|
Právě je pát 25. črc 2025 19:42:23
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Krejzy
|
Napsal: úte 11. lis 2008 8:41:07 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: pon 02. čer 2008 9:53:44 Příspěvky: 465 Bydliště: Hradec Králové
|
Už asi všichni pomalu uklízíme, mejeme, leštíme a strkáme pod plachtu naší zuzku k zimnímu spánku. Rád bych se zde dozvěděl několik postřehů od Vás, jak na to. Určitě asi nikdo nedodržuje do slova manuál a neleje polívkovou lžíci oleje otvorem pro svíčku do válců .... Mě osobně určitě zajímá co a jak například s chladící soustavou. 
_________________ Simson S51 Enduro ´86; MZ ETZ 150 ´89; Suzuki GS 500 ´96; Yamaha XJ 600 S ´99; Suzuki SV 650 S ´03 + SV 1000 S ´03 + Jawa 555
http://krejzy-pikador.rajce.idnes.cz/
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: úte 11. lis 2008 8:48:28 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
plnou nádrž.vyndat baterku a dát někam kde nemrzne nic víc.
_________________ Bandit Pičo :-)
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: úte 11. lis 2008 10:20:34 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
No a tam kde mrzne, tak mít hlavně na ten mráz naředědou správně chladící kapalinu... Já ještě dávám mášu na montážní stojan, aby byla rovně a kolo v luftu, prostříkám kontakty a co se má mazat tak namažu. Já ale stejnak většinou přes zimu s motkou něco dělám v dílně, tak je rozhozená, letos mě čekají udělat vidle a vyměnit ložiska v krku řízení...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: úte 11. lis 2008 13:58:49 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
Je dobrý i celkově motorku perfektně očistit a to i mazací body, než je znovu namažeš. Hlavně řetěz apod. Protože ve sračkách se drží vlhkost. Není ani špatný moto nakonzervovat (lak), pokud stojíš na placu, kde hodně kolísají teploty. Taky je dobrý motorku přikrýt prodyšnou plachtou kvůli prachu (zase záleží na prostředí). Jinak nádrž určitě plnou po okraj a není ani špatný do ní ještě nalejt vál, kterej ti váže z benálu usazovanou vlhkost a zabraňuje odpařování hořlavých látek v palivu (po půlročním stání je ten benzín jinak hrozně nekvalitní). Já jsem taky zastáncem názoru vyměnit olej PŘED zimou... ale tady se názory hodně liší. Je toho v podstatě hrozně moc, co můžeš udělat, ale záleží, jak moc to hrotíš, v jakém prostředí skladuješ machnu, co máš za machnu (materiál nádrže, karbec/stříkačka, chlazení apod.) atd. Pročti si tenhle článek i diskuse k němu... tam uvidíš, že co člověk, to názor. http://www.motorkari.cz/detail-clanku/?cid=13004
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
 |
Krejzy
|
Napsal: úte 11. lis 2008 14:20:05 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Díky za rady. Nádrž mám dotankovanou, motorka vyčištěná, baterka vyndaná, kontakty prostříkaný, pod plachtou ale zajímalo mě zda nedáváte nemrzku do chladící soustavy. Doteď jsem měl vždy motorku max s chladicem oleje, takže jsem jí neřešil ale furt dumám nad tou nemrzkou. Motorka totiž stojí v nevytápěné garáži. Co se týče úprav a oprav tak taky počítám že se podívá i do teplé garáže 
_________________ Simson S51 Enduro ´86; MZ ETZ 150 ´89; Suzuki GS 500 ´96; Yamaha XJ 600 S ´99; Suzuki SV 650 S ´03 + SV 1000 S ´03 + Jawa 555
|
|
Nahoru |
|
 |
blazin
|
Napsal: úte 11. lis 2008 14:55:07 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: ned 15. čer 2008 9:37:05 Příspěvky: 91 Bydliště: Litvínov
|
Ja jsem dotankoval do plne,masinu poradne umyl,vycistil+namazal retez a zkontroloval tlak v pneu.Mam ji na bocnim stojanu, ale mozna ji houpnu na montazni jak psal Jimbo(nezatezuje se pruzina a kolo je v lufte).Jelikoz mam garaz soucasti baraku, tak jsem baterku nevyndaval, protoze ani ve velkych mrazech nejde teplota v garazi pod 12st.Olej jsem menil jak jsem to koupil(pred mesicem) a je na nem cca 500km, takze to beru jako novy.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: úte 11. lis 2008 15:45:21 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Krejzy píše: Díky za rady. Nádrž mám dotankovanou, motorka vyčištěná, baterka vyndaná, kontakty prostříkaný, pod plachtou ale zajímalo mě zda nedáváte nemrzku do chladící soustavy. Doteď jsem měl vždy motorku max s chladicem oleje, takže jsem jí neřešil ale furt dumám nad tou nemrzkou. Motorka totiž stojí v nevytápěné garáži. Co se týče úprav a oprav tak taky počítám že se podívá i do teplé garáže  no to nevim co řešíš..jestli tam máš jen vodu nebo nevíš jaká nemrzka tam je tak okamžitě vyměnit.Teda pokud nechceš dávat na jaře novej motor.Roztržení mrazem není nic extra.
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: úte 11. lis 2008 17:04:25 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
Krejzy - Jasný, pokud nevíš, co tam je, radši kapalinu vyměň a je to. Fakt je nejlepší koupit už namíchanou pro moto, sice by asi stačila obyč. pro hliníkové motory, ale u té jsem třeba slyšel, že nemá zas tak dobré mazací a konzervační účinky, jako ty přímo pro dnešní motorky. Takže prostě dáš kilo navíc, kup něco od Castrolu nebo Motulu atd., vyměň to a máš na pár let klid.
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: úte 11. lis 2008 19:38:25 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
Jj, taky souhlasim, koupit si novou, starou vypustit, a namichat podle sebe, ve správným poměru.... Jinak nadrz mam taky plnou, ale tech sracek do nadrze se celkem bojim, nevim co by na to na jare motka rikala, uz sem slysel par nedobrych veci na tyhle pripravky...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
Krejzy
|
Napsal: stř 12. lis 2008 11:56:22 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Udělám jak řikáte, měl jsem to ostatně v plánu, takže jste mi to potvrdili. Díkes. Samo že od Castrolu, to je můj výhradní olejář:) Takže teď i nemrzkář Jimbo - co se týče tý plný nádrže, zatim jsem s tim neměl problém, už to takhle plnim cca 8 let a na jaře v poho, něco vyjedu, dotankuju čerstvej benál a ok. 
|
|
Nahoru |
|
 |
Krejzy
|
Napsal: stř 12. lis 2008 12:01:48 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Kasym píše: Krejzy píše: Díky za rady. Nádrž mám dotankovanou, motorka vyčištěná, baterka vyndaná, kontakty prostříkaný, pod plachtou ale zajímalo mě zda nedáváte nemrzku do chladící soustavy. Doteď jsem měl vždy motorku max s chladicem oleje, takže jsem jí neřešil ale furt dumám nad tou nemrzkou. Motorka totiž stojí v nevytápěné garáži. Co se týče úprav a oprav tak taky počítám že se podívá i do teplé garáže  no to nevim co řešíš..jestli tam máš jen vodu nebo nevíš jaká nemrzka tam je tak okamžitě vyměnit.Teda pokud nechceš dávat na jaře novej motor.Roztržení mrazem není nic extra. Prostě jsem jen jouda kterej má porvé vodníka, tak se radši 3x zeptám no Ostatně na to musíš bejt na tomhle foru zvyklej ne? 
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: stř 12. lis 2008 13:59:29 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Krejzy píše: Kasym píše: Krejzy píše: Díky za rady. Nádrž mám dotankovanou, motorka vyčištěná, baterka vyndaná, kontakty prostříkaný, pod plachtou ale zajímalo mě zda nedáváte nemrzku do chladící soustavy. Doteď jsem měl vždy motorku max s chladicem oleje, takže jsem jí neřešil ale furt dumám nad tou nemrzkou. Motorka totiž stojí v nevytápěné garáži. Co se týče úprav a oprav tak taky počítám že se podívá i do teplé garáže  no to nevim co řešíš..jestli tam máš jen vodu nebo nevíš jaká nemrzka tam je tak okamžitě vyměnit.Teda pokud nechceš dávat na jaře novej motor.Roztržení mrazem není nic extra. Prostě jsem jen jouda kterej má porvé vodníka, tak se radši 3x zeptám no Ostatně na to musíš bejt na tomhle foru zvyklej ne?  z Bandit fóra jsem zvyklej i na větší joudy tak v pohodě 
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: stř 12. lis 2008 14:02:05 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Jimbo píše: Jj, taky souhlasim, koupit si novou, starou vypustit, a namichat podle sebe, ve správným poměru.... Jinak nadrz mam taky plnou, ale tech sracek do nadrze se celkem bojim, nevim co by na to na jare motka rikala, uz sem slysel par nedobrych veci na tyhle pripravky... pokud se bojí nějakejch přípravků tak ti doporučim jeden velmi jednoduchej a hlavně účinej.Obyčejný technický líh.Stačí decka do nádrže a máš klid.Naváže to na sebe vodu a namíchá se to s benzínem a pak to normálně shoří v motoru....Já to dávám před zimou do všeho s čím jezdím a nikdy jsem neměl problém.
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|