Právě je úte 22. črc 2025 14:25:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Chladící kapalina
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 11:41:54 
záklaďák

ten jsem nekoumal, to zjistim dnes...a nevíš jestli to můžou nějak zjistit v servisu? :this:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 12:11:49 
Moderátor

Tak já nevidím důvod proč by se měla mašina přehřívat, pokud je nalitej správnej objem chladící kapaliny....
možnost vodního čerpadla že by bylo špatný se mně nezdá, to je poháněný mechanicky a za chodu jde slyšet. No a pokud by se ti to fakt přehřívalo tak by ti měla sepnout vrtula, a ta když sepne tak to vskutku uslyšíš, když zastavíš... No a pro případ že už je to fakt vprdeli hafo přehřátý je tam kontrolní LED dioda, nevím jak u modelů K3+ ale u starých je umstěná v otáčkoměru...
No v servisu by ti to asi projeli a pak by mohli poznat že se to přehřívá právě podle známek co sem psal...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 12:55:45 
záklaďák

jasný, tak moc dík, já to dnes ještě vykoumu. Mně bylo právě divný, že z ní šlo až moc velký teplo a cítil jsem spálenou gumu. Já to ještě dnes očekuju a zeptám se kámoše. Zatím dík ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 13:07:44 
záklaďák

K3+ má v budíku teploměr...tam vidíš kolik tam je.
Napadlo tě třeba použít teploměr?Jsou i multimetry který ho maj v sobě zabudovanej.
Jinak teda nejsem si jistej jestli má SV termostat,ale s velkou pravděpodobností jo.Pokud říkáš ,že hadice na chladič je rozpálená tak termostat funguje.Jen tak mezi náma...zkus si vzít horký kafe v plastovim kelimku..taky ho dlouho neudržíš v ruce a teplota je podobná jako v motoru.
Jinak pokud nevíš co tam máš za kapalinu tak bych jí radši vyměnil 90,- za litr Fridexu + 30,- za litr destilky tě nevytrhne.Je tu někde vlákno kde kdosi psal zkušenost ,že jen s vodou se to víc ohřívá a dřív vaří. :thumbsup:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 13:16:01 
záklaďák

Mě přinde, že se tady rádo zapomíná na fakt, že chladící kapalina není jen o chlazení, ale taky o mazání a to je důvod, proč se vyplatí investovat o pár desítek kč navíc do pořádný kapaliny pro machny (Motul, Castrol apod.). Je to investice jednou za dva roky a jestli dám za směs Fridexu a vody 120 kč/litr nebo Castrol chladící kapalinu za 200 kč/litr, tak mám docela jasno teda...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 13:45:09 
záklaďák

Jak říkáš jednou za dva roky..to neztratí svoje vlastnosti ani ten blbej fridex :) nech si schválně změřit bod tuhnutí po dvou letech na tý rádoby spešl pro motorky...uvidíš ,že je to po dvou letech stejný jak u toho fridexu...jinak pokud by jsi namítal ,že to nemá vliv na mazání...tak právě ty ethylen glykoli který zajištují bod tuhnutí tam mažou a právě ty ztrácej svoje vlastnosti :-)
Možná do tvojeho kružítka který dostává na okruhu extrémně zabrat na chlazení to má smysl,ale na běžný ježdění si myslim,že ne.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 14:14:19 
záklaďák

já tam čerstvě nalil růžovej antifreezer, takže kapalina by měla být ok:)

až budu sundávat kapoty, tak Vám sem hodim foto chladiče. Když jsem měnil vepředu svíčku, tak se mi ty žebra dost zničili omylem. Tak se optám, jestli to půjde opravit nebo něco :)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chladící�apalina
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 14:49:48 
Moderátor

Kasym píše:
K3+ má v budí� teploměr�.tam vidíš ��k tam je.
Napadlo tě tře� p�žít tep��r?Jsou i�ultimetry který ho maj v�obě zabudovan�.
Jinak teda nejsem si jistej jestli má SV termost�,ale s velkou pravděpodobností j�Pokud říkáš ,že hadic�� ��dič je rozpálená tak t�mostat f�guj�[/quote][

Jasný že mají stříkačky tep�měr, ale�eví��st� tam mají�u ledku &q�t;už je to vprde�" nebo ne, a� asi by tam k ničemu nebyla že...
No jinak změřir�eplotu nebu� jen tak, multim�� sice mají možnost připojení čidla a měření te�oty�ale ne�m jak � � tam to či�o �yž nená ani závit�těsnilo, a vzhledem� tomu že�e ta�celkem�lak kd� je to vřelý tak nevím no�.����

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chladící�apalina
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 15:44:14 
záklaďák

Jimbo píše:
Kasym píše:
K3+ má v budí� teploměr�.tam vidíš ��k tam je.
Napadlo tě tře� p�žít tep��r?Jsou i�ultimetry který ho maj v�obě zabudovan�.
Jinak teda nejsem si jistej jestli má SV termost�,ale s velkou pravděpodobností j�Pokud říkáš ,že hadic�� ��dič je rozpálená tak t�mostat f�guj�
[

Jasný že mají stříkačky tep�měr, ale�eví��st� tam mají�u ledku &q�t;už je to vprde�" nebo ne, a� asi by tam k ničemu nebyla že...
No jinak změřir�eplotu nebu� jen tak, multim�� sice mají možnost připojení čidla a měření te�oty�ale ne�m jak � � tam to či�o �yž nená ani závit�těsnilo, a vzhledem� tomu že�e ta�celkem�lak kd� je to vřelý tak nevím no�.����[/quote]
Hmmm a co takhle v době kdy se to údajně přehřívá motor vypnout a velmi opatrně otevřít chladič a změřit teploměrem??? ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 16:59:59 
Moderátor

Nevím to mně nepřijde jako ideálka, to tak opařit se... ale toš mně je to jedno že... přijde mně to jako moc náhod zároveň aby mu ani nespínal ventilátor, ani varovná ledka nesvítila. Možná to taky je jen jeho subjektivní pocit...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 17:32:38 
záklaďák

Kudla nezlobte se na mě, ale mám dojem, že Kasyme tvoje rady fakt potěž koště... otvírat chladič, když je motorka rozpálená, to může udělat jenom pičus fakt... mám z tebe už dojem, že napíšeš cokoliv, jen aby tvoje verze byla prostě ta originální alternativa. Fajn, v mnoha věcech určitě pravdu máš, ale tohle, co tu řešíš, je hloupá Pat a Mat metoda, neřeší to daný problém a je to tudíž naprosto zbytečný vůbec dělat.

Solek - jestli chceš mít jistotu, vypusť kapalinu, do chladiče vraž hadici s ne příliš agresivním průtokem, pořádně celej systém propláchni přes výpušťák ven normální vodou, dokud nepoteče ven absolutně čirá voda (tím dostaneš ven všechny nečistoty a usazeniny), dostaň z tama poslední zbytky téhle vody, napusť celej systém novou pořádnou kapalinou a je to. Máš problém, tak ho řeš pořádně a nešpekuluj nad ušetřením padesáti kč. Jestli máš nějak výrazně pozohýbaný žebra, taky to může mít vliv... je to měkký, vem si nějakej vhodnej nástroj a rovnej. Taky je možný, že ti nefunguje termostat, protože je zasranej nečistotama (ty vznikají hlavně jako usazeniny z přestárlé kapaliny nebo když se naleje jiná barva bez předchozího důkladného propláchnutí oběhu)... každopádně termostat teoreticky nepotřebuješ, pokud je chlazení v pořádku.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 17:41:45 
záklaďák

ale já přeci nespekuloval o ušetření korun. Jediné co padlo v souvislosti s penězi bylo, že jsem se ptal, kolik by asi stálo to nechat zjistit v servisu :write:

A byl jsem to dnes projet (pár km) a větrák spínal. Já to ještě pokoumu. Ten smrad gumy se mi nelíbí :grin:

jinak zatim všem dikec

a jak píšeš, myslim, že to má nějakou souvislost těma žebrama. Jsou zaražený docela hluboko. Až to svléknu a vyfotim, tak Vám to sem hodim na vočíhnutí :clapping:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 17:44:46 
Moderátor

Tak pokud ti větrák spíná i po pár km, a pokud to není v městě, ale za plynulé jízdy tak bude vskutku někde chyba...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 19:25:01 
záklaďák

jenže když jsem měnil kapalinu, tak jsem to tak pětkrát vypláhnul destilkou, až tekla jenom čirá kapalina. tak nevim..Jedině asi těma žebrama by to mohlo být:( :banghead:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 19:35:41 
Moderátor

To se mně nezdá ani když bys na chladič šlápnul a skoro všechny žebra pomačkal tak to nemůže tak blbě chladit :scratch:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 20:31:30 
záklaďák

[quote="Nejt"]Kudla nezlobte se na mě, ale mám dojem, že Kasyme tvoje rady fakt potěž koště... otvírat chladič, když je motorka rozpálená, to může udělat jenom pičus fakt... mám z tebe už dojem, že napíšeš cokoliv, jen aby tvoje verze byla prostě ta originální alternativa. Fajn, v mnoha věcech určitě pravdu máš, ale tohle, co tu řešíš, je hloupá Pat a Mat metoda, neřeší to daný problém a je to tudíž naprosto zbytečný vůbec dělat.

říkej tomu jak chceš..já bych to tak udělal a i dělal.pokud je člověk opatrnej nic se stát nemůže.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 21:08:11 
záklaďák

Jen na okraj, když jsem měl chladič dole tak jsem s ním zacházel extra opatrně. Propláchnul jsem ho, vystříkal opatrně sprchou žebroví z obou stran (s odmontovaným ventilátorem, pro jistotu) - tam vám bylo křídlaté zvěře! Druhý den, až hezky proschnul tak jsem si jej položil na klín jako miminko a žebérka co mi je hmyzáci a malí stouni (kamínci) ohnuli, jsem kulatou pinzetou co ji mám v nářadí hezky opatrně srovnal. Když jsem byl hotov, vzal jsem černý sprej a lehce to poprášil. Po zaschnutí to ještě poprášil silikonovým sprejem - chladič jako nový, bude slušet eSVéčkovi :grin: Konec chvilky poezie.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 07. zář 2009 12:21:39 
záklaďák

Zdravím,mám problém s únikem chladící kapaliny.Když se vrátím z projížďky a zaparkuji teplý motocykl do garáže,je vše v pořádku,ale druhý den ráno,po vychladnutí motorky,mám na zemi louži chladící kapaliny a na motorce mokré všechny spoje na hadicích.Jako by tam byl nějáký tlak a ty spoje změnou teploty povolily.Neví někdo,kde by mohl být problém?Motorka se nepřehřívá,jen začala trošku papat olej.Díky za názory.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 07. zář 2009 19:11:13 
záklaďák

Mischell píše:
Zdravím,mám problém s únikem chladící kapaliny.Když se vrátím z projížďky a zaparkuji teplý motocykl do garáže,je vše v pořádku,ale druhý den ráno,po vychladnutí motorky,mám na zemi louži chladící kapaliny a na motorce mokré všechny spoje na hadicích.Jako by tam byl nějáký tlak a ty spoje změnou teploty povolily.Neví někdo,kde by mohl být problém?Motorka se nepřehřívá,jen začala trošku papat olej.Díky za názory.

Jako přetlak v chladiči je, ae aby se povolil nějakej spoj po snížení tlaku... nebyl třeba chladič lepenej? a víš co, měl bys skusit zjistit kde to teče... nalejt vodu a kde bude utíkat... mi tě to podle toho popisu těžko zjistíme... : pumpuj :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 07. zář 2009 22:42:42 
záklaďák

Tak to že v okruhu je tlak,je jasný :oops: :-D .Chladič lepený není a voda se nikde sama neztrácí,za jízdy ani když déle stojí.Pouze po odstavení teplé motorky,mám druhý den po vychladnutí mokré veškeré spoje hadic,např.: u termostatu a hlavní hadice ke chladiči.Prostě všude,kde jsou stahovačky a pod motorkou je louže.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]