|
Právě je pát 25. črc 2025 18:39:11
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Perkelnik
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 10:38:25 |
|
 |
záklaďák |
|
Zdravim. U svého SVčka (650S, 99) přemýšlym o malym tuningu, konkrétně o výměně přední vidlice a upgradu přední brzdy. Zatim jsem to moc nestudoval, řek jsem si že se nejdřív poradim u odborníků  Jde mi o zvýšení účinku břední brzdy a tvrdší podvozek, tak by mě zajímalo, co, jak a za kolik a jestli to má smysl. Dík.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 11:27:08 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
Perkelnik píše: Zdravim. U svého SVčka (650S, 99) přemýšlym o malym tuningu, konkrétně o výměně přední vidlice a upgradu přední brzdy. Zatim jsem to moc nestudoval, řek jsem si že se nejdřív poradim u odborníků  Jde mi o zvýšení účinku břední brzdy a tvrdší podvozek, tak by mě zajímalo, co, jak a za kolik a jestli to má smysl. Dík. nemá. do mašiny v hodnotě xy nasypeš minimálně 50% její současné ceny. radši to prodej a ty love, co bys do toho pustil přidej a kup něco jinýho. to jen tak všeobecně..... jinak je tady pár nadšenců (jiřin), kteří tunili předek - ať už kvůli pocitu, nebo nutnosti....tak třebas ti napíšou cenovku..... ale na babku je to blbost podle mě - pokud nejsi vyloženě zapálenej do toho, že SV forever......pokud jo, tak ale nikdy nesedej třeba na Gixero.... 
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
Shorty
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 13:06:20 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 24. kvě 2008 23:42:46 Příspěvky: 1804 Bydliště: Štěchov
|
Co tu napsal Kawa, tak souhlasím, jen bych podotkl upgrade v menší cenové relaci... pokud pořídíš pancířky, odvzdušníš pořádně a dáš dobré desky, tak se zlepší dávkovatelnost a brzdný účinek, samozřejmě nečekej zázraky typu GSX-R, R6 a dalších supersportů... Co se týče přední vidlice, tak dobré je sehnat si progresivní pružiny, které zlepší o hodně celkovou funkčnost předku oproti sérii. Když jsem měl SV babku, tak se mi je podařilo sehnat za cca 1000,- a pancířky cca tak 2000-2500,- , takže počítej s těmato úpravama tak 3000-4000,- Kč 
_________________ Začalo to 05 jednoskokem -> potom dlouho ČZ 175 -> pak modré SV650S -> a teď eruška
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 14:31:25 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
Shorty píše: Co tu napsal Kawa, tak souhlasím, jen bych podotkl upgrade v menší cenové relaci... pokud pořídíš pancířky, odvzdušníš pořádně a dáš dobré desky, tak se zlepší dávkovatelnost a brzdný účinek, samozřejmě nečekej zázraky typu GSX-R, R6 a dalších supersportů... Co se týče přední vidlice, tak dobré je sehnat si progresivní pružiny, které zlepší o hodně celkovou funkčnost předku oproti sérii. Když jsem měl SV babku, tak se mi je podařilo sehnat za cca 1000,- a pancířky cca tak 2000-2500,- , takže počítej s těmato úpravama tak 3000-4000,- Kč  jo....a ty tebou zmíněné dobré desky si vycucá z prstu? což se dostává i s pořádnou brzdovou kapalinou na dejme temu 6 litrů....za předpokladu, že si vymění hadice a odvzdušní sám brzdy, zmákne výměnu pružiny sám. nejlevnější babka 99 je na netu za 35 litrů....tže tato "úprava" vyjde na 1/6 celkové hodnoty mašiny. tak jak píše Perkelnik - komplet výměna předku.....jakože vidle, brzdy, kolo, brýle....atd....bude tak na polovině hodnoty....odhadem..... a to jen za matroš....pokud nezmákne výměnu hadic...atd....tak se s prací dostane někam zcela jinam..... 
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
Shorty
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 20:06:27 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 24. kvě 2008 23:42:46 Příspěvky: 1804 Bydliště: Štěchov
|
tak desky jsem tam nepočítal záměrně, protože je to spotřebák a jak sjede ty co tam má, tak koupí jiné a právě se podívá podle referencí na nějaké s lepším účinkem, takže to jen tak pro vysvětlení.... Jinak při té cenové kalkulaci jsem počítal s tím, že si to člověk udělá sám. Pokud není člověk úplné lempl, tak to zvládne 
_________________ Začalo to 05 jednoskokem -> potom dlouho ČZ 175 -> pak modré SV650S -> a teď eruška
|
|
Nahoru |
|
 |
jirin.sv
|
Napsal: čtv 08. zář 2011 21:24:13 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 03. lis 2007 12:18:08 Příspěvky: 2078 Bydliště: Rosice
|
Souhlasím s tím, co bylo napsáno. Za ty peníze se to fakt nevyplatí a je lepší je dát do něčeho jiného (třeba šetřit na lepší moto). Trochu jiná situace je, když si s motorkou chceš hrát a poskládat si motorku dle svého gusta a neděláš to pro peníze nebo jiné zhodnocení, pak to jen podpořím  . Jinak já už zde cenu své přestavby psal s detailním rozpisem, moc dobře se na to nekoukalo. A to mi ještě v hlavě vrtá nějaký stage II. tuzing  , ale že na něj dojde moc nevěřím  .
_________________ Jawa 555 >> Simson S51 >> ČZ 471 >> SV 650 N >> SF 848 http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=130 –– Moje gallerka
|
|
Nahoru |
|
 |
Perkelnik
|
Napsal: pát 07. říj 2011 11:26:04 |
|
 |
záklaďák |
|
Ty progresivní pružiny a pancířky zní dobře a 3-4k není moc, takže do toho asi půjdu, beztak mě čeká výměna oleje ve vidlích, brzdovky jakbysmet... Máte nějaký tipy kde se po tom poohlídnout? Jinak i když koupim něco jinýho tak si jí nejspíš nechám, protože prodat jí za rok za dva už nebude mít moc smysl, navíc je to mazel 
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|