Právě je stř 23. črc 2025 19:51:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nechce chytnout
Nový příspěvekNapsal: stř 26. kvě 2010 20:37:14 
nováček

Cau kluci.mam dotaz jelikoz uz si nevim rady.Koupil jsem si novou gelovou baterku ponevadz jsem si myslel ze ta stara je ko protoze jsem sem tam nenastartoval.ale ona to zacala delat i ta nova takze bude chyba nekde jinde.kdyz stoji tak 2 dny tak ok ale jak je to tyden tak nezatoci s motorem ani tuk pouze pres kable.Vse jsem prosel kontakty ustarteru kostru a vse dobry.tak jsem zkusil zmerit ampermetrem jestli nema odber pres nejaky spatny rele nebo neco.Odber tam je pri vypnutym klicku ale jen 500miliamper coz asi nic neni.coz takovej alarm(kterej nemam)musi brat daleko vic.Akorat jsem zjistil ze to dela pojistka 10A s oznacenim (METER) coz je v prekladu pocitadlo ale i kdyz ju vytahnu vse funguje.Nemate s tim nekdo zkusenost co to je za pojistku a co by to mohlo vybijet tu baterku?Diky

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nechce chytnout
Nový příspěvekNapsal: stř 26. kvě 2010 21:04:56 
záklaďák

Takže 0,5 A (500 mA) nic není :-D? Je to 6 W, což je v klidovém stavu sakra hodně (pro porovnání – parkovačka 4 W, blinkr 21 W). Stačí vyjít z toho, že máš 10 Ah baterii, tzn. baterku, která je schopna dávat proud 1 A po dobu 10 hodin, pokud teda bereš proud 0,5 A, by se ti za ideálních podmínek měla vymlátit už za 20 hodin.
Někde tam máš nějaký spotřebič nebo přechodový odpor, který prostě baterii žere. Odběr by měl být opravdu minimální. Na novém modelu by měl víceméně jen udržet čas v budících. Ideálně jít co nejdál k každému spotřebiči a zkoušet jestli bere proud nebo ne...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 27. kvě 2010 20:28:51 
nováček

Ahoj diky za odpoved.Moc pres tu eletriku najsu ale asi ty hodnoty tak jsou na ampermetru bez des.carky kolem 600.Ale jak uz jsem napsal dela to pojistka u ktere je napsano METER tak nevim co to je.Kdyz ju vytahnu a zmerim tak odber je 0.A pri nastartovani a vytazeni pojistky vse funguje akorat jsem teda nejel tak nevim jestli ukazuje tachometr ale to snad nebude.Odpojil jsem ho taky a zmeril a dela to porad.Zatim :beg:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 28. kvě 2010 20:04:58 
záklaďák

Sice neporadím - ale METER znamená opravdu měření, nebo počítadlo. Když pojistku vytáhneš, jde nastartovat, myslím, že půjdou i světla. Nepůjdou kontrolky (mazání, neutrál) a ani tachometr, myslím že ani blinkry. Možná bych hledal v přepínačích. Zkus mít napíchlý ten ampérmetr a dávej blinkr - pravý, levý, a dívej se, jestli to lítá....třeba je to blbost ale třeba něco poznáš.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]