Právě je ned 11. kvě 2025 18:43:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Čištění řetězu
Nový příspěvekNapsal: stř 06. dub 2011 12:00:02 
záklaďák

Kawa píše:
Přátelé kamarádi,
rád bych se s vámi podělil o pozitivní zkušenost s výrobkem:
http://www.kettenmax.cz/
V minulosti jsem "čistil" řetěz jakýmsi sprejem - spotřeba jak hajzl, zasraný hadry...atd.. Efektivita stála za hovno, nedostal jsem se mezi články pořádně.
Pak jsem přešel na "ručo" - čištění kartáčkem na zuby.... :mrgreen: . Nastříkal jsem Cleanchem na řetěz (milion ho vždy steklo na podlahu) a článek po článku se doslova mrdal s vyčištěním. Celý proces trval skoro hodinu, všecko všude zajebaný, spotřeba Cleanchemu jako prase....

Přes zimu jsem pořizoval new řetězovou sadu, dostal jsem kettenmax gratis a byl jsem moooc zvědav čo a áko....
Včera jsem čistil 2 řetězy....za 20 minut hotovo, spotřeba cca 2 deci Cleanchemu. :yahoo: :yahoo:
Skoro nic nebylo zasráno, čistota, pohoda....Zkrátka jen "naklapnout" tu kundovinku na řetěz,připevnit, lít do toho čistidlo a točit kolem..... :thumbsup:
Bomba jako prase!!!
Dle doporučení prodejce jsem ten bordel, co z toho teče chytal do sklenice. Až si sedne, tak se dá část toho přefiltrovat přes kávový filtr a použít znovu na čištění.
Kdo řetěz nečistí, sere na to - dobře mu tak.
Jo a nedělám nikomu reklamu, na to seru. Jen se chcel podělit o dost dobrou zkušenost, neboť vím, co to je se mérdat s čištěním řetězu" (ů).

:beg: :beg: :beg: moc hezký...proč jsem si tohle nepřečetla....dřív.....než jsem zdělala X prostředků na čištění....všude všechno zasraný....ano....čistila jsem to kartáčkem na zuby....řetez žádná hitparáda....ale co...ten pocit, že jsem to vyčistila..alespoň zlehka......dobrý :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 30. čer 2011 7:15:53 
záklaďák

Zdar přátelé,

taky sem včera večer absolvoval opět čištění řetězu a už mi došla trpělivost, přijdu dom černej jak bota a že by se řetez nějak blejskal tak to ani omylem.... jak sem přišel dom, tak sem hned na netu našel jednu myčku na řetet a hned si ji u mlade objednal k svatku, kterej se bliži. Teď rano čtu tohle vlákno a jedině mě to utvrdilo, že čím dřív to člověk koupí, tím víc starostí a času ušetří.
Jestli někdo máte zkušenosti s následujícím, tak dejte vědět

http://www.bike-in.cz/mycka-na-motorete ... /s-820349/

zdar
L

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 30. čer 2011 8:19:42 
záklaďák

Ahoj suzuki bráchové: Mám dotaz jak kurva poznam, že je řetěz v prdeli, mam tam furt původní, najeto 22 000-zuby na rozetě v pořádku, řetěz není nerovnoměrně vytahanej. Krom toho, že některý články jsou zrezlý od prvního týdne co jsem tu motorku koupil novou...díky díky moc...jste úžasní, jste skvělí, mám Vás rád...jo jinak kettenmax používam druhou sezónu a je to super...přesně jak bylo napsáno:petrolej->potom ho přefiltrujete a dá se s ním čistit tak 3x.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 30. čer 2011 11:03:59 
záklaďák

No pokud ho nemáš vytáhlej víc jak 2cm průvěsu na úplně vyšroubovaných napínácích, pokud není nepravidelně vytahanej, a pokud není tuhej (dá se s každým článkem hýbat) , tak by měl být asi v pohodě ne ? :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 30. čer 2011 11:25:54 
záklaďák

pro mě byl ukazatel jednoduchej... dokud nestrčím větší šroubovák mezi řetěz a rozetu, nebezpečí nehrozí a zbytek mě nezajímá :)... jen si hlídat předepnutí (platí méně znamená více) a čistit...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 30. čer 2011 13:47:28 
záklaďák

díky díky moc... čistím, tedy jsem... (nečistím, je to zasraný) ;-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 18:09:57 
záklaďák

tak jsem taky prubnul ten kettenmax.zatim jsem tam pouštěl petrolej,ale výsledek i tak na jedničku.řetěz jak z fabriky :good:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 21:27:33 
záklaďák

Tak tak, Kettenmax je paráda. Sice trochu sraní, než to člověk udělá, ale zas mnohem méně než kartáček na zuby :lol:
Místo petroleje stačí nafta - je to naprosto to samé. Je to za pár šupů, o to víc ten řetěz proleju čistou naftou (tak 3x nádobku, min 0,5 litru) a blýská se ale naprosto úplně jako nový - není na něm ani kousíček špíny :good:
Navíc se dá špinavá nafta nechat v kýblu sednout a 2/3 použít znova! Náklady na čištění mám 100 Kč za sezónu a řetěz vždy lesklý jak psí kulky :cool:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 06. zář 2011 23:00:11 
záklaďák

Dávám za jedna, super věcička!! : wheel :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 12. srp 2012 20:54:42 
záklaďák

Budu v blizke době objednávat čistič řetězu ( http://chemical.freepage.cz/eshop/13) nema nekdo z kralovehradecka zajem?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 13. srp 2012 18:23:48 
záklaďák

Kettenmax - Jak moc zastřihnout kartáčky? Stačí jen ty boční, nebo zkrátit i ty co jsou ve spod a vrchu?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 13. srp 2012 18:48:18 
záklaďák

ja kratil tusim jen ty bocni

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 19. srp 2012 13:07:33 
záklaďák

Hola,
přidám taky zkušenost ze svýho soudku. Nepoužívám KettenMax ale ChainDoc od Muc-Off. Vůbec kosmetika od Muc-Off je výborná.
Používám zatím tyhle přípravky:
http://bit.ly/NcEhfo - parádní věc na kůži, vosk pěkně voní a dobře se vstřebává
http://bit.ly/SariRK - tohle taky ujde, nechává to takový olejový film, je to spíš proti korozi atd.
http://bit.ly/SarqRu - tohle je naprostá pecka, dá se použít na jakékoliv mytí. Vezmu houbu, nastříkám na motorku a víc špinavý místa vydrbu houbičkou, po 5 minutách spláchnu tlakovou zahradní hadicí a motorka je čistá úplně skvělě! (funguje i na řetěz, když ho chcete vyčistit od prachu - mazivo tam zůstane, jen vyčistíte svrchní vrstvu prachu)
http://bit.ly/RsQeFh - a teď už ChainDoc - to plastový udělátko funguje moc dobře, nasadíte, točíte kolem a nikde okolo žádný bordel. Sprej ChainCleaner však žádná sláva. Hrozně rychle se vypaří a odmaštovací efekt nic moc. Místo toho se dá použít cokoliv jiného. Třeba i petrolej, nalejete ho do ChainDocu a normálně jedete. V pohodě věc, za půl hodiny hotovo-vyčistěno.

Já osobně teď budu měnit řetězovku, protože jsou tam rozsekaný články po předchozích majitelích, takže se i trochu bojím a mám z toho respekt, nicméně jsem řetěz čistil tak, že jsem použil ChainDoc a petrolej. Ten maže, ale výborně čistí, takže jsem vše nechal řádně oschnout, potom vše projel ChainCleanerem, zase nechal odpočinout a pak namazat Muc-Off Dry Lube :-)

Sice dělám teď asi brutální reklamu, ale laboroval jsem taky už s několika výrobky a tahle značka je dost kvalitní, a ty věci i fungují. Cena není nikterak strašná a vlastně máme i u BikersCrownu 10% slevu :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 22. lis 2012 20:38:51 
záklaďák

momentálne sa už tento rok o čistenie a mazanie retaze absolutne nestarám. Robí to za mna Scottoiler a konečne nemusím každý rok davat dole spojkový valec a kryt a dolovat odtial tony bordelu,ani čistit ráfik od spreja. Po jazde utriem handrou trošku oleja na ráfiku,čo sa nachytal,a je to. Jedine skontrolujem nádržku,poprípade doplním olej. po 5000km som nemusel ani došponovat retaz.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]