Home SV Forum SV a vse kolem nich Opravy a udrzba SV 650 Výměna ložisek v krku řízení
Právě je úte 17. čer 2025 20:57:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výměna ložisek v krku řízení
Nový příspěvekNapsal: úte 02. čer 2009 16:33:39 
záklaďák

Tak jsem také absolvoval výměnu ložisek v krku - podle Jimbova návodu. Obzvláště jsem si užil montáž spodního futra :grin: prchlivým jedincům se sklony k násilí a zkratkovitému jednání tuto operaci nedoporučuji provádět :scratch:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 27. črc 2009 23:23:47 
záklaďák

zdar,

tak nevim, ale vypadá to, že tahle diskuze se mi asi týka. Kdyz totiz prejidim nejakou vetsi nerovnost. (prah, dira...), tak mi v riditkach radne loupne. Myslite, ze je to prave tema loziskama? Jde to nekde dotahnout nebo je to zrale na vymenu?

Jo a cirou nahodou sem dnes v lidlu videl momentovej klic za 500,- Kč. Myslite, ze se takova vec hodi? At uz pri vymene tehle lozisek nebo cehokoliv jineho na masine.

Dik za rady
L

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 28. črc 2009 7:19:57 
záklaďák

Labakan29 píše:
zdar,

tak nevim, ale vypadá to, že tahle diskuze se mi asi týka. Kdyz totiz prejidim nejakou vetsi nerovnost. (prah, dira...), tak mi v riditkach radne loupne. Myslite, ze je to prave tema loziskama? Jde to nekde dotahnout nebo je to zrale na vymenu?

Jo a cirou nahodou sem dnes v lidlu videl momentovej klic za 500,- Kč. Myslite, ze se takova vec hodi? At uz pri vymene tehle lozisek nebo cehokoliv jineho na masine.

Dik za rady
L

to se tě týká to máš pravdu :-D
jestli tam máš origo tak ty dotáhnout nejdou..teda jdou ale už to stejně nebude nikdy ono.
chce to tam dát kuželíky...do K3 tam jsou ložiska...horní(47 x 25 x 15 mm) číslo ložiska:32005 a spodní(55 x 30 x 17) číslo ložiska:32006 od K3 víš tam jsou horní i spodní(55 x 30 x 17) typ ložiska:32006 za obě dohromady jsem dával tušim něco do 200,- a dával jsem ZKL...za jinou renomovanější značku dáš o něco víc.
Jo jinak te momenták ti bude platnej,ale ne na krk...tam by jsi musel mít ještě spešl klíč kterej na to jde nasadit :-D
Jo tyhle rozměry patří pro SV650 ma litru nevim jaký jsou.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 28. črc 2009 8:14:57 
záklaďák

OK, diky za rady nastuduju postupy, kde se daj sehnat... a zkusim se do toho pustit, jeste nez vyrazim do Alp.

dik
L

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 28. črc 2009 10:06:00 
záklaďák

Někde na začátku tohoto vlákna jsou rozměry těch ložisek. Koupit se dají třeba tady http://loziska-gufera.cz/?p=productsLis ... va-loziska ... není to tak úplně jednoduchá operace, vyžaduje trochu násilí a nějaký ten přípravek pro lisování toho spodního futra atd. Jde tam fakt natěsno a hrozí značné riziko dojebání rámu. Musel jsem ho asi dvakrát vyklepnout a škrabákem zapravit šponku, kterou to sebou bralo !!! Přitom jsem předtím jemným šmirglíkem pečlivě vyleštil přechodovou hranku na to futru ... cestou se samozřejmě vyskytlo více kritických chvil :scratch:

Ten momenťák jsem viděl a rozsah momentů se mi jevil jako nevyhovující. Nebrat.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 28. črc 2009 10:26:40 
záklaďák

Labakan29 píše:
OK, diky za rady nastuduju postupy, kde se daj sehnat... a zkusim se do toho pustit, jeste nez vyrazim do Alp.

dik
L

postup jak na výměnu tu má PopiSV v galerce.Velikost a typ ložisek jsem ti napsal a kde je koupíš?No prvně bych zkusil okolí bydliště a pak případně net.Jsou to standartní rozměry takže pokud je zrovna maj tak se daj koupit kdekoliv kde ložiska prodávaj.
spešl nářadí ani potřeba není..na vyražení z rámu stačí tvrdší tyčka a kladivo na naražení do rámu radší tyčka z mosazi,bronzu nebo něčěho takovýho až to nepokurvíš.A pak hodně citu a trpělivosti.
Problém je sundat ten kroužek z krku řízení na brejlích...já ho odbrušuju,ale ofiko postup je krk vylisovat a slisovat ten kroužek a nandání obráceně.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 02. črc 2013 13:16:13 
záklaďák

Spýtam sa, dá sa skontrolovať ložiská aj bez toho aby som dával moto na servisný stojan?

Ináč tu som našiel tiež jeden návod ako na výmenu:

http://www.motocykl-online.cz/clanky/udelej-si-sam-vymena-loziska-rizeni

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 03. črc 2013 10:52:03 
záklaďák

Vím, že je to blbá odpověď ale: pokud křupe, špatně se ti otáčí řídítka, nebo slyšíš raný při propružení předního kola ( a pozor trochu rány dělaj i brzdový třmeny ) tak je na čase je vyměnit, pokud nic z tohoto tak se na to vykašli

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]