Ahoj
Moje první motorka byla simson S51 enduro... bylo mi patnáct, rodiče mi motorku zakázali, tak jsem si na ní vydělal na brigádách... a měli smůlu

))))))
První 3 dny jsem s tím bzíkadlem spal v garáži a občas si ho natočil objel blok a vlezl zpět do spacáku

)))
Kolem 17 let jsem si pořídil Jawku 350/640 black style ... tenkrát jsem myslel, že když vezmu za plyn pořádně - urve mi ruce

))))) to trvalo tak 14 dní

Jezdil jsem na ní do školy... i v zimě

))) Dědovi rady s novinama pod bundou celkem fungovali... jen mi chyběli zápisy z prvních vyučovacích hodin - tenkrát ještě zima byla zima ...

měl jsem ji cca 2 roky. Pak došlo k mé první a zásadnější bouračce. Do té doby jsem "jen": zezadu naboural avii... nic se nepoškodilo bylo to jen dobržďování... jen ten kamarád, co seděl za mnou se už od té doby se mnou nesvezl

)) Parkrat jsem doplatil na jemný píseček v zatáčce a sem tam na obrubník... bral jsem za to, kde to šlo

)) No a jak jsem o ní přišel ? Jel jsem ze školy a potkal hondu fireblade..
A chtěl jsem to skusit... padla zelená odbočili jsme... a byl v tahu

))) tak jsem vzal za jawku... jeho přibrzdily 2 liazky vedle sebe... tak jsem to střihnul mezi ně... co jinýho s jawkou proti němu

)) na to odvahu neměl... projel jsem ... na dalším semaforu padla zelená, já za to bral co to šlo.. ( jel jsem na jawě) a za tramvajovým ostrůvkem mi skřížil cestu Opel Omega kombi... no posunul jsem ho bokem o cca 2m (byl jsem na hlavni... ale je pravda ze jsem nejel 60Km/h), vzal jsem ho na predni dvere spolujezdce... čas na brždění nebyl.
Jawka mela predni kolo natvarovany podle valcu... vydlice ohnutá... rám zlomený... Já přeletěl přes střechu... opustila mě helma... neměl sem jí sepnutou... a já se odporoučel na asfalt... na omeze byl otisk předního kola a mejch nohou.
No zkrátím to... pak jsem si koupil první auto.
No a teď jsem si po cca 6 leté pauze pořídil zánovní SV650S

A nejspíš budu o trochu opatrnější ...
PS: Moje první skušenost s SV ... jak mam sakra vypnout blinkry ...

)))))
...druhá.. přes plyn na zadní nejde

))