Shorty - říkám "byla donedávna", ne že "je"... D208 pak byla nahrazena novějšíma a lepšíma Qualifierama, to je jasný. Ale prostě není to tak dávno, co tvořily špičku Dunlopu D208RR (bylo to ještě v době, kdy jsem je jezdil).
Mara - tvůj příspěvek mě nutí zcela rezignovat nad touto diskuzí z mnoha důvodů.. z těch zásadních uvedu jen to, že jsi především asi důkladně nepročetl moje příspěvky, protože jsem tisíckrát psal, že nejde jen o směs a taky jsi to dost překroutil, protože pochopitelně nesrovnávám BT016 s D220 proboha! Kdes to vyčetl?? Srovnávám mezi značkama stejný kategorie... tedy D208 vs. BT016 vs. Michelin Pilot Power / D220 vs. Pilot Road. A jestli říkáš, že srovnávám cestovní Dunlopy s BT016, pak jsi buď opět nečetl, nebo nevíš nic o gumách, protože D208RR je supersportovní a tudíž jasně srovnatelná kategorie (v podstatě ještě lepivější než BT016). Svoje argumenty a zkušenosti pak doplňuju o argumenty a zkušenosti jiných lidí a o celkovém trendu ve světě závodění. To, o čem píšeš, je míra adheze, ale o tom jsem nespekuloval, protože každýmu vyhovuje jiná lepivost, proto to nemůže být kritériem kvality gumy, která se ani zdaleka neopírá jen o směs! No, říkal jsem, že už na to kašlu a stejně se rozepisuju, přičemž se v podstatě jenom opakuju. Ale tak můžeš mi teda aspoň rozepsat, o co se opírá tvé tvrzení, že je Michelin srovnatelná s Dunlop apod., když moje tvrzení se ti tak nelíbí? Podle čeho srovnáváš ty?
Ale borci! Čtěte ty příspěvky důkladně, než na ně reagujete! Jinak ta diskuze nemá smysl a to je škoda...
Ale hlavně zdůrazňuju, jezděte si co chcete, já bych vás onehdá asi taky poslal do řiti, kdybyste mi psali takovou kritiku na moje první gumy... na tohle si člověk musí přijít sám. Já tu prezentuju jen svoje, opírám to určitý předpoklady, zkušenosti, z nichž vyvozuju závěry a v neposlední řadě se na tomhle shodnu s mnoha dalšíma, které považuju za zkušeňáky v tomhle oboru (například Hamlet). Jo... a taky zkuste juknout na silný sportovní mašiny na silnici, kolik z nich obouvá BTčka, Pirellky apod. a kolik třeba Dunlop. Borci nepotřebujou jen velkou adhezi, ale taky mimořádnou stabilitu při prudkých akceleracích a brzdění a to jim prostě některý značky nedají!
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|