jojo, stálo

teď jsem na to byl kouknout, když už je to studený, vypadá to, že mi tam opravdu jen něco cáklo asi, jak je ten přední válec zadělanej od bordelu, tak to mastný bylo jak kdyby pod tím bordelem, takže už si to tam asi chvíli vozím.
Nicméně jsem narazil na druhou věc, jelikož jsem opravář samouk, nevím na co je v motorce pozice 10 na následujícím obrázku??
http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... -2002/490/ , mohl by mi někdo osvětlit fuknci? jak jsem teď totiž celou moto prohlížel, všiml jsem si že jedna ze hadic ( myslím že ta 15tka) od tohodle uděláku je vypadlá, asi prdla ta sponka co to drží a mám to tam okolo zadělaný od oleje(spodek nádrže, a všechny šlauchy co tam okolo vedou), je na tom takovej ten kentus olej + prach. Ty dvě hadice co od toho vedou objednám radši obě nový a přehodím to, jen bych chtěl poradit jak z toho ten kentus nejlíp dostat, kdybych to měl všechno otírat, tak se z toho po..... , bude stačit otřít to k čemu se dostanu, pak celý procákat čističem na brzdy a nakonec spousta vody s jarem?
ps: ještě dotatečný dotaz, mohlo se kvůli tomu, že ta hadice byla vypadlá něco zmršit?
ps2: tak jsem se byl ještě kouknout na moto kam ty hadice vedou a že by to bylo odvětrávání klikové skříně??