Právě je pát 16. kvě 2025 9:42:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cukani v nizkych otackach
Nový příspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 15:34:48 
záklaďák

Cau SVeckari. Mam SV 1000S, rok 2003, najeto 44 000 km. SVecko mi slouzi k maximalni spokojenosti, do letoska s nim nebyl jediny problem. Jen menim olej sa leju benzin :-D Nasledujici problem zacal letos po vymene svicek. Vymenil jsem NGK opet za NGK. Samozrejme opet stejny typ. A motor se zacal chovat divne. Po par kilometrech po vymene zacal motor v nizkych otackach, konkretne do cca 2500 - 3000 ot./min. cukat a strilet do vyfuku. Hned jsem moto odstavil a zjistil ze mi to dela zadni vylec. Jeste bych podotkl ze mi prave zadni valec uz delsi dobu trosku strili do vyfuku. Jinak vyfuky mam Laser Duo-Tech a sportovni sani BMC. Svicky jsem menil letos 17.4. Puvodne jsem myslel, ze je spatna svicka u zadniho valce, tak jsme ji u mojeho servisaka vymenili. Moto cca 60 km jelo bez problemu, ale stejny problem se znovu objevil :? Nechal jsem tedy jeste seridit podtlaky, zadni valec "sel" trosku jinak. Pote sel moor opet dobre, ale po nekolika desitkach km se vse opakovalo. Vypozoroval jsem ze se cukani objevuje az po zahrati motoru. Dalsi co jsem udelal bylo to, ze jsem opet odklopil nadrz, a hledal nejaky vizualni problem. Narazil jsem jen na volnou kovovou sponu, ktera stahuje saci gumove (plastove?) hrdlo na hlikove hrdlo, ve kterem jsou umisteny klapky. Samozrejme opet se jednalo o zadni valec. Spona byla volna, tak jsem ji dotahl a moto opet jelo bez problemu (a zadni valec prestal tolik strilet). Ovsem dneska po cca 3 tydnech, co jsem nejezdil sem opet malem zesilel. Jen co jsem vyjel z domu do Usti n. L., tak uz od zacatku se motor opet choval divne. Nejvetsi pecka ovsem byl vjezd do Usti. To motor zacal jit uplne hrozne, na krizovatkach mi chcipal, vubec neudrzel volnobeh, cili jsem ho furt musel drzet min. v 2500 ot./min. jinak bych uz neodjel. Kdyz jsem ve meste zastavil a chcipl motor, tak jsem ho uz nenastartoval. Starter toci, motor ma snahu chytnout, ale to je vse. Musel jsem pockat az vychladne, to jakz takz chytnul a hned radsi domu. Samozrejme pres mesto to byl opet horor. Totalne nasranej jsem doskakal domu a dalsi pokus co me napadl byla vymena svicek za stare, ktere jsem v dubnu menil. A jeste jsem prehodil fajfky zadni za predni. Pote jsem jel SVecko projet a jelo lip nez cestou do Usti, ale stejne ve spodnich otackach cuka, skace a strili do vyfuku (ale startuje opet tak jak ma). Ze je zpet stejny problem poznam uz i kdyz na neutral pridam z volnobeznych otacek. To si motor bud vystreli a nebo jeste casteji se jako by na zlomek sekundy udusi a pak hned otacky normalne leti nahoru. Tyhle problemy dela jen a jen v nizkych. Ve vysokych moto jede stejne jako pred tim. Uz nevim po cem jit, jestli neni v prdeli nejaky snimac. Jeste podotknu, ze ono cukani, skakani a strileni dela jen kdyz rychle otocim plynem, jinak pri pozvolnem (pomalem) otaceni se motor vcelku normalne roztaci. Napadaji me vselijaky mozny i nemozny veci v cem by mohl byt problem, ale jak to vzdy byva, bude "zakopany pes" v nejaky totalni hovadine. Neresil jste nekdy nekdo stejny problem? Diky jarda

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Cukani v nizkych otackach
Nový příspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 20:32:42 
záklaďák

Zkus vyměnit NGK za Denso.Kamaráda taky trošku podobně potrapoval litrový V Strom,shodou okolností asi tak 300km po výměně svíček NGK za NGK,pak dal Denso a už s tím neměl problém.
Dával iridiové.Na Stromu to je dost práce,tak kvůli intervalu.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 21:06:02 
záklaďák

Diky za tip ;) Ale neverim tomu ze by najednou prestali motoru "chutnat" NGK :? Jinak navecer sme se byli s kamosem projet, SVecko jede jak ma, jen stale v nizkych zlobi :-( A ani nebyl problem s udrzenim otacek a vubec jizdou ve meste. Sere me to.... :x

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 22:06:43 
záklaďák

Nové svíce a určitě udělat kalibraci TPS, ta je většinou hlavní příčinou nepravidelného chodu v nízkých otáčkách.
http://www.suzukisv.cz/forum/viewtopic.php?f=23&t=694&hilit=tps

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 18. srp 2011 22:20:00 
záklaďák

Jj, na tu kalibraci sem uz dneska koukal a ted jeste na to cucim do servisniho manualu, ktery je sice v nemcine, ale da se to skousnout;-) Dokonce podle kodu se da zjistit zavada. Asi zitra zkusim jestli mi schvalne ukaze nejakou chybu.....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 22. srp 2011 12:00:21 
záklaďák

Tak jsem se konecne dostal ke kontrole kalibrace TPS. Podle navodu jsem propojil kontakty v konektoru, zadna chyba se mi na displayi neobjeduje. Nastartoval jsem motor (pred tim jiz ohraty) a na volnobeh kolem cca 1200 ot./min. mam carku vodorovne, cili v pulce. Pokud pomalu pridavam plyn, tak se mi carka pohne do horni pozice v cca 2300 ot./min. Jinak kdyz jsem byl motor ohrat, tak mi ve meste opet neskutecne zlobit, byl jsem vubec rad ze jsem ho na krizovatkach udrzel v chodu a ze nechcipnul:-( Obcas si strelil do vyfuku, jednou mi sice chcipl a az na podruhy jsem ho nastartoval:-(

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 15:55:12 
záklaďák

Tak problem se zda byt vyresen. Odesla zapalovaci fajfka u zadniiho valce :? Provizorne byla vymenena za neorigos a SVecko lita jak driv :good: Tak ted jdu schanet origos fajfku..... ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 18:57:49 
záklaďák

Tady je i s kabelem a cívkou.
http://www.motovraky.cz/Vyrobky-info/SU ... -650-_03_/

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 20:48:27 
záklaďák

Wau diky. Je stejna jako na SV 1000S?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 21. zář 2011 7:55:21 
záklaďák

To ti nemohu potvrdit,nezkoušel jsem to.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]