Právě je stř 18. čer 2025 2:31:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak je to se zrcátky?
Nový příspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 15:56:14 
nováček

Zdravím,
po dobu co jsem vlastnil skvělou SV 650 sem tady našel spoustu užitečnejch rad.Teď sice už nejsem jejím majitelem,ale místečko v mém srdci jí bude patřit jednou pro vždy a tak jsem neváhal a nabídnul nové majitelce možnost že se o ni budu i nadále starat.
Podotýkám že nejsem mechanik,vše sem si našel v manuálu nebo konzultoval s někým kdo se vyzná případně načetl tady a podle toho se potom snažil vše udělat.
A teď konečně k tématu.Po sezoně sem sklopil zrcátka abych ji dostal dveřma do tepla předsíně,když potom bylo potřeba vyjet na evidenčku,vytáh sem Suzu zase ven a vrátil zrcátka jenže to na prave straně nedrží tak jak by mělo.V pozici ve které je potřebuju je volný a utáhne se zase až když je dám znovu kousek k sobě.
Věděl by někdo jak to tam funguje.Já vím že ze zrcátka trčí šroub a aby se dotáhlo stačilo by tam vrazit podložku.Taky vím že nahoře pod čepičkou je schovaná desítka matka na kterou se jen tak nedostanu leda zbroušeným ořechem a tak mě zajímá jestli když ten ořech koupím...... a matku povolím pujde to seštělovat zase tak aby to drželo v poloze kterou potřebuju,nebo jak to tam funguje?

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to se zrcátky?
Nový příspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 0:38:40 
záklaďák

Ano je potřeba dotáhnout tu matici (pod ní je pružina, která tlačí na kužel a čím více je matice dotažená tím větší silou to na kužel tlačí).
Je potřeba si vyrobit „tool“ aneb ojet 10 trubkový klíč co nejvíce to půjde, aby ses tam s ním dostal a matici dotáhl. Osobně se mi zrcátko mlelo i po úplném dotažení stále (prohnat se trochu nad 150 a viděl jsem prd). Řešení bylo jednoduché – rozhodit, odmastit, na kužel aplikovat třeba Loctite na závity či obyč lak a dotáhnout.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to se zrcátky?
Nový příspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 16:47:30 
nováček

Díky udělal sem to tak,ale bohužel sem sehnal jen ořech na velkou ráčnu a stou sem to strhal.No aspoň už sem poznal jak že to maj udělaný.
Pružinka tam byla nějaká zakouslá,závitu tam není mnoho a ještě ke všemu je to bláto tak že kdo byste to někdy dělaly bacha na to.Po týhle zkušenosti bych to všem doporučil nejdřív povolit,rozdělat aby bylo jistý že pružinka opravdu klade odpor a pak teprve to zase složit a s citem dotáhnout.Dávat bacha na to že matička snadno dojede na konec závitu a pak hrozí to co se stalo mě,ovšem pokud bude pružinka pružit a zrcátko držet stát by se to nemělo ;)

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]