Čestík náčelníci,už někdo lakoval rám na K3 a výš?teda myslím ten stříbrný.. Zajíma mě použitá barva a bezbarvý lak...matný??? Dík jak cyp už jenom zalakujem odřeninky a můžem vyfrčet
Registrován: sob 03. lis 2007 12:18:08 Příspěvky: 2078 Bydliště: Rosice
Rám bych za sebe určitě nelakoval, ale eloxoval. Tak je tomu i v originále. Jediné omezení je v možnosti výběru barev, není jich tolik jako v případě klasického lakování. Ale stejně asi půjdou rámy do černé.
Jak jsem si ozkoušel starý elox lze jednoduše sundat a pak nanést nový. Ale u OEM dílů to není ještě tak úplně jednoduché. Elox je totiž přelakovaný bezbarvým lakem, se kterým si v galvanizovně neporadí. Takže je nutné rám nejdříve chemicky odlakovat (tím se zbavíte bezbarvého laku), pak se hodí do galvanizovny na odeloxování. Může se buď rovnou přeeloxovat nebo případně ještě přebrousit a přeleštit. Pak zase samozřejmě zaláknout transparentem.
Co je jasné, že při tomto procesu odejde je štítek na levé straně nad motorem. Ale to předpokládám, že v době reklamek je to poslední, čím je potřeba se zabývat. Pokud by se případně lakovalo klasickou cestou, tak nastane problém ve vyraženém VINu na krku rámu – barva se tam slije a nebude to moc čitelné (problém na STK). Takže když už lakovat, tak na toto místo toho naprat co nejméně.
_________________ Jawa 555 >> Simson S51 >> ČZ 471 >> SV 650 N >> SF 848 http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=130 –– Moje gallerka
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru