Právě je pát 25. črc 2025 13:15:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 13:05:49 
záklaďák

Jaké brzdové destičky? Je znát výměna běžnejch hadic za pancéřové? Co brzdová kapalina? Nebo snad nějaké další úpravy byste mi doporučili? Zatím tam mám komplet stock... nechci investovat desetitisice ale destičky musím měnit tak jako tak...

EDIT: Po výměně destiček (EBC) mi neustále přibržďují oba přední kotouče a to i přes to, že sem všechno důkladně pročistil a promazal. Dokonce proběhla i výměna brzd. kapaliny, ale taky bez výsledku. Setkal ste se někdo s něčím podobnym?

Naposledy upravil Jindra dne čtv 25. čer 2009 10:26:23, celkově upraveno 1

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 14:00:08 
záklaďák

Dyby nebylo pozať rozdil mezi gumovéma a panciřama hadicama, toš to nikdo dělat nebude. S deskama ti neporadim, vystřidal sem zatim jenom dvoje a rozdil sem nepoznal. Ovšem netušim co tam bylo za puvodni desky, třeba sem dal ty sami......

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 14:04:53 
Moderátor

Jindra píše:
Jaké brzdové destičky? Je znát výměna běžnejch hadic za pancéřové? Co brzdová kapalina? Nebo snad nějaké další úpravy byste mi doporučili? Zatím tam mám komplet stock... nechci investovat desetitisice ale destičky musím měnit tak jako tak...

Hledej, o hadicích se toho tady už řešilo mraky a o deskách a kotoučích jak by smet...
Já můžu porovnat akorád default hadice vs. pancéře.... mají rychlejší nástup, ale nic závratnýho nečekej

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 14:05:48 
záklaďák

Vyměňoval jsem gumový hadice za pancéřový a jediný co jsem poznal, tak je v páčce lepší cit a když už se hodně brzdí, tak prostě páčka neměkne. Brzdnej účinek podle mě zůstal stejnej. Co se týče destiček, tak tam mám nějaký Vesrahy a za studena jsou takový mdlý a jak se zahřejou, tak brzdí už dobře, ale už bych nešel do nějakýho podobnýho typu. Na destičky je spoustu výrobců, z hlavy mě teď napadá: sbs, gold fren, nissin, ferodo, atd... Hlavně vybrat směs, která ti bude vyhovovat.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 16:05:53 
záklaďák

Pokud vyloženě na okruh, pak určitě hadice kvůli vadnutí brzd a měkčí desky. Do provozu to asi zas tak kritický není.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 16:17:06 
záklaďák

Neith píše:
Pokud vyloženě na okruh, pak určitě hadice kvůli vadnutí brzd a měkčí desky. Do provozu to asi zas tak kritický není.

Jo,o hadicích tady toho bylo už napsáno mraky...jak píše Neith,hadice poznáš na okruhu,neba během ostré jízdy na silnici,kde guma vadne,pancíř stále drží.
Desky - s tím jsem taky laboroval(teoreticky,nezjoušel jsem).Race desky jsou celkem nebezpečný,dokud se nezahřejou,můžou na začátku hodně zlobit.Proto jsem vždy koupil doporučené výrobcem.Pokud budu více času trávit na okruhu,pořídím sadu race a budu před jízdou na okruhu asi měnit.
Jo a ještě jsem pořídil race brzdovku,má sad lepší vlastnosti při zahřátí.
http://www.okracing.cz.web4ce.cz/index. ... &Itemid=28
http://www.okracing.cz.web4ce.cz/index. ... &Itemid=28

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 22. úno 2009 17:36:54 
Moderátor

Jop tu tam mám taky. Teda vím že ju nevyužiju, ale když sem od nich tenkrát bral hadice tak mně to dali za cenu běžné tuším...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 16:33:42 
záklaďák

Shorty píše:
Vyměňoval jsem gumový hadice za pancéřový a jediný co jsem poznal, tak je v páčce lepší cit a když už se hodně brzdí, tak prostě páčka neměkne. Brzdnej účinek podle mě zůstal stejnej. Co se týče destiček, tak tam mám nějaký Vesrahy a za studena jsou takový mdlý a jak se zahřejou, tak brzdí už dobře, ale už bych nešel do nějakýho podobnýho typu. Na destičky je spoustu výrobců, z hlavy mě teď napadá: sbs, gold fren, nissin, ferodo, atd... Hlavně vybrat směs, která ti bude vyhovovat.

tak nak sem cekal nakej takovej efekt by to mohlo mit :-) tak to je tam asi dam a s tema deskama to bejva dost laborovani aby to cloveku vyhovovalo... tak sem si spis rikal jestli nekdo nema vylozene dobrou nebo spatnou zkusenost s nakym typem desticek primo na okruhu :?:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 20:38:30 
Moderátor

já jsem na okruhu seriový hadice uvařil, i když jsem měl poslední kola nejrychlejší, na brždění to bylo znát... páčka šla skoro až ke gripu, gumová jak žvejkačka...
Desky nemůžu objektivně posoudit, ale měl jsem tam feroda s označením směsi "P" byl to takovej Sport...

Každopádně Pancířky ti zamezí nadměrnýmu nafukování hadic, zkrátí dráhu páčky!!! a udělají brzdu celkově tvrdší na zmáčknutí...
Desky bych zvolil o třídu nižší než racing v případě že chceš jezdit i na silnici no a brzdovka (pokud to chceš na SV6) v pohodě DOT5, a ani s DOT4 by neměl být nejmenší porblém pokud je nová...

No a pak už jen odmasťit desky a kotouče před závodem a můžeš valit...

Ale jestli si dobře pomatuj tak tam máš nasazený odpružení i s brzdama z GSX-750R ne? oproti serii to u samotný je nesrovnatelnej skok vejš...
Pokud to ještě takto vylepšíš, bude to postačující nad všechny limity SV6 i 1000

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 20:40:28 
záklaďák

Já nevím, jestli si tu často lidi nepletou Jindru a Jindrse... ten má předek z GSX-R1000 tuším.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 20:43:53 
Moderátor

Neith píše:
Já nevím, jestli si tu často lidi nepletou Jindru a Jindrse... ten má předek z GSX-R1000 tuším.

Jo tak to si pletu...
Jindrs má vidle z xixaa

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 21:32:45 
záklaďák

popiSV píše:
Neith píše:

Jo tak to si pletu...
Jindrs má vidle z xixaa

jj.... pletes :this: ja tam mam zatim totalni serii takze s tim asi neco malo budu muset udelat! Ale preci jen vim ze tohle je moje posledni sezona na sv takze do toho nechci zbytecne investovat! jinak jaka je nevyhoda racing desticek v provozu?ja slysel ze to lip brzdi a rychlejc se opotrebuji... jinak nevim ze by tam byl nakej rozdil!? :?:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 21:58:25 
záklaďák

dokud je nezahřeješ tak brzdí blbě. A obyč jízdou je nezahřeješ tak jak maji byt..

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. bře 2009 23:49:39 
záklaďák

tyhle mam vyzkoušený na litru a sou :good:
Obrázek

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 0:35:41 
záklaďák

Inkvizitore ty bys to mohl vědět. Pré só nejaky racing destičky co se nemusí zahřívat.. Moc mě to hlava nebere, takže bych se o tym rád neco dověděl...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 0:53:19 
záklaďák

stafflik píše:
Inkvizitore ty bys to mohl vědět. Pré só nejaky racing destičky co se nemusí zahřívat.. Moc mě to hlava nebere, takže bych se o tym rád neco dověděl...

čéče tak to tě zklamu, tak do hloubky to zase neštuduju, desek sem vyzkoušel několikero druhů, tyhle sintrovaný ebc se mi zdály nejlíp brzdící. kašlal sem na to co vydržej, jediný co mě zajímalo jak hodně brzděj... co se toho zahřejvání týče tak mi neni vůbec jasný proč by se měly vohřejvat, osobně si myslim že desky ohřeješ v klidu při prvnim brždění na provozní teplotu a neni co řešit....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 1:09:08 
záklaďák

No je fakt, že i sériový desky na SV (650) když se ohřály na fest, tak brzdily mnohem líp... když jsem dělal pičoviny (stoppie a tak), brzdilo to potom jak šlak. Takže je možný, celý fór spočívá v tom, že je to podobně jako u těch racingových gum... prostě pokud chce člověk jejich potenciál využít až do dna, musí je ohřát, pokud to neudělá, nic se neděje, prostě toho akorát nevyužívá naplno. (teorie)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 1:56:46 
záklaďák

jen abych to uvedl na pravou miru ... jsem sice napitej, nicmene to nemeni nic na katku, ze sintr-metalicka smes se chova + - jak origo ... ovsem desticky se smesi dual carbon, bo dokoce rACING SINTER SE zahrivat musi!!!!!!!!! Takovy desky ani nemaji homologaci na silnicni provoz ... proste pri zavoech drzis celou boxovou ulicku predni brzdu, abys ty xesky zahral, jinak proste ebrzdej (brzdej, ale min jak serie...) Bavime se o destickach SBS ....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 8:39:40 
záklaďák

mateSAS píše:
jen abych to uvedl na pravou miru ... jsem sice napitej, nicmene to nemeni nic na katku, ze sintr-metalicka smes se chova + - jak origo ... ovsem desticky se smesi dual carbon, bo dokoce rACING SINTER SE zahrivat musi!!!!!!!!! Takovy desky ani nemaji homologaci na silnicni provoz ... proste pri zavoech drzis celou boxovou ulicku predni brzdu, abys ty xesky zahral, jinak proste ebrzdej (brzdej, ale min jak serie...) Bavime se o destickach SBS ....

kurva drat... us to zacina bejt zajimavy :grin: taky musim potvrdit ze seriovy desticky se po poradnym ohrati chovaji lip!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. bře 2009 9:01:20 
záklaďák

mateSAS píše:

ale tak to samozřejmě, ale takový věci tady rači psát ani nebudu páč se toho někdo chytne a dopadne to jako se slickama kerý taky někdo jezdí v provozu, nevohřátý a má pocit jak je to ideální guma na silnici... totéž ty desky... až někdo bude potřebovat takovýhle desky nebo slick tak už bude jezdit jenom po okruhu a brno pod 2.15 a bude mít takovejch zkušeností, že se na takovýhle věci ptát nebude....

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]