Zdarec po delší době... ať se tu necítíš Jiřine tak sám, tak se k tobě s tím crashem na okruhu klidně připojím, i když u mě nešlo o účast někoho druhého, ale spíš mou chybu. Už je to asi 8 týdnů. Taky jsem sebou jebnul na Stadionu, ale na té poslední pravé před nájezdem na dlouhou klesající rovinku. Je to jedna z pomalejších toček, kde se ani moc nepadá, jel jsem tam tak 70-80 km/h, z levého kolena překlopil na pravé, kontakt stupačky s asfaltem a v tu chvíli prakticky v mžiku mi ustřelil zadek a vezl jsem se i s motorkou až k bariéře v kačírku. Motorka se naštěstí nerozkutálela a padáky (jak na rámu, tak na laufu tak závažíčko na řídítku) opravdu pobraly všechno kromě pedálu brzdové páky, jehož konec se ulomil (asi 2 cm), takže i když trochu nešikovně, brzdit se s ní stále dá.
Bezprostřední chybou bylo málo plynu, protože do té předcházející levé jsem vhučel dost natvrdo, přičemž následovalo mírné vyjetí z ideální stopy (do této chvíle naprosto obvyklá situace), které jsem se snažil vyrovnat větším náklonem, ale musel jsem i trochu zpomalit a plyn měl pořád zpola zavřený i při maximálním náklonu, což už guma nevydržela. Navíc komisař, kterej mi pomáhal motorku zvedat atd., mi řekl, že za to mohlo z velké části asi to vyjetí z té nejpoužívanější stopy, která ještě není tak ojetá a mnohem víc klouže. Takže kombinace náhody a mojeho ne-umu mi přivodili tenhle pád, který mě docela poučil a v podstatě nic moc nestál, jenom je pravá strana bohužel poďobaná od odlétávajícího štěrku z kačírku. Nic prasknutého, nic ohlého, kromě ďobanců a brzdové páčky se motorce nic nestalo. Hadry od Padany obstály skvěle a po opravě za 400 kč jsou jako nové. Na novej lak, až na pravou stranu podsedlovky (cca 1000 kč) a možná novýho eloxu na lauf, kašlu, při prodeji, kterej se bude konat pravděpodobně na podzim, dám prostě slevu odpovídající ceně nového laku postižených dílů.
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|