|
Právě je pát 25. črc 2025 21:56:03
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
popi
|
Napsal: úte 23. pro 2008 22:57:46 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
|
No pokud to chceš dělat z Al-slitiny, tak bych volil vysokopevnostní dural, alespoň 400MPa, nebo pevnější automatovou ocel např 11600.
Ale dle mého bych to udělal klidně z 11373 obyč. válcované tyče...
No a jak velkou vůli tam máš? vůle tam být musí, jinak by jsi to nenasadila rukou... Je ta původní hřídel omačkaná v uložení nebo co jí je?
_________________ Jawa 50 Pionýr 70' >>> Simson S51 86' >>> MZ 251 ETZ 89' >>> Suzuki GS 500E 98' >>> Suzuki SV 650S 03' >>> Suzuki GSX-R 1000 04' >>> KTM EXC 450 05'
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: stř 24. pro 2008 12:11:24 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
popiSV píše: No pokud to chceš dělat z Al-slitiny, tak bych volil vysokopevnostní dural, alespoň 400MPa, nebo pevnější automatovou ocel např 11600.
Ale dle mého bych to udělal klidně z 11373 obyč. válcované tyče...
No a jak velkou vůli tam máš? vůle tam být musí, jinak by jsi to nenasadila rukou... Je ta původní hřídel omačkaná v uložení nebo co jí je? dural radši ne. ale automatovka je tak nějak i záruka pevnosti 
_________________ Bandit Pičo :-)
|
|
Nahoru |
|
 |
popi
|
Napsal: stř 24. pro 2008 12:42:48 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
|
Kasym_ proč by jsi to nedělal z duralu? je mnohem lehčí než ocel a nezvýší si tím neodpruené hmoty, kor na přední vidlici
_________________ Jawa 50 Pionýr 70' >>> Simson S51 86' >>> MZ 251 ETZ 89' >>> Suzuki GS 500E 98' >>> Suzuki SV 650S 03' >>> Suzuki GSX-R 1000 04' >>> KTM EXC 450 05'
|
|
Nahoru |
|
 |
vichřice
|
Napsal: stř 24. pro 2008 16:32:11 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 22. kvě 2008 13:34:07 Příspěvky: 34 Bydliště: Frýdek-Místek
|
Majk píše: Jsem nepochopil, kde je to volne. Jinak jestli tam neni nahodou oska z bandasky ci neceho podobneho. Ikdyz to bude taky na stejnych loziskach. Kazdopadne neni problem sehnat za 500,-pouzitou. Tu automatovku bych jeste provrtal skrz  Tak ještě jednou,kolo si normálně postavím na stůl,strčím do něj osku tak aby mi trčela stejně s každé strany,přidržím si kolo trochu tělem , uchopím osku do obou rukou a pohybuji s ní směrem nahoru dolů!(samozřejmě v rychlejších intervalech) oska v ložiskách lechce klepe! né ale ložiska ,nýbrž ta oska! tak že ta oska musí být o nějakou tu setinku průměrem menší než je asi zdrávo,podle mě ta oska do toho kola musí jít trochu těžko,ale jde tam úplně lehko!nevím jak bych to už lépe vysvětlila?!zase na druhou stranu když koupím starší,tak by to mohlo být tosamé že jo  zase ale dávat za novou kolem1000,-kačen  každopádně všem DĚKUJI. 
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: čtv 25. pro 2008 4:11:28 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 29. lis 2007 22:16:38 Příspěvky: 1460 Bydliště: Těšany
|
Uplne nejlepsi reseni je vzit si mikrometr a proste to zmerit,na zacatku osy-minimalni opotrebeni a na mistech kde dosedaji loziska,zjistis opotrebeni a podle toho rozhodnout esi nova nebo ne.kazdopadne to stejny muzes udelat pokud budes kupovat jetou....nereknu ti(to asi nikdo bez presnych hodnot) esi ta co tam mas je dobra nebo ne,pac sem ji nevidel ani nemeril,ale tohle je asi jedina moznost jak zjistit jak na tom ta oska je.A dyz sem sundaval predni kolo,nerekl bych ze tam ta oska jde nejak tezko....
_________________ Cz 175-Suzuki GSF Bandit 400-Sv 650 02N Gsxr 1000 K5
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: čtv 25. pro 2008 11:52:58 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
No já jsem z toho všeho trochu zmaten. Prostě bych spíš normálně nasadil kolo, všechno dotáhl (hlavně dát pozor, ať je kolo ve vidlici v ose, tj. ať je hlava osy přesně v zákrytu s pravým ramenem vidlice), zafixoval nějak řízení a zkusil, jestli má teď kolo nějakou vůli. Pokud ne, vykašlal bych se na to. Ještě bych ověřil jízdou, jestli to nedělá nějakou neplechu a hotovo. Až pak bych případně řešil novou osu a tak.
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
 |
Shorty
|
Napsal: čtv 25. pro 2008 19:24:57 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 24. kvě 2008 23:42:46 Příspěvky: 1804 Bydliště: Štěchov
|
já měl trošku tu osu vykouklou po první závit cca, takže jsem to zas takhle dal zpátky, při rozdělání byl šnek v pořádku, tak se snad něco neposere...
_________________ Začalo to 05 jednoskokem -> potom dlouho ČZ 175 -> pak modré SV650S -> a teď eruška
|
|
Nahoru |
|
 |
sting
|
Napsal: čtv 25. pro 2008 19:28:24 |
|
 |
Administrátor |
 |
|
Shorty píše: já měl trošku tu osu vykouklou po první závit cca, takže jsem to zas takhle dal zpátky, při rozdělání byl šnek v pořádku, tak se snad něco neposere... jo to bude ok ale ja to pretahl tenkrat fakt fest protoze sem mel furt v kole vuli a utahoval sem to metrovou ocelouvou tyci jako paka nez teda mi doslo podle jinejch esvecek ze to dotahuju fakt zbytecne protoze tu vuli predniho kola tam ma kazdej tak sem se koukal jak to maj vsici utahovany a podle toho to taky delam...
_________________ pincek'70 - simak'89 - jawa 125'05 - suzuki sv650s'03 - suzuki sv1000s'06 - yamaha yzf-r6'10 - ...
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: pát 26. pro 2008 1:50:01 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
sting píše: Shorty píše: já měl trošku tu osu vykouklou po první závit cca, takže jsem to zas takhle dal zpátky, při rozdělání byl šnek v pořádku, tak se snad něco neposere... jo to bude ok ale ja to pretahl tenkrat fakt fest protoze sem mel furt v kole vuli a utahoval sem to metrovou ocelouvou tyci jako paka nez teda mi doslo podle jinejch esvecek ze to dotahuju fakt zbytecne protoze tu vuli predniho kola tam ma kazdej tak sem se koukal jak to maj vsici utahovany a podle toho to taky delam... Tak to je mazec, metrovou tyčou dotahovat šroub do hliníku  to myslím můžes být rád žes to tenkrát nestrhal ten závit ve vidlici... jinak já nevím, tohle sem nikdy neřešil jak moc to má vylízat, dotahuju podle citu vpodstatě všechno páč nemám momenťák...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
sting
|
Napsal: pát 26. pro 2008 1:58:57 |
|
 |
Administrátor |
 |
|
Jimbo píše: sting píše: Shorty píše: já měl trošku tu osu vykouklou po první závit cca, takže jsem to zas takhle dal zpátky, při rozdělání byl šnek v pořádku, tak se snad něco neposere... jo to bude ok ale ja to pretahl tenkrat fakt fest protoze sem mel furt v kole vuli a utahoval sem to metrovou ocelouvou tyci jako paka nez teda mi doslo podle jinejch esvecek ze to dotahuju fakt zbytecne protoze tu vuli predniho kola tam ma kazdej tak sem se koukal jak to maj vsici utahovany a podle toho to taky delam... Tak to je mazec, metrovou tyčou dotahovat šroub do hliníku  to myslím můžes být rád žes to tenkrát nestrhal ten závit ve vidlici... jinak já nevím, tohle sem nikdy neřešil jak moc to má vylízat, dotahuju podle citu vpodstatě všechno páč nemám momenťák... no ja to tady rikam z toho duvodu ze momentak ma asi malokdo a ono kdyz kazdej rika ze podle citu to je prd pravidlo kazdej cit ma jinej... njn ten imbus je na pytel ja to mel totiz pekne dotazeny z pneuservisu tak jinak sem to nepovolil bez ty trubky pakou samozrejme ze ted to dotahuju rukou ale ja si myslel ze kdyz je to tak utazeny tak to tak vratim ale picu
_________________ pincek'70 - simak'89 - jawa 125'05 - suzuki sv650s'03 - suzuki sv1000s'06 - yamaha yzf-r6'10 - ...
|
|
Nahoru |
|
 |
popi
|
Napsal: sob 27. pro 2008 14:57:38 |
|
 |
Moderátor |
 |
|
sting píše: ale ja to pretahl tenkrat fakt fest protoze sem mel furt v kole vuli a utahoval sem to metrovou ocelouvou tyci jako paka Někteří účastníci tohoto fóra mě nepřestanou udivovat nikdy... Pokud nemáš momenťák a zdá se ti to utažený divně, tak přece můžeš najít jakým momentem se to má utahovat a přepočtem si vypočítáš jakou tíhou se to má utáhnout na jak dlouhý páce chceš a získáš určitej cit pro určitej moment... Navíc tvou radu o zarovnaným šroubu s vidlicí bych vůbec nebral vážně! Na straně závitu je to potřeba dotáhnout určitým momentem a plovoucí srtana vidlice kde se "hlava" osy stahuje půleným kroužkem musí být v rovině s vnější částí vidlice! Pak pro jistotu porovnáš vzdálenosti třmenů od držáků kotoučů, vizuelně prohlédneš jestli ti nemá co dřít o kotouč a je to hotovo. Je to v pořádku dokud někdo před tebou nedotáhne osu metrovou tyčí 
|
|
Nahoru |
|
 |
stafflik
|
Napsal: sob 27. pro 2008 15:16:15 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 06. lis 2007 21:52:56 Příspěvky: 1987 Bydliště: Doloplazy ( u Olomouce )
|
Vichřice ta oska ti tam litat bude vždy. Neni moc na přesno. Jinak bys ji nevytahla. Podivej se na šlapaci kolo. Tam ti to ty rychloupináky drží skoro sténym zpusobem. A taky je ta oska sotva pětka kulatinka v centimetrové diře. (vim že srovnávat tyhle dvě věci je békovina, ale připadá mě to jako asi néjednodužši vysvětleni  )
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
|
|
Nahoru |
|
 |
sting
|
Napsal: sob 27. pro 2008 18:30:41 |
|
 |
Administrátor |
 |
|
vis ale to dotazeni se delalo kdyz mi nedrzelo vubec rizeni a muselo se zjistit cim to je takze se dotahovala osa kola a pak rizeni a ono kdyz ti to daj z pneuservisu kde to dotahujou pistoli a nemuzes to povolit rukou tak asi tezko poznas ze je to moc kdyz to povolujes a pak to chces dotahnout tak sem si nasel jiny reseni a meli to takhle 4 esvecka tak to asi nebude u me jinak kdyz to je vsechno stejny... vsechno se delalo na zacatku minuly sezony tak mi diky tomu vylamali magnet pak sem to lepil podle jirina a rizeni sem resil s neithem takze ja za to nemuzu ze to posrali v pneuservise ja vse utahuju jak to bylo protoze cas na vypocty ani momentak nemam...
|
|
Nahoru |
|
 |
zdeněk
|
Napsal: sob 27. pro 2008 18:58:51 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 14. srp 2008 22:43:52 Příspěvky: 1698 Bydliště: Kousek od Kunětické hory.
|
sting píše: vis ale to dotazeni se delalo kdyz mi nedrzelo vubec rizeni a muselo se zjistit cim to je takze se dotahovala osa kola a pak rizeni a ono kdyz ti to daj z pneuservisu kde to dotahujou pistoli a nemuzes to povolit rukou tak asi tezko poznas ze je to moc kdyz to povolujes a pak to chces dotahnout tak sem si nasel jiny reseni a meli to takhle 4 esvecka tak to asi nebude u me jinak kdyz to je vsechno stejny... vsechno se delalo na zacatku minuly sezony tak mi diky tomu vylamali magnet pak sem to lepil podle jirina a rizeni sem resil s neithem takze ja za to nemuzu ze to posrali v pneuservise ja vse utahuju jak to bylo protoze cas na vypocty ani momentak nemam... Pěkný dobytkové,jestli ti utahovali osu vzduchem bez momenťáku.I na pistole jsou moment.skrutné klíče.Dnes se i kola na autech utahují přes moment. klíče/většina 110Nm až 130Nm/. Ale na motorce bych to pistolí nedělal ani v sebeobraně.Běžná rázová pistole "umí"650Nm!!! To už ale táhneš závit jako prase.Lepší je to slušně utáhnout silou ruky,než to dorvat do zkurvení závitu. Jinak SV má65Nm osu,šroub držáku hřídele 25Nm,šroub třmenu př brzdy 40Nm. Takže pozor ŽÁDNÉ RVANÍ!!!
_________________ Mnoho různých moto JAWA,teď SV650S http://www.ase-dedic.com/
|
|
Nahoru |
|
 |
zdeněk
|
Napsal: sob 27. pro 2008 19:04:51 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 14. srp 2008 22:43:52 Příspěvky: 1698 Bydliště: Kousek od Kunětické hory.
|
to vichřice: osa je vždy o dost menší než vnitřní otvory ložisek.Je tam pro navedení rovinnosti.Po utažení všech komponentů nepřichází v úvahu,že by "skákala" v ložiscích.
_________________ Mnoho různých moto JAWA,teď SV650S http://www.ase-dedic.com/
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: sob 27. pro 2008 19:47:42 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
zdeněk píše: to vichřice: osa je vždy o dost menší než vnitřní otvory ložisek.Je tam pro navedení rovinnosti.Po utažení všech komponentů nepřichází v úvahu,že by "skákala" v ložiscích. Taky myslím, prostě normálně správně nasadit kolo, všechno dotáhnout a neměl by bejt problém...
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
 |