opraví přední hlava motoru. ;)
Marse-to,co jsi právě napsal je zcela liché.Jak se tam drbne rám,tak je to v prdeli,a ještě je nebezpečí trhnutí bloku motoru.Suzuki ví trochu víc než ty.Oni tu motku vyrobili.

tak když jsi byl včera Zdeňku s hlavním konstruktérem Suzuki na večeči, tak to potom jo... To abych to radši sundal, než se mě vyrve ten motor celej...

Jenom mi nejde do hlavy, když se koukám na origo příslušenství přímo od Suzuki, že tam žádnej takovej padák na ten přední uchyt nenabízej a co víc.... Kde je uchycenej ten padací rám co maj v příslušenství? Zrovna na tom šroubu co jde skrz... Pravda, ten rám funguje trochu jinak než padák, ale asi věděli proč to nedrží ten přední šroub, ale tenhle co jde skrz.

Z kontrukterem nevečeřím,ale ty si tu na něj trošku hraješ.motku SV650S mám od roku 2003 od nova,takže si dovolím říci,že o ní něco malinko vím.
Origo padací špunty mají objednací číslo -montážní sada 990D0-17G40-000-stříbrná a k tomu hříbky např 990D0-16G40-SLV-stříbrné.
A po tomto tvém školení:
Cituji:

Představ si, že mi to něco říká, neboť néjen že jsem to studoval, ale také v tom nyní pracuju... Myslím teda ve strojařině.

Ale řekl bych, že se to ohne nejspíš na konci, né?

Nevím jestli jsi pochopil jak tam ta trubka funguje a jak se to bude ohýbat... Jestli myslíš, že to přenáší ohybový moment té závitové tyče, tak máš za pět...

a oznámkování se musím jít vyklečet do kouta.Všichni byli blbci,ale ty jsi jim to teď ukázal.
Jinak těm svým věřím,motka dopadla daleko lépe než moje noha.Kéž bych mohl na nohu udělat padáky.A věř mi,že tento test \který nikomu nepřeji\ty padáky fakt prověřil.
Toto je po ročním léčení.Stačil debil,co mě sundal z boku při rychlosti 35km\h.
http://www.suzukisv.cz/sv-gallery/?g2_itemId=37053

Je tedy pouze vidět,jaký jsou ve firmách Metisse,Baracuda,LSL a mnoha dalších blbci,kteří vyrábějí po desítkách testů nefunkční věc.Protože českej strojař ve spojení s Baumaxem to udělá za pusinku a ještě si udělá jeden testík a ten vyhověl.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 19:19:41 
záklaďák

ale ale ,,,, ten tě nakop ,zdendo v sobotu dame pivko a tam ho zdrbnem :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 19:24:15 
Administrátor

zdeněk píše:
Je tedy pouze vidět,jaký jsou ve firmách Metisse,Baracuda,LSL a mnoha dalších blbci,kteří vyrábějí po desítkách testů nefunkční věc.Protože českej strojař ve spojení s Baumaxem to udělá za pusinku a ještě si udělá jeden testík a ten vyhověl.

tak to je praci stara znama vec ne? ala beda travnicek :-)
kuci klid, chtel ukazat jak udelat levnej padak, vhodnej na padani z mista, to ukazal, padak to splnuje

bohuzel vzdy plati ze ne vsude se vyplati setrit a na motorce zvlast, spoustu veci lze levneji nahradit, vykoumat apod, ale pokud jde o bezpecnost..... tak kazdej vi ze se to nevyplati vubec
ale o to u padaku zas tak nejde

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 19:57:21 
záklaďák

Mam padáky od Rutana a jsou uchycené na ten šroub co jde skrz . Rutan na svých stránkách píše že tento ůchyt je zrovna u SV hodně pevný a že to má odzkoušeno na mnoha crashtestech.

Přílohy:
zezadu.JPG
zezadu.JPG [ 112.62 KiB | Zobrazeno 2504 krát ]
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 20:49:25 
záklaďák

Chlapi, koukám, že si to celý moc berete. Vy se snažíte udělat idiota ze mě, já z vás... OK. Tohle téma končím, protože se stejně ničeho nedoberem.

Následující fotka je starý provedení, kde se to bohužel ještě ohlo hned u úchytu v rámu. Nyní už to mám jinak a ohýbá se to až v místě, kde
to rámu nemůže ublížit. Jinak tohle bylo v cca. 40 km/h na štěrku zablokovaný přední kolo před autem co si spletlo hlavní silnici. Jak je vidět, tak to celkem
zafungovalo, i když tohle starý provedení ještě mělo mouchy. Teď už je to lepší. Možná to stojí celý úplně zahovno, ale myslím, že kdybych to tam neměl
tak by byla škoda rozhodně větší. Takhle šlo v podstatě jen o vytržený blikač, který ale šel jednoduše opravit, protože nepraskla objímka a ubroušený roh vejfuku,
kterej ale už byl stejně z předchozích pádu trošku jetej...

Jinak sorry za to, zda jsem se někoho dotknul. To jsem v umyslu neměl, ale byla to jen reakce na výše uvedené reakce...

Přílohy:
web_pad_04.jpg
web_pad_04.jpg [ 67.22 KiB | Zobrazeno 2462 krát ]
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 08. čer 2011 23:03:47 
Administrátor

no asi si nemel zacinat s tim ze jsou lepe fungujici, to se nediv ze jsme te hned rozebrali :D ty jsi napsal a zacal se vytahovat

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 8:40:28 
záklaďák

shark píše:
no asi si nemel zacinat s tim ze jsou lepe fungujici, to se nediv ze jsme te hned rozebrali :D ty jsi napsal a zacal se vytahovat

myšleno to bylo tak, že při pádu se poškodí méně věcí než u těch kratších (standartních co jsem měl předtím), protože tam to odnesla vždy i kapota s parohama, blikač, páčka atd. (předchozí 2x pády - zhruba podobné jako ten třetí) a v tohmle smyslu jsem nekecal, alespoň při menších rychlostech to je prostě lepší z hlediska škod na motorce... můžem o tom vést diskuze, můžem se o tom hádat, ale to je tak všechno co se proti tomu dá dělat... :-D

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]