Právě je čtv 01. kvě 2025 18:21:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vzduchový filtr HIFLO
Nový příspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 10:40:42 
nováček

Zdravim!!
koupil jsem neorigo vzduchový filtr HIFLO na moje SV 650 S K3 a nastal problém. Je cca o 1 mm menší než origo a nejde nasadit do drážky v airboxu :banghead: . Chci se zeptat, zda jste někdo neřešil stejný problém, případně jak na to. Díky za rady.

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vzduchový filtr HIFLO
Nový příspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 11:22:54 
záklaďák

Pohraj sis tím, měl jsem to samý. Prostě trocha půlhodinový trpělivosti a nakonec se to povede. Až tam správně zapadne, poznáš tak, že dotáhneš šroubky na přírubě v pohodě. Na provoz o chlup menší filtr nemá, jen je sraní s tou montáží.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 18:13:21 
nováček

Tak se nakonec zadařilo. Utahoval jsem šroubky jeden po druhým po milimetru a nakonec to šlo dotáhnout. Tak díky!
Jinak bych měl ještě jeden dotaz. Měnil jsem i chladící kapalinu. Z pump yjsem všechno vypustil a z nádržky (expanzky) jsem ji vypustil tak že tu hadičku co vede z nádržky nadruhou stranu do chladiče (pod víčko) jsem sundal a pak vše vypustil. Nalil jsem do chladiče novou a až byl plný tak jsem dopustil i expanzku na max. Je tento způsob správný? Dnes sem se byl projet a při stání jsem měl na motoru až 99 °C, zapl větrák a teplota šla až na 100 °C. Je to v pořádku? myslím si že snad nikdy jsem tam 100 °C předtím neviděl. Jinak teplota při jízdě kolem 90 °C.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 20:13:59 
záklaďák

no mel by si nejdriv nalejt naky mnozstvi pak zahrat motor aby spustil vetrak tim vyzenes vsechny bublinky... a pak dolejlt potrebny mnozstvi kapaliny
takhle sem to delal aspon ja ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 22:30:10 
záklaďák

Tímhle asi moc nepomůžu, ale aspoň je vidět k čemu jsou originální nádhradní díly. Kor když jsou kolikrát levnější než ty neoriginální, například vzduchovej a olejeovej filtr. Pakatel.......všuude k sehnání, proč kupovat něco jinýho ??? Pokud teda nebudu chtít K&N.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. čer 2010 13:31:24 
nováček

NecMaster píše:
Tímhle asi moc nepomůžu, ale aspoň je vidět k čemu jsou originální nádhradní díly. Kor když jsou kolikrát levnější než ty neoriginální, například vzduchovej a olejeovej filtr. Pakatel.......všuude k sehnání, proč kupovat něco jinýho ??? Pokud teda nebudu chtít K&N.

Tak zrovna třeba ten vzduchovej filtr:
HIFLO - 528,- Kč.. (cena z motorkar.net)
origo - 960,- Kč (suzamoto.cz)

Olejový filtr:
HIFLO - 121,- Kč (motorkar.net)
origo - 315,- Kč (suzamoto.cz)

Takže levnější originální rozhodně nejsou, a myslím si, že kvalitou jsou na tom hodně podobně, teda jen u toho vzducháče že není na milimetr přesnej.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. čer 2010 21:26:21 
záklaďák

Arlens píše:
Takže levnější originální rozhodně nejsou, a myslím si, že kvalitou jsou na tom hodně podobně, teda jen u toho vzducháče že není na milimetr přesnej.
Tak mi řekni, kdo bere díly přímo přes Suzuki, u partsdepot se dostat na rozdíl necelých 100 Kč, což se omezení problémů určitě vyplatí. HIFLO jsem bohužel taky nedávno dával a nikdy víc. Jako filtr funguje dobře, ale přesnost a rozměry – děs a bída... Dopasovat se to dá za pomocí horkovzdušky, ale je to zbytečná drbačka a za ušetřených 100 Kč to rozhodně nestojí.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. čer 2010 21:48:56 
záklaďák

Já jsem u babky problémy s hiflem neměl, žádná nepřesnost se nekonala, takže asi jak kterej kousek, bo jste moc přecitlivělí :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. čer 2010 22:21:44 
záklaďák

Shorty píše:
Já jsem u babky problémy s hiflem neměl, žádná nepřesnost se nekonala, takže asi jak kterej kousek, bo jste moc přecitlivělí :grin:
No záleží jak se na který typ motorky povede forma. Zkus pohledat na motorkářích, je tam i dost jiných motorek, kterým do to airboxu nechtělo zapadnout a musel se filtr upravovat. Bohužel je to druhovýrobní díl a kvalita tomu odpovídá – poměr kvalita/cena už ne :-(

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. čer 2010 23:52:22 
záklaďák

jirin.sv -> Díky za podporu toho co je pravda, opět jsem myslel, že fakta budu obhajovat sám

Arlens -> Je pravda, že když vezmeš nejdražší a nejlevnější díly v republice, tak se dostaneš na tyhle cifry. Já jsem platil za Orig. vzducháč 720Kč a olejovej 215Kč.........nevim kolik si dal za moto, ale v tý ceně tě to asi nezrujnuje dát o 150Kč víc za to, že vlastně nemusíš vůbec nic řešit, i kdyby to byl 1 milimetr. Kdyby jo potom bych si ale nestěžoval.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 27. čer 2010 11:09:26 
nováček

O partsdepot jsem nevěděl, takže jsem porovnával cenu dílů přímo u autorizovaných prodejců, a tam origo díly vycházeli skoro na dvakrát tolik. Je pravda, že jestli je rozdíl kolem 100, 150 Kč tak bych to taky neřešil, a koupil bych teď origo.
Na motorkářích jsem taky četl i ojinejch mašinách že tam přesně ten HIFLO vzducháč nesedí. Nechápu proč když už to kopírujou tak nedokážou ty rozměry udělat přesně. Jinak ale kvalitou zpracování a materiálu mě příjdou stejný.

Mám ještě jeden dotaz. Kolik se vám pohybuje teplota motoru na SV při jízdě? Teplota venku cca 20 °C a při jízdě se drží 85-95 °C.. není to nějak moc? Před výměnou chlad. kapaliny jsem se přesně nepodíval kolik se to pohybuje a ted mi to příjde dost.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 28. čer 2010 22:23:12 
záklaďák

Parts Depot, je Officiální dovozce originálních náhradních dílů. Dotáhnou ti klidně i 1 šroub za 35Kč když budeš chtít. V některých případech jsou dražší než jinde, v některých levnější. Vyloženě záleží co sháníš. Výhoda je, že to většinou neleze přes 50 lidí kteří na tom chtěj vydělat, ale stále jsou to díly originální a nový, který něco stojej. Jedna z menších výhod taky je, že si to můžeš vyzvednout v Liberci osobně a vidíš co kupuješ.

Co se týká teploty, nevím jak je to přesně předepsáno, ale mě se to pohybovalo uplně stejně 85-95 stupňů. 100+ když jsem stál ve vedru v kolonách, na 105 se spouštěl ventilátor a celkem to bez problémů uventiloval.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 29. čer 2010 10:14:15 
nováček

=>NecMaster: Díky, tak až příště budu něco měnit nebo shánět tak ten parts depot zkusím. Jinak s tou teplotou je to teda v pohodě.
Tak ať to jezdí : motosmileV : !!

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]