AdamosSV píše:
Nemusíte do mě rýpat. Nejsem žádnej zelenáč. Mám víc zkušeností s ježděním než vy dvá dohromady. To že se z novým řetězem líp řadí mě říkal i sám majitel okracing v boskovicích. Tak tady nedělejte machry. A pokoušel jsem to svíst na stupačku, nebo na řetěz. Ale prostě hold se mě občas hůř řadí 6 rychlost když jedu do 115-120km/h. Když řadím 6tku při 150 a výš tak to je v pohodě. A to je zvláštní. Asi týden po koupi sem zařadil mezi 5 a 6 nějak špatně rychlost, asi falešnej neutrál nebo co a lehce to škublo, hned jsem dal spojku a zařadil jsem. Pak dál to bylo v pohodě ale najednou se hůř řadí 6tka. Olej mám nově měněnej motorex top speed 10w40. AŽ po vrchní rysku. Záruku na skrytý vady mám od bazaru přímo půl roku tak to pak budu řešit.
OK, hnedka jdu volat Oňasovi, aby mně to osvětlil....snad bude mít více technického nadádní, než že mu to říkal třeba Doohan.....
Vzhledem k tomu, že mám hownec najeto, tak se omlouvám.
Nicméně....kdyby mně šlo blbě řadit na mašině tak:
Pořádně to vysleduju, kdy to dělá - tím mám na mysli závislost otáček x řazení, na rychlost bych se vysral, to je údaj na hovno.
Popřemýšlel bych nad tím, zda to není můj subjektivní pocit, soustředil bych se na to, jak mačkám spojku....atd....a jako první bych zmínil to, že jsem blbě zařadil a od té doby to dělá.....přemýšlel nad převodovkou,spojkou......atd....
Nehledal bych příčinu v dotažených stupačkách, vytahaným řetězu a jinejch pikačovinách.....
Ale v poho, to bych dělal já, na to ser.....sice si z tebe možná dělám krapet prdel,ale rozhodně se nevytahuju tím, kolik toho mám nalítáno.....
Jo,pro upřesnění - řetězovku jsem za svoji krátkou kariéru na moto taky měnil, výměnou řetězovky jsem rozhodně nezajistil lepší řazení. Takže proto si budu stát za tím, že toto je kokotina.....

....ale to je můj subjektivní názor a zkušenost, nemusí být pravda....