|
Právě je pon 07. črc 2025 21:40:12
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
PajaSV
|
Napsal: pon 22. úno 2010 18:52:01 |
|
 |
nováček |
 |
|
Ahoj, tak sem se dneska po dlouhé době dostal do garáže a chtěl sem nastartovat moji motorku a ejhle ono to nefunguje.Abych trochu popsal závadu, tak když otočím klíčkem a začnu startovat, tak pod sedačkou to začne cvakat a občas i malinko jiskřit. Po pár zkoušení to dělalo pořád, aby toho nebylo málo, tak to během toho cvakání vypne celej displej, ovšem ten to zase po chvíli rozchodí ale motorka nenastaruje. Ovšem zkoušel jsem to přes kabely z auta a naškubla se za chvíli(po pár pokusech, už ani přes kabely nic  ).Baterka je nová, tak nevím čím by to bylo, ani co tam cvaká, budu rád za každou radu. Díky. 
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: pon 22. úno 2010 19:16:37 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: čtv 27. lis 2008 13:13:49 Příspěvky: 63 Bydliště: Praha 10
|
Pod sedačkou - třeba pojistky. Mi se to stalo jednou po zimě na Banditovi. Přišel jsem, otočil jsem klíčkem a nic. Mrtvo. Asi se přez zimu kotakty nějak zoxidujou a přestane to být vodivé. U mě úplně stačilo vytáhnout pojistku a zase zatrčit. Tím se mechanicky odřou kontakty a je to OK. Teďka po zimě vytáhnu pojistky, prostříkám Konkorem a dám je zpátky - dělám to už preventivně...
A prosím Tě, promiň za buzeraci, ale když to nestaruje, cvaká a DOKONCE jiskří! tak zkoumám co tomu je - sundám kryt, sundám aspoň sedačku...a né to mordovat ještě kabelama z auta prosím Tě!
To jsi možná i klidně mohl odpálit kontakt - někde to bylo nevodivé (zaoxidované), vytvoří to velký odpor a při průchodu proudu to může cvakat a jiskřit - a samozřejmě se to zahřívá! Koukni, jestli není pod sedačkou nějaký kontakt takový divný, olezlý nebo i černý. Může to být tohle (a taky nemusí, ale zde bych začal).
|
|
Nahoru |
|
 |
PajaSV
|
Napsal: pon 22. úno 2010 20:39:17 |
|
 |
nováček |
 |
|
jaja83 píše: Pod sedačkou - třeba pojistky. Mi se to stalo jednou po zimě na Banditovi. Přišel jsem, otočil jsem klíčkem a nic. Mrtvo. Asi se přez zimu kotakty nějak zoxidujou a přestane to být vodivé. U mě úplně stačilo vytáhnout pojistku a zase zatrčit. Tím se mechanicky odřou kontakty a je to OK. Teďka po zimě vytáhnu pojistky, prostříkám Konkorem a dám je zpátky - dělám to už preventivně...
A prosím Tě, promiň za buzeraci, ale když to nestaruje, cvaká a DOKONCE jiskří! tak zkoumám co tomu je - sundám kryt, sundám aspoň sedačku...a né to mordovat ještě kabelama z auta prosím Tě!
To jsi možná i klidně mohl odpálit kontakt - někde to bylo nevodivé (zaoxidované), vytvoří to velký odpor a při průchodu proudu to může cvakat a jiskřit - a samozřejmě se to zahřívá! Koukni, jestli není pod sedačkou nějaký kontakt takový divný, olezlý nebo i černý. Může to být tohle (a taky nemusí, ale zde bych začal). Neboj, než sem to napojil na kabely, tak jsem koukal pod sedačku, a nejiskřilo to na pojiskách
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: pon 22. úno 2010 22:40:01 |
|
 |
záklaďák |
|
Aha, tak to jo, promiň. Z toho Tvého dotazu jsem měl dojem, že "když to nejede normálně, přidám tomu ještě víc, i kdyby se ozývaly zvuky jak z kovárny  " To by mohlo být to relé, jak píše příspěvek nade mnou. To může cvakat.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kaja
|
Napsal: pon 22. úno 2010 23:37:27 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Kámoš měl podobnej problém a byla to špatná kostra,tak na to mrkni.
_________________ Simson,Jawa,MZ,SV 650S K3,GSR 750 L2
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: úte 23. úno 2010 20:41:05 |
|
 |
záklaďák |
|
No to jo, na to že je rok stará....moc extra tomu nerozumím, ale já jsem kupoval motorku jednou v životě na Jawu 350. Od té doby, co máme různé motorky, tak přes zimu jen dobiju a žádný problém.
Nikdy jsem neměl motorku déle než 2 zimy, ale na to, že v nich jsou baterky už předtím bůhví jak dlouho, tak vždy úplně v pohodě......
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: stř 24. úno 2010 8:53:37 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
PajaSV píše: No tak sem přešel vše od startéru, vyčistil kontakty prošel pojistky a pravděpodobně to bylo slabou baterií, jenom doufám že mě potom někde mrcha nenechá, na to že je rok stará, tak se mi zdá že moc velkou výdrž neměla  rok nová baterka se ti sama od sebe nevylágruje....přes 1 zimu určitě nee....pokud jsi ji nekupoval v Lidlu... takže bych možná hledal problém někde v elektroinstalaci,nějaký kraťas,nebo sepnuté relé,které ti časem baterku vycucne....pokud jsi teda třeba nenechal svítit světla....... jako baterky jdou v zimě do kytek,ale ne rok nové..... 
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
Buriel
|
Napsal: stř 24. úno 2010 18:17:33 |
|
 |
záklaďák |
|
Tohle sem řešil už několikrát na Kawě a tam mi to dělaly kontakty co mi oxidovaly.Na SV sem tohle řešil vloni na podzim když mi parkrát zahaprovala baterka ale nějak se pokaždé rozešla až naposled mi udělala to samé,bzučení,jiskření a zhaslej displej a to se opakovalo pořád dokola.Vyřešil sem to koupí nové,to že máš novou od loňska neznamená že nemůže být špatná bohužel.
|
|
Nahoru |
|
 |
jirin.sv
|
Napsal: stř 24. úno 2010 19:26:53 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 03. lis 2007 12:18:08 Příspěvky: 2078 Bydliště: Rosice
|
Milda píše: Chtěl jsem pečovat o baterku, tak jsem ji několikrát dobíjel - ale normální nabíječkou - BLBEC. Pokud člověk neví jak na údržbu baterky, tak je nejlepší mít přes zimu ve vhodných podmínkách a prostě ji nechat 4 měsíce odpočinout. Hlavně ji ale na jaře před prvním startem napíchnout přes kabely na autobaterku. Ta pobere největší ráz prvního startu, no a pak normálně motobaterku dobít jízdou. Dělal jsem to tak léta, když jsem neměl nabíječku cca 2 sezóny a baterku mám doteď.
_________________ Jawa 555 >> Simson S51 >> ČZ 471 >> SV 650 N >> SF 848 http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=130 –– Moje gallerka
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|