Pánové napište vaše nápady a rady jak vylepšit brzdy. Mě příde že to moc nebrzdí, kdyby to tolik nebrzdilo motorem asi bych měl občas problém. Máte někdo pancřový hadice? je to znatelnej rozdíl? Jaký brzdový destičky používáte, mám zatím origo.
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
tak brzdový hadice ani zavzdušnění nemají na velikost výstupní brzdné síly vliv, nýbrž ovlivňují nástup brzdné síly a citlivost brzdy na změnu zatížení... Jediný co ti zvýší brzdnou sílu je (větší kotouče, změna poměru pístků v brzdové soustavě, výměna brzdových desek)
Pokud ti to začalo brzdit hůř až teď , pátrl bych spíš jak psal shark po mastnotě na kotoučích či deskách... Motor ti při tvrdém brždění nepomůže vůbec protože se kolo zvedá nebo v nejlepším případě je na hranici adheze...
Velmi efektním řešením je vyměnit tlumiče i brzdy s kolem z nějakýho sportu... (GSXR,R1,CBR)
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
Jo jo presne tak, panceraky ti akorad urychli nastup, je to rychlejsi, jinak nic... me brzdy na SV taky serou, ale nemam tedka prachy na lepsi desky, ale pres zimu do nich pujdu...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
je to otázka cca 2000kč od feroda za sportovnější desky... Já mám s označením P a stály mě 715kč... Ale asi určitě bych příště šel do o stupeň měkkčích
Tak já nevím ,mě se zdá, že to brzdí velice pěkně.. V přímém směru sem zkoušel brzdit z cca 110 na 50 a je to tam hned.. Zadní kolo nešlo do vzduchu a ani jedno se nezablokovalo.. A bylo to se spolujezdcem.. Já nemám žádné výtky na tuhle funkci.
a bude to jakž takž brzdit aniž by to extra vadlo a zlepší se dávkovatelnost. samozřejmě destičky čistit minimálně jednou za 1500-2000km čistidlem na desky
Registrován: stř 02. led 2008 16:13:22 Příspěvky: 184 Bydliště: Zdiby
popiSV píše:
inkvizitor_používáš nějakej ekvivalent na čištění desek?
dostal sem na to spešl přípravek na čištění, juknu zejtra jak se to menuje, nastříkáš, vono to udělá pěnu a vyplaví pak bordel, ale pude to určitě čimkoliv na benzínový bázi...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru