Sperkys píše:
Ahoj, dočetl jsem se v manuálu, že se má před zimou nalít trochu oleje do otvorů pro zapalovací svíčky a protočit motorem. Děláte to někdo, případně pro co je to dobrý. Nikde jsem to tady nenašel, že by to někdo dělal, ale abych tim zase něco neposral..... Už tak mě sere že budu zase měnit novej olej.
je to dobrý udělat pokud se chystáš na delší odstávku, čož je minimálně půl roku a víc.. Jinak to není moc potřeba...
Pokud se to ale stejně chystáš udělat, tak se připrav na to, že všecek ten olej budeš na jaře muset nechat vystříkat ven z válců dírama od svíček a stejně ti to potom bude ještě chvíli hnusně kouřit a olej se ti pálit ve výfuku...
Já osobně jsem to jednou zkusil a i když jsem si dal dost práce s vstříkáním oleje, tak to pak čudilo a hořelo ve výfuku...
Je to prostě dobrý opravdu na dlouhý odstávky...
Vystačíš si v klidu s občasným nastartováním motoru bo tomu stejně každej podlehne, ale důležitý je pokud ho už nastartuješ, nech ho zahřá pořádně...
nasátej vzduch má v sobě navázanou vlhkost a pokud motor nemá dost tepla na odvlhčení po zhasnutí, není to nejlepší...
ale neboj, motorku tím taky neodrovnáš... jen pokud to není nutný, nedělej to... mimo to tím taky trpí svíce...