|
Právě je ned 11. kvě 2025 18:38:29
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
piskin2163
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 13:46:49 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Ahoj, dnes jsem chtěl vytistit vzduchový filtr a když jsem zvedl nádrž, tak jsem zjistil, že jsem někde ztratil víčko nádržky pro chladící kapalinu a kapalina fuč, bylo jí tam po dně.  Rád bych se zeptal, jestli se nemohlo něco posrat, nevím jak dlouho jsem s tím jezdil, ale letos před první vyjíždkou jsem to kontroloval a víčko tam bylo. Kapalinu jsem před každou jízdou nekontroloval a najel sem letos cca 1000 km. Při jízdě mi teplota kapaliny nepřekročila 95 stupnů. Taky bych se chtěl zeptat jakou brzdovou kapalinu používáte, jestli nějakou speciální, nebo nějakou co dostanu na každé benzínce? Když budu kapalinu měnit mám vypustit i to co je v chladiči nebo jen dolejt? Chladící kapalinu tam dával ještě předchozí majitel, tak nevím co to bylo za značku a mám dojem, že se různé značky kapalin nesmí míchat. No a poslední věc je to víčko, nemáte náhodou někdo toto víčko navíc? už jsem koukal na partsdepot tam je asi za kilo. díky za reakce
|
|
Nahoru |
|
 |
stafflik
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 14:09:06 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 06. lis 2007 21:52:56 Příspěvky: 1987 Bydliště: Doloplazy ( u Olomouce )
|
Eši ti nepřelezla teplota přes 95° tak by s tim byt nic nemělo. Kapalinu kup pro hlinikovy motory, ale bacha eši už je ředěná, nebo ne. O chladicí kapalině toť teho bylo popsanyho dost: http://www.suzukisv.cz/sv-forum/viewtop ... &start=140
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
|
|
Nahoru |
|
 |
sedla
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 17:27:47 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 07. lis 2009 23:57:56 Příspěvky: 286 Bydliště: Beskydy
|
Určitě nemíchat, kdoví co tam bylo zač... Dávám jako hodně lidí Motul Motocool Expert. Výměna je o nervy skrz odvzdušňování, ale to si přečteš v tom starším vlákně  Btw, proplach destikou nedělám, moje trpělivost stačí sotva na odvzdušňování.
_________________ Jawa 555; Suzuki SV650N K3; Suzuki V-Strom 1000 K4
|
|
Nahoru |
|
 |
zdeněk
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 18:04:43 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 14. srp 2008 22:43:52 Příspěvky: 1698 Bydliště: Kousek od Kunětické hory.
|
Chladící kapalinu používám buď Motorex nebo Castrol,náplň měním celou. Brzdovku používám Castrol SRF Racing,je sice drahá,ale zase vím,že i když ji naleju nějakému střelci nebo okruhákovi,tak ji nikdy neuvaří. Jinak dodávám i normálně DOT 4,ale tu si berou kluci jen ,když ji posílám.U mě v servisu se leje jen SRF.
_________________ Mnoho různých moto JAWA,teď SV650S http://www.ase-dedic.com/
|
|
Nahoru |
|
 |
zdeněk
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 18:43:04 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 14. srp 2008 22:43:52 Příspěvky: 1698 Bydliště: Kousek od Kunětické hory.
|
Staffliku jsem sice starej ale ne slepej a čtu zatím bez brejlí.Piskin se ve svém přízpěvku dotazuje současně taky na kapalinu, Citace: Taky bych se chtěl zeptat jakou brzdovou kapalinu používáte, jestli nějakou speciální,
_________________ Mnoho různých moto JAWA,teď SV650S http://www.ase-dedic.com/
|
|
Nahoru |
|
 |
piskin2163
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 19:22:46 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Pánové děkuji za příspěvky, Zdenda správně zareagoval na brzdovku, protože jsem to tak opravdu napsal, a tímto mu děkuji za reakci. Nicméně jsem kokot, protože jsem chtěl napsat chladící, ale napsal jsem brzdovou, za což se omlouvám K dnešní akci: Zajel jsem na OMW koupil nějakou chladící kapalinu od sheronu a 5L destilky bylo tam psané na hliníkové motory, tak snad bude OK. Starou respektivě zbytek co byl v chladiči jsem vypustil a třikrát propláchnul destilkou (kapota musela jít dolů, protože jinak bych se z toho vojel) dále vyndal expanzní nádobku, ta byla zanesená, takže kartáčkem na zuby vyčistil, abych vůbec viděl kolik tam té kapaliny je. Mimochodem vyndavat a nandavat tu expanzku je fakt porod. Vše složil, naředil, nalil, nic jsem neovzdušnoval. Motorku jsem nechal zahřát na 94 C a pak teplota klesla na 86 C a v expanzní nádobce se hladina ani nehnula, ale snad to bude ok. No musím říct, že jsem si to užil  Co se týče výčka tak jsem improvizoval z toho co mám v garáži, použil jsem na to jedno staré závažíčko to řídítek včetně té gumy, která závažíčko drží, utáhnul na potřebný průměr a musím říct, že tam drží lépe jak originál. Pokud to zítra vyjde uvidíme se na srazu. 
|
|
Nahoru |
|
 |
stafflik
|
Napsal: sob 11. kvě 2013 22:13:37 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 06. lis 2007 21:52:56 Příspěvky: 1987 Bydliště: Doloplazy ( u Olomouce )
|
Pokud s neodvzdušňoval, tak bych si dal bacha. Nevim eši je to stény u babky (počitám že jo) tak bévá problém to odvzdušnit. Aspoň co sem toť četl a co sem měnil chladici kapalinu já tak to problém byl. Dycky sem tam měl nekde slušnó bublinu, chtělo to promačkat hadice a při jízdě trochu sledovat teplotu. Dolival sem po projetí dycky nejakó trošku. Zdeno to s tou brzdovkou sem už při další větě bral jako překlep 
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
|
|
Nahoru |
|
 |
sedla
|
Napsal: ned 12. kvě 2013 6:41:06 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 07. lis 2009 23:57:56 Příspěvky: 286 Bydliště: Beskydy
|
Mno, asi čtu mezi řádky, takže brzdovka mě unikla Dostal jsi tam +- předepsané množství kapaliny? Jestli jo, tak jsi v pohodě, jestli tam máš přesnej objem, tak si největší machr, to se mi ještě nepovedlo (furt o trochu míň) 
_________________ Jawa 555; Suzuki SV650N K3; Suzuki V-Strom 1000 K4
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|