Zdravim,
Dneska jsem se pustil do patrani po "cvakani" v me 650S (1999), projevuje se hlavne za studena a to jenom nekdy. Prvni po cem jsem sel, byly napinaky rozvodovych retezu. Na zadnim valci v pohode, po rozebrani vsechno chodilo, nikde nic nedrhlo, napinak plne funkcni. Vratil jsem ho do motoru a po odjisteni vyletel cep cca 1,5 cm do motoru, ale napinak na prednim valci (byl taky v pohode) zalezl do motoru temer na cely svuj chod (5 cm) a kdyz jsem ho zkousel dotahnout sroubovakem, bylo citit, jak cca po 1/4 otacky narazi na svuj doraz. Soudim, ze je prave nejvyssi cas na vymenu alespon predniho retezu, tak se ptam: Delal to nekdo doma? Pujde rozpojit pod vikem rozvodu a nasledne "prostrcit" retez novy, nebo musi motor ven z ramu? Je tam spojka obycejna nebo nejtovaci?
Nicmene jsem vsechno dal do puvodniho stavu, nastartoval, poradne se zaposlouchal a zjistil jsem, ze cvakani (bouchani) se ozyva ze spojky, neni to nic extra vyrazneho, ale slyset to jde i pres ladak na volnobeh. KDyz spojku vymacknu, tak se to vyrazne zlepsi, je mi jasny, ze je to lozisko, ale slysel jsem, ze tohle je nemoc SV a jestli to ma vubec cenu menit? Muze se tam neco posrat totalne a nadelat to vic skody? Nekde jsem tu cetl od Popiho, ze spojka u SV bezne dost huci, ale kdyz zacne cvakat, je to spatny. Mne prave cvaka
Kdo muzete, poradte. Beru kazdej napad, pripominku:)) Diky moc predem