Právě je pát 25. črc 2025 15:05:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pneumatiky
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:08:40 
záklaďák

Neith píše:
Roadsmart je hlavně prašivá Dunlopa! Jasně, že ho vyjde asi levnějc, ale s kvalitou BT se to prostě nedá srovnat. A podotýkám, že nejde jen o přilnavost!!!

Prašivá Dunlopa jo :-D?
No v testech vyšly nastejno. Je fakt že jsem na ní nejel, ale třeba Shorty si ji pochvaluje.
Užili jsme si své s Shortym třeba na podzim v okolí Mariazellu, kdy bylo naprosto hnusně mokro vlezlo a zima – BT-021 i Roadsmart fungovaly dobře :thumbsup:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:09:56 
záklaďák

test byl taky prašivej..

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:12:09 
záklaďák

No ještě že D220 není prašivá a ani prášivá :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:16:29 
záklaďák

Ne, ale vážně...
1) Shorty má hovno co srovnávat, moc gum počítám ještě nevystřídal.
2) Já mám prostě srovnání Dunlop (D220, D208RR), BT (016), Michelin (Pilot Power, Pilot Road, Pilot Sport), Pirelli (Supercorsa)... a když pominu přilnavost, odvod vody a takový ty věci, který jsou v podstatě odvislý od typu gumy, pak jsou tu mezi těma značkama rozdíly v celkové konstrukci... tedy v důsledku ve stabilitě, době ohřevu apod. Než jsem měl sám možnost to srovnat, někdo mi kdysi natlačil do hlavy, že jsou to prostě jiný levely (Pirelli, BT, Michelin vs. Dunlop, Continental apod.). No, moc jsem neměl důvod tomuhle věřit, ale po té zkušenosti je to jasný jak facka.

Neříkám, že to bude kdovíjak fatální a že na to hned každej (i začátečník) přinde, ať se děje co se děje... ale při dosahování hranic možností gumy se to už sakra projeví.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:29:34 
záklaďák

Já ty gumy zas tak nestřídám, ale za sebe můžu říct, že jsem s BT-021 spokojený za tím z trojice zadních (BT-021, BT-020 a D220) je nejlepší :-)

Takže jak hodnotíš jednotlivé výrobce :-) (respektive žebříček)?
Právě teď řeším dilema jestli Pirelli nebo Dunlop na ČZ 455, tak mi můžeš taky poradit – http://www.suzukisv.cz/forum/viewtopic.php?p=20890#p20890 :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:41:59 
záklaďák

Na ČZ je to jedno, ne? Tam tak jako tak nebude problém v gumách :twisted: ...
Ne, samozřejmě tady s těmahle mám hovno zkušenosti.. a tak jako tak je těžký udělat vyloženě nějakej žebříček... jediná forma, jakou ty pneu dělím, jsou prostě na ty top značky, se kterýma se jezdí WSBK a GP apod. a ty ostatní no (jen pro orientaci, i když nějakej důvod to asi má, že se v nejlepších soutěžích jezdí hlavně tyhle pneu).

Z vlastní zkušenosti Dunlop absolutní propadák (jak cestovní, tak sport., od kterýho jsem čekal hodně a o to víc tím pádem zklamal), přechod na Michelin (Pilot Road - stejná kategorie jako D220) posun vejš, pak Pilot Sport... to už bylo o dost jinčí a když jsem nasadil srovnatelný kategorie - BT016 na zadek a Michelin Pilot Power na předek, tak jsem začal BT uctívat. Navzdory tomu, že je BT016 tvrdší než Power, se to chovalo přesně naopak... Předek to prostě oproti zadku nezvládal. To se projevovalo hlavně při extrémním brzdění v náklonu s podřazováním apod. A to byl i Power sakra velkej skok vpřed oproti ostatním, ale v porovnání s BT ani hovno.

Pirellky srovnat nemůžu, přece jen je to race směs, ale Diablo Supercorsa jsou prostě dokonalý nejdokonalejší na světě... zahřátý okamžitě, i za podzimního vlhka a zimy držely jak hajzl, jenom teda na listí mě uletěl předek, že jsem málem skončil ve svodidlech... ale to tě nezachrání žádná pryž, že...

Co se srovnání cestovních BT, Michelin, Dunlop a Pirelli týče, to by mohl poreferovat Popák, všechny značky v týhle kategorii jel...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:47:34 
Moderátor

Neith píše:
jenom teda na listí mě uletěl předek, že jsem málem skončil ve svodidlech... ale to tě nezachrání žádná pryž, že...

ale kurva že zachrání... a čemu myslíš že vděčíš za to, že se ta guma znovu chytla?? mít tam D220 nebo PR tak se nechytne ani náhodou....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:49:36 
záklaďák

No jó... se neposer pyčo! Čemu za to vděčím? Samozřejmě své dokonalosti! :twisted:

Ale souhlas samozřejmě... jenom na to samotný ustřelení na listí guma nemá nejmenší vliv, tak jsem to myslel.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:53:57 
Moderátor

Neith píše:
No jó... se neposer pyčo! Čemu za to vděčím? Samozřejmě své dokonalosti! :twisted:

:beg: samozdřejmě...
ale pokud tam máš gumu jako prašivku, třeba D220 která se ti nechytne, tak s tím neuděláš vůbec nic...
Leda by jsi si stihl lehnout pod motorku aby se neodřela... : sleeping :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 0:56:36 
záklaďák

však souhlas.. ještě jsem ten příspěvek radši editoval, ale asi ne včas no... ty SamozDřejmě.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 1:05:54 
Moderátor

Neith píše:
SamozDřejmě.

taková malá pastička českého jazyka... doposud jsem žil s D :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 17:59:03 
záklaďák

Neith píše:
Roadsmart je hlavně prašivá Dunlopa! Jasně, že ho vyjde asi levnějc, ale s kvalitou BT se to prostě nedá srovnat. A podotýkám, že nejde jen o přilnavost!!!

Myslím že v porovnání s BT021 to vyjde na stejno, tam kde jsem myslel na mokru že to bude klouzat, tak držela až jsem čučel. Ale mám zatím toho málo vyzkoušenýho, jak říkáš. Každopádně jsi zapomněl v tom svým hodnocení na Continental a ty jsou ještě horší jak Dunlop, takže jako propadák bych označil je. Měl jsem tam Conti Road Attack, když jsem to koupil a ikdyž mám hovno zkušenosti s pneu, tak jsem cítil rozdíl Roadsmart oproti Road Attack.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 18:25:09 
záklaďák

Shorty, už jsem to tu několikrát před tím psal, že nejde jen o přilnavost a odvod vody! Pneu má i spoustu jiných kritérií kvality a navíc přilnavost směsi a hloubka dezénu se odvíjí čistě od kategorie pneu, ne, jestli je dobrá nebo špatná. S BT nesrovnávej, když jsi na ní nejel a nezkusil obě gumy v extrémních podmínkách... tj. tvrdý brždění, rychlý průjezd v náklonu a akcelerace na výjezdu, chování při extrémních rychlostech apod., což opatrná jízda za deště rozhodně není. U těch extrémních podmínek se neprojevuje jen adheze, ale celková stabilita pryže atd. Prostě tohle člověk zjistí až když gumu dožene na hranici svých možností, což se ovšem právě neumýslně děje na motorce docela často... proto je dobrý držet se kvalitních značek, jejichž úroveň se projeví především až tady a kromě toho, že si s ní můžeš víc dovolit, tě patrně může vytáhnout i z průseru. Viz. praktický příklad - Dunlop D208RR a Michelin Pilot Power - srovnatelný směsy, absolutně odlišný chování... Power se zaryje do země a drží, D208 taky neuklouzne, ale poskakuje. No a BT kromě toho, že držela jak přibitá a ani se nehla, se ještě k tomu dokázala výrazně rychleji ohřát. To jsou prostě rozdíly ve vnitřní konstrukci. Takže ano, Roadsmart a BT 021 možná vyjdou na stejno co se odvodu vody týče a přilnavosti směsi, ale to není zdaleka vše.

Na Continental jsem nezapomněl (viz. níže), jenom v posledním příspěvku jsem rozebral pouze osobní zkušenosti.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 18:27:18 
záklaďák

Neith píše:

Hele moc ju nehan ja s ni taky jezdim a su spokojenej!!!!na pycolet si davej co chces nam na Sv roadsmart drzi dobre : biker6 :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 18:31:06 
záklaďák

Ale dobrý, vždyť já neříkám, ať ji shodíš, každej si jezděte, co chcete... já tu jenom dávám srovnání značek, který jsem vyzkoušel, a Dunlopy u mě vyšly nejhůř a to s dost podstatným rozdílem oproti ostatním.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 18:39:53 
záklaďák

Neith píše:
Ale dobrý, vždyť já neříkám, ať ji shodíš, každej si jezděte, co chcete... já tu jenom dávám srovnání značek, který jsem vyzkoušel, a Dunlopy u mě vyšly nejhůř a to s dost podstatným rozdílem oproti ostatním.

Ale ty taky srovnáváš dunlop tu D208, podle které vyvozuješ, že je na hovno Dunlop. Toho Roadsmarta nemáš vyzkoušenýho, abys to porovnal s tou BT021, o které byla tady řeč. Ale jinak máš asi pravdu s tou stabilitou, na hranici gumy se podíváš ne tak často a hamovat to v zatáčce, atd..., to už jsou docela prasárny a s těmahle sportovně-cestovníma to tolik nepůjde, to už si musím koupit trochu jinou kategorii. To je jako kdyby vyzkouším nějakou mrdku Pirelli a řeknu potom, že je ta značka na hovno. Taky každýmu sedne jiná guma. Nejde hodnotit značku na základě vyzkoušení jedné gumy, abys neřekl tak možná dvou gum (D208,D208RR), který už jsou staršího vývoje

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 18:48:23 
záklaďák

Jé..
1) D208RR byla ještě nedávno špička mezi Dunlopy, tedy zástupce toho nejlepšího, co mohla značka nabídnout.
2) od Dunlopu jsem jel kromě D208RR i D220 (po šesté!)
3) srovnávám značky na základě vzorků, které jsem vyzkoušel (2x Dunlop, 3x Michelin, 1x BT, 1x Pirelli) a taky to zasazuju do kontextu celkového renomé těhle značek. Jistě, nedělám z toho definitivní závěry, ale moje zkušenosti, názory mnoha jiných, se kterými jsem se na tomto naprosto shodl a fakt, že BT, Michelin, Metzeler a Pirelli jsou prostě first class i ve světě (viz. závodní podniky) mě osobně napořád utvrdily v tom, že Dunlop už na svou motorku v životě neobuju.

Jo, a s tou "mrdkou Pirelli" to zkus, ty gumy chválí všichni, co je kdy obuli, i Stradu mezi cestovníma.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 19:06:21 
záklaďák

Neith píše:
Jo, a s tou "mrdkou Pirelli" to zkus, ty gumy chválí všichni, co je kdy obuli, i Stradu mezi cestovníma.

Stradu jezidm na predku a uz ju tam mam po2 a po3 dam zas.....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 19:45:00 
záklaďák

Jo jinak ještě malej dovětek k tý teorii ohledně značek... technologie věcí kolem motorek a gumy v žádném případě nevyjímaje, táhnou dopředu předevím podniky Moto GP (vše, co se vyvine tam, jde za pár let na trh) a WSBK (tady jen gumy, protože závodní stroje naopak vycházejí ze sérií), kde Dunlop vypadl už před mnoha lety, takže zůstaly jen BT, Pirelli a Michelin, kterej nás bohužel (z tohodle hlediska) taky opouští. Odchod Michelinu z GP je v podstatě špatná zpráva pro vývoj pneu pro civil. Dá se tedy říct, že tohle spektrum top značek se zúží na BT a Pirelli. Ale tohle berte jen jako teorii, která se ne vždy musí promítnout stoprocentně do praxe... každopádně takhle to přibližně funguje.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 20:40:12 
nováček

Zdravim Vás vznikla z toho tady celkem zajímavá diskuse. Ja jezdím v předu i vzadu Pirelli Diablo a nemužu si na nic stežovat. Snad jen že zadek celkem ubývá :lol:

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]