Home SV Forum SV a vse kolem nich Opravy a udrzba SV 650 Omezení výkonu K3 a novější – návod
Právě je čtv 08. kvě 2025 2:28:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: mastnota na předním válci
Nový příspěvekNapsal: pon 15. črc 2013 20:08:33 
záklaďák

zdravím všechny,
před chvílí jak jsem přijel z práce, tak jsem si všiml malých černých teček na svodech před koncovkou výfuku( viz první foto), první co mě napadlo, že někde něco teče, tak hned koukam na olej filtr, výpusťák, nikde nic, to mě trochu uklidnilo, hladina oleje navíc byla ok. Tak koukám po hadicích od chladiče, nikde nic, v nádobce tak možná o půl cm víc než normálně, předpokládám, že vzhledem k tomu že to bylo zahřátý, tak se trochu zvětší objem, takže taky v pořádku. Další vidle a brzdná soustava, všechno ok, nikde žádná známka úniku. Až nakonec jsem si všiml mokré skvrny na dolní části bloku předního válce(viz druhé foto), ale za boha nevím od čeho by to mohlo být:( Jelikož to bylo horký, něchtěl jsem se spálit, tak jsem si nemohl osahat co je to zač. Je možný že jsem projel nějakou louži nebo to tam jen tak zkondenzovala nějaká vlhkost a já zbytečně schízuju? A nebo je někde problém? Předem děkuji za jakoukoliv radu, až to trochu schládne, ještě to půjdu okouknout.

ps: ještě k těm tečkám na svodu, napadlo mě, jak mi teď moto stálo venku, mám ho celý od toho podělanýho pilu co poletuje jak natřenou lepidlem, tak jestli to není od toho.

Přílohy:
svody.jpg
svody.jpg [ 39.33 KiB | Zobrazeno 2743 krát ]
motor.jpg
motor.jpg [ 37.19 KiB | Zobrazeno 2737 krát ]

Naposledy upravil eramthin dne úte 16. črc 2013 1:42:00, celkově upraveno 1
{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 15. črc 2013 20:30:46 
záklaďák

Nestálo ti to někde pod lipama? Z toho je přesně takový lepkavý bordel a takové tečky. Jinak ta skvrna na předku vypadá jak mastnota. Zatím bych byl klidný, umyl to a mrkl se pozdějc, jestli se to udělá znova.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 15. črc 2013 21:42:33 
záklaďák

jojo, stálo :) teď jsem na to byl kouknout, když už je to studený, vypadá to, že mi tam opravdu jen něco cáklo asi, jak je ten přední válec zadělanej od bordelu, tak to mastný bylo jak kdyby pod tím bordelem, takže už si to tam asi chvíli vozím.

Nicméně jsem narazil na druhou věc, jelikož jsem opravář samouk, nevím na co je v motorce pozice 10 na následujícím obrázku?? http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... -2002/490/ , mohl by mi někdo osvětlit fuknci? jak jsem teď totiž celou moto prohlížel, všiml jsem si že jedna ze hadic ( myslím že ta 15tka) od tohodle uděláku je vypadlá, asi prdla ta sponka co to drží a mám to tam okolo zadělaný od oleje(spodek nádrže, a všechny šlauchy co tam okolo vedou), je na tom takovej ten kentus olej + prach. Ty dvě hadice co od toho vedou objednám radši obě nový a přehodím to, jen bych chtěl poradit jak z toho ten kentus nejlíp dostat, kdybych to měl všechno otírat, tak se z toho po..... , bude stačit otřít to k čemu se dostanu, pak celý procákat čističem na brzdy a nakonec spousta vody s jarem?

ps: ještě dotatečný dotaz, mohlo se kvůli tomu, že ta hadice byla vypadlá něco zmršit?

ps2: tak jsem se byl ještě kouknout na moto kam ty hadice vedou a že by to bylo odvětrávání klikové skříně??

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]