Právě je stř 23. črc 2025 7:20:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 185 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IXIL
Nový příspěvekNapsal: pon 21. led 2008 23:49:22 
záklaďák

Staflik - no jednu věc ten IXIL a filtr u mě citelně změnil určitě... motorka strašně snadno vyletí do otáček, předtím jsem měl problém to dostat na 10 tis., dnes jsem v okamžiku na 11,5 tis. a pak mě zarazí omezovač... dneska jsem testoval. Do omezovače jsem se nikdy předtím nedostal a vůbec se k němu přiblížit byl mnohem větší problém, než teď.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 21. led 2008 23:54:11 
záklaďák

Nejthe tys to měl na brzdě? A co je u tebe vyrazně? Já furt nevěřim že by to někdo poznal jenom tak. Pokud se to zvedne je to steně jenom o pár kobyl a to si myslim normálni jezdec nepozná. ;)

edit: No do otáček to asi de lip. Ale furt mě nikdo nepřesvědčil o tym že to pozná na vykonu......

Naposledy upravil stafflik dne pon 21. led 2008 23:56:05, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 21. led 2008 23:55:01 
záklaďák

stafflik píše:
Žádné laďák neni o vykonu. Bo to néni laďák, ale otevřená koncovka. Pokáť chce nekdo hledat koně tak musi na brzdě. A hledat a hledat. Jenom laďákem to nepude. Proto to neřešim, navic to sténě to nepoznám, tak hledim jenom na to aby se mě lébil zvuk. A ten se mě s IXILEM mooooc lébi. : lovebike : Jinak na ten tvuj Rosťo su zvědavé. Jak budou Věrovany tak mě to musiš nechat poslechnót... :grin:

to si piš, že ti ho předvededu (myslím ten laďák). I dnes jsem ho trochu podráždil (ale jen 10 km).

Pokecáme 2.2. U Šviháků v Olomouci.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 21. led 2008 23:57:41 
záklaďák

Rostis toš už se těšim ani neviš jak! : biker6 :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 0:12:59 
záklaďák

stafflik píše:
Nejthe tys to měl na brzdě? A co je u tebe vyrazně? Já furt nevěřim že by to někdo poznal jenom tak. Pokud se to zvedne je to steně jenom o pár kobyl a to si myslim normálni jezdec nepozná. ;)

edit: No do otáček to asi de lip. Ale furt mě nikdo nepřesvědčil o tym že to pozná na vykonu......

Here you go! http://www.suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=4590
To je z brzdy hned po koupi dílů. První křivka je originál, druhá s IXILem, třetí s IXILem a KNkem.

Jinak jestli jsem to nějak výrazně poznal, to těžko říct, protože motorka jinak jezdí i při různém počasí nebo nadmořské výšce! Ale dneska jsem z toho měl rozhodně dobrej pocit (do téhle doby jsem nalítal s IXILem jen asi 100 km ale cestovním stylem)... dnes jsem si dal asi 90 km a jenom skrze blbiny (jezdil jsem asi čtyři hoďky) a byla možnost si to otestovat na akceleraci. Maximálku nevím, to zkusím někdy na jaře na dálnici.
Na těch otáčkách jsem to poznal rozhodně... zátah to má prostě větší a vyhoupne se to s relativní chutí až do omezovače v těch 11,5, což bylo předtím nemyslitelné.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 0:25:05 
záklaďák

Neith> jenom taková technická. s originálem ti podle toho grafu naměřili míň než by mělo být, takže někde ještě můžeš ty 2-3 koně pochytat.. už proto, že ti to dřív nešlo do omezovače. ale možná byla někde chybka, která u toho IXILu zmizela..

mě naměřili po montáži R.P.čka o 6koní (celkem 78) a 4Nm víc než má SV papírově. ale myslím, že to při mém stylu jízdy nepoznám.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 0:34:28 
záklaďák

Hmm Weweřák byl rychléši. Origo je tam miň než by mělo byt. ale sakra eši to bylo origo tak to mužu mět klidně taky. Asi to na tu brzdu šupnu taky. Ze srandy. Co spotřeba? O kolik to šlo navrch? Rozhodně tvoji mašuli to stopro prospělo!!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 0:59:18 
záklaďák

Pardon, ještě jsem měl dodat tenhle graf: http://www.suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=4586
To je test na brzdě z Motonáletu 07 v srpnu, kdy bylo všechno orig. (stejnej chlápek, co mi to potom měřil s IXILem v listopadu). Jak je vidět, tady mám zas o tři koně víc, než se píše u Suzuki. Je to totiž proto, že tyhle absolutní hodnoty nehrají roli! Už jsem to tu někde i psal, ale staré fórum je v prdeli, takže znovu... souvisí to s momentálníma podmínkama (teplota motoru, okolí, tlak atd.). Zkuste si to sami, běžte na brzdu, změřte výkon, běžte při nulovém zásahu do motorky další den na tu samou brzdu a výsledek může být (a pravděpodobně bude) úplně jiný! Nic s motorem nemám ani jsem neměl, ten šupák to jen při měření v době montáže IXILu a KNka měřil při nedostatečném zahřátí, proto jsou ty absolutní hodnoty trochu nižší (viz. poznámka pod grafem).

Na brzdě mají výsledky svou relevanci jenom při ROZDÍLOVÝCH hodnotách a tyto naměřené v co nejkratším možném intervalu. Tzn. pokud si chce člověk zjistit, o kolik mu opravdu to či ono ovlivnilo krouťák a výkon, je třeba měřit nejdřív v původním nastavení, co nejrychleji provést upgrade (montáž laďáku apod.) a co nejrychleji opět měřit, ať jsou podmínky pokud možno stejné. A ta ROZDÍLOVÁ hodnota je důležitá, ne absolutní. Nárůst mám 8,2 HP a 5,5 Nm, tzn. že při stejných podmínkách, jaké byly při měření na Motonáletu v srpnu, bych měl hodnoty kolem 84,3 HP a 69,7 Nm. Stejné ale podmínky nejsou nikdy. Uf, snad je to srozumitelné. Každopádně tohle není z mé hlavy, diskuzi jsem na tohle vedl v mnoha servisech s těmi grafy v ruce.

Jo, a ještě jedna věc... serte na maximální hodnoty, důležitý je průběh křivky. Špatné vyladění může mít sice za následek obrovské maximální hodnoty, ale průběh může mít obrovské propady a celkově bude "labilní". Jeden borec tohle měl na tom Motonáletu na upravená Kawě ZX9R... vylezl na brzdu a když mu to ten technik začal testovat, nejdřív jen vyvalil oči, potom motorka několikrát střelila do výfuku a nakonec zdechla! Chlápek od brzdy ho vyhodil, že tak zprzněnou motorku ještě neviděl. Výkon byl posunutý ve své maximálce asi o deset kobyl, ale ty neskutečné propady v nízkých a hlavně středních otáčkách měly za následek, že motorka jezdila jak splašená koza.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 1:05:01 
záklaďák

stafflik píše:
Co spotřeba? O kolik to šlo navrch? Rozhodně tvoji mašuli to stopro prospělo!!

Jak říkám, ještě jsem neměl moc možností všechno otestovat, ale zatím mám dojem, že mi spotřeba trochu vylezla.. ale ne o víc než o půl litru. Jakmile pojedu nějakou první delší trasu a bez blbin, změřím to a pak budu vědět víc.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 1:56:22 
Administrátor

me by spis zajimalo rozdil kdyz to das na stary esvo *-02 ten ladak oproti kdyz je na novym esvu... 03-*

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 8:55:35 
záklaďák

ja spotřebu s/bez laďáku neřešim, ta je závislá na stylu jízdy od cestovní (4,4 - moje minimum) po svižnou v horách (7-8) .. takže nějaký půllitr +- s laďákem fakt neřeším..

Neith> jj, tak jak píšeš, důležitý je rozdíl, pač 3k může být klidně odchylka měření, na to sem nemyslel.. ale jinak ten nárůst máš pěkný.. :good:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 13:27:54 
záklaďák

Wewerka - jasný, spotřebu sere pes. Bylo by fajn jezdit za hubičku, ale benzín je nakonec to poslední, na čem bych šetřil. Spotřeba se mi sice trochu zvedla, ale nijak brutálně, takže na to kašlu.
A s tím nárůtem... čekal jsem všechno, ale tohle teda fakt ne. I ten servisák od brzdy docela čučel.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 17:10:54 
záklaďák

No já spotřebu řešim. Zajimá mě prostě co všechno to s motorem udělá. Takže chcu vědět i to se spotřebou. Pul litru sem nebo tam neni podstatné pro šrajtoflu, ale chcu vědět co všechno se změni po nasazeni laďáku. Jinak s tym časovim odstupem od měřeni je mi to naprosto jasny. Díík

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 17:32:54 
Moderátor

no, já přemýšlím o těchto... jen nevím ketrej... ten Xtream je už ověřenej od Neitha, ale zajímalo by mě jestli se bude úplně stejně chovat i ten kulatej...(+8,2HP,+5,5N/m)

Přílohy:
DSC02966.JPG
DSC02966.JPG [ 44.62 KiB | Zobrazeno 4569 krát ]
DSC02963.JPG
DSC02963.JPG [ 45.7 KiB | Zobrazeno 4561 krát ]

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 18:36:05 
záklaďák

stafflik píše:
No já spotřebu řešim. Zajimá mě prostě co všechno to s motorem udělá. Takže chcu vědět i to se spotřebou. Pul litru sem nebo tam neni podstatné pro šrajtoflu, ale chcu vědět co všechno se změni po nasazeni laďáku. Jinak s tym časovim odstupem od měřeni je mi to naprosto jasny. Díík

Jasný, s tou spotřebou jsem to myslel vzhledem k prachům... technická stránka věci je jiná věc. Každpádně spousta laďáků prý spotřebu spíš sníží.. když otevřeš zadek i předek, měla by se trochu ochudit směs při relativním zachování výkonu, takže by mělo dojít k snížení spotřeby. Tohle ještě budu na jaře řešit, ale bez PC stejně vyřeším prd... ale aspoň ať vím.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 22. led 2008 19:04:26 
záklaďák

Popi - to druhé na obrázku není Extreme... to je Euroline oval a měl by být z karbonu! Tvar a rozměry jsou stejný, takže je docela možný, že bude mít jiný zvuk a tak... proč by dělali jinak dva stejné typy, že... Jinak šupáci z IXILu přišli s novýma verzema laufů... i u Extremu.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 25. dub 2008 21:35:29 
nováček

Pokud potřebujete cokoliv vědět napište p. Davidovi davidmoto@seznam.cz je to blázen do motorek, ví o nich snad všechno a má vlastní dílnu a e-shop http://www.moto-david.eu

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. čer 2008 12:44:14 
nováček

No o tom IXILU sem taky uvazoval, ale nakonec kdyz sem kupoval masinu, tak sem mi dostal pod ruku bike s namontovanym ARROW titan, :yahoo: vybiral sem si v shopu jeste naky rukavice a kdyz to chlapek natocil a ja to slysel buracet :twisted: tak to byla jasna volba. Vlozku sem tam zatim nedaval, ale az pojedu do Reichu, tak to bude nutnost, "suprovy" rakousky celnici by ten zvuk asi nepobiraly

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 02. čer 2008 19:38:51 
záklaďák

Popi ten vrchni nerezové mám doma :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 03. čer 2008 13:14:36 
Moderátor

stafflik píše:
Popi ten vrchni nerezové mám doma :grin:

ty bejku... taky bych si nechal líbit... nebudeš ho pro jistotu měřit na brzdě i s lambdou? pro jistotu?

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 185 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]