Jejda mane ale nemůžu přece koupit věc a ohlížet se primárně na to, jestli mě sedí nebo ne... určitě je lepší kvalitní komba, která mi bude třeba trochu volná, než supr padnoucí šmejd, kde švy ani kůže nevydrží lautr nic. Volnější kůže ztrácí jen na atraktivitě, ale s účinností už to tak hrozný není, pokud to není moc... (textil je snad elastickej a přiléhavej?). To samý platí u přileb. Lidi to často přehánějí a myslí si, že když je někde malinko volnější a třeba do ní trochu fouká, hned je to špatně a radši vemou přilbu, co je bude trochu tlačit, což je vůbec to nejhorší. Podívejte se na piloty GP, SBK apod. jak ti si nasazujou a sundávají helmy.. prostě žádnej odpor, žádný zarudlý ksichty, otlačeniny, když je po závodě sundaj apod... nemají je vůbec tak natěsno! Problém je, že ten materiál pracuje a prostě se roztáhne. My s tím počítáme, nemáme moc peněz a radši teda berem hystericky věci menší, ale bacha na to, i tohle může příčina nehody (až se ve vedru v tlačící přilbě zamotá hlava a přijde ztráta koncentrace). Takže buď hadry častěji měnit nebo u kvalitních přileb často není problém za pár šušní měnit výstelku, anebo (tak to řeším já) koupit teda o trochu menší s tím, že než vyjedu, tak si to ještě doma pořádně vytvaruju. Helma mě na začátku tlačila na čele, tak jsem ten polystyren v těch místech opatrně zamáčkl a teď sedí prostě absolutně stoprocentě. V kombě stačí se nějaký den pohybovat po domově a ona už se roztáhne tam, kde ji k tomu donutíte (třeba Popis lehl s kombou do vany, ale to už je pakošina

).