Tak,páničky a dámičky...
vy,kteří milujete při jízdě na moto dávku adrenalinu - zrychlení,prudké brždění,kličkování v koloně,stres pokud vám někdo nedá přednost,jízda po zadním,smykem...,stejně jako já,věřte,že jsem tuto sobotu zažil něco,co zcela předčí to,co umožňuje mašina.
Byla sobota a já po předchozím objednání po netu jsem byl něco málo po 10. hodině na letišti v Prostějově.Proč? V 11:00 mě čekal tandemový seskok(dárek k vánocům - sice je už srpen,ale čekal jsem na uzdravení,dobré počasí...).
Počasí vyšlo přímo fantasticky.Cca 20 min. před nástupem do letadla si mě vyzvedl instruktor,se kterým jsem skákal,dostal jsem kombinézu,postroj,proběhla instruktáž,kontrola postroje.
Vystoupat letadlem da 4000m je prý na cca 15 min.
Pár okamžiků před 11. nastupujeme do letadla.
V letadle se sedí na lavicích,které jsou umístěny podél trupu.Bylo celkem nacpáno - kdo chce,má možnost zaplatit si kameramana,který točí + dělá fotky.Takže na můj skok jsme byli celkem 3-já,instruktor,kameraman.
Všichni "skákači",včetně kameramanů jsou pohodoví týpci.
Tak,sedíme,letadlo natočí vrtule,rozjezd,vzlet,stoupání.Každých 1000 m mně instruktor hlásí výšku.u cca 3000 m si mně připíná k sobě,kontroluje postroj,podává poslední instrukce.
Letadlo se vyrovnává,letíme rovně,otvírají se dveře a už to začíná....Pomalu se šouráme(mám instruktora na zádech + je letadlo nízké) ke dveřím.Před náma se motá kamerák,který točí,fotí,vylízá ven z letadla,přidžuje se,aby udělal záběry výskoku....
Tak a je to tady...pohled dolů na matičku zemi,pohled do kamery a plác do volného prostoru...
Mazec,kterej jsem nikdy nezažil....letím...motáme se ve vzduchu,kole nás lítá kamerák,kterej točí,fotí...největší masakr je pohled na přibližující se zem,pobyt ve vzduchu,pád u kerého nabíráme rychlost až na 236 km/hod.
Změna tlaku způsobila zalehnutí pravého ucha + jsem se pořádně,svévolně vysmrkal

Když jsem viděl,na foto,videu,jak se mně třepou žgraně...taky dobrý...
V 1500m instruktor otevírá padák....já cítím,jak začínáme brzdit a prudké škubnutí(padák otevřen).Mazec,měl jsem pocit,že jsme se "zastavili" z 236 km na snad pár metrech...
Tak,dostávám pokyny,jak se ovládá padák - je to jednoduchý,levá a pravá "tkanička" s okny na konci.Chci doprava - zatáhnu za pravou tkanici,doleva opačně.Zatáhnutím obou dolů brzdím,jsou-li nahoře,kloužeme dolů.
Mám tkaničky v rukách,zatáhnu pravou rukou....pořádně dolů...a už se motáme do spirály...masakr...vyrovnám padák...a že by? ale jo....a už se motáme do vývrtky nalevo...masakr....vyrovnávám...a zase....fakt mazec
Nu...už se blíží konec,v 300 m nad zemí i přes můj nesouhlas

musím odevzdat takničky instruktorovi.
Před dopadem natáhnu nohy před sebe....a prd,sedím prdelí na matičce zemi....
Furt tomu nevěřím,ale je to tak,padal jsem kurwa ze 4 km dolů...na zem...
Mazec,masakr zážitek

Velmi těžko popsat,kdo nezkusil,nezažil....nepochopí....
Odevzdat postroj,kombinézu,za cca 20 min mám DVD + fotky.....
http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=73653Tak,vím,že to není zcela vůbec o SV,komu by se nelíbilo,že jsem zaspamoval forum dalším článkem,tak ať....
Jakmile předělám video do menší velikosti,dám edit...abyste tak trochu měli tucha,jaký to je.
A páč jsem byl spokojen,tak si dovolím doporučit a udělat malou reklamu,snad tím nikoho nepohorším...
http://www.jump-tandem.cz/tak,video k mrknutí je tady:
http://suzukisv.cz/index.php/sv-gallery ... emId=73796