p.ninja píše:
no nekupovali jsme si hadry za deseti tisíce abysme jezdily ve vestách. Každej z nás chce i trochu vypadat a každá ta lepší bunda na sobě má reflexsních věcí víc než dost. Já bych to viděl spíš skutečně jako demonstraci toho že i my "motorkáři" máme snahu a nejsme ti za co nás ostatní mají. Vesta, hlavně ve dne asi jen tak nikoho nezachrání a pokud nás ostatní nezačnou brát vážně a nebudou počítat s tím, že i přes jejich nelibost jsme hold trochu rychlejší a obratnější tak to fungovat nebude.
No,hlavně bychom si měli uvědomit to,že to není jen o tom,aby si nás ostatní všimli a brali vážně.
Je třeba si uvědomit,že asi zřejmě spousta z nás nedodržuje předpisy,co se týče rychlosti......takže hlavně bychom měli začít sami u sebe....provoz na silnicích je čím dál větší,doprava houstne.....
Tím tady necu dělat Mirka Dušína a tvrdit,že jezdím dle předpisů.Ono je třeba za kniplem kapku přemýšlet nejen za sebe ale i za druhé.Uvědomit,že jsme ve většině případů ten ohrožený druh při nehodě....a občas ubrat u horizontu,na nepřehledné křižovatce,křižovatce s lesní cestou...atd....
Z vlastní zkušenosti vím,že když jedu v plechovce a někdo kolem mě proletí tak kilopade,těžko ho stíhám někdy vidět....,natož ho pustit,uvolnit cestu,tolerovat.A to jakožto motorkář jedoucí v plechovce,pokud to jde uhýbám vpravo a lehce blinku blinkrem,že motorkáře pouštím.....Ale kolikrát se mně stalo,že jsem motku neviděl(stačí,aby pálil oskar do špíglů v plechovce a motku prostě nevidíš,ikdyž svítí...) a motorkář mě podjel zprava.....
Jak jsem psal,necu moralizovat,ale každej by měl začít sám u sebe....,ne čekat,že si vezmeme vesty a ono se něco změní.....
Takže buďte opatrní,jezděte tak,abyste se vždy celí vrátili,nepřeceňujte se!!!!