Zdravim. v 5/2011 jsem měl bouračku, kdy mi plechovkář nedal přednost, když jsem jel po hlavní. Srážka v rychlosti cca 50km/h měla však za následek téměř destruktivní zničení celého předku. motorka se do auta jakoby zapíchla a spadla na pravej bok, takže od řízeni směrem dozadu je zničené jen pravé přepáčko řidiče se stupačkou.
teďka k tomu co všechno se zničilo buď celé nebo částečně:>přední pneu - trhlina cca 7cm
>přední ráfek - na několika místech ťuklá patka, na dvou místech trochu jebnuté kolo
>hnutá oska předního kola
>přední blatník - rozlomený na tři díly
>přední světlo rozlámané
>přední maska rozlámaná
>spodní plast masky rozlámaný
>odřený lak na L+P zrcátku
>prasklý úchyt L zrcátka na lešení
>jedna trubka vidlí rozlomená, druhá ohnutá
>pravděpodobně ohnuté spodní brýle
>svod-koleno od předního válce promáčknutej
>hnutej chladič (ne prasklej)
>poškozený boční kryt chladiče
>deformace krytu větráku a větráku vlivem namáčknutí chladiče na motor
>prasklý horní dekl předního válce(ventilové víko) + rozmrdnuté těsnění v místě praskliny - prasklina na deklu cca 2cm
>malá rýha na deklu-hlavy válce
>klín pod motorem na několika místech popraskán
>pravé přepáčko řidiče ohnuté a prasklé
>pravá stupačka řidiče ohnutá
>vlivem těch všech sil se mi podsedlový rám hnul směrem dolu-povolení a navrácení zpět
>lehce hnuté unašeče kotoučů
co je v pořádku:>L+P blinkr
>plexi
>vnitřní plast masky
>budíky
>horní brýle
co jsem koupil-a pak vyměnil:>kompletní vidle(po výměně gufer i oleje) i se spodními brýlemi od tomast33
>spodní plast masky
>přední světlo
>přední masku-lehce poškozenou
>přední osku
>pravé přední přepáčko
>víko ventilů předního válce + těsnění
>novou baterii Banner YTX14-BS
nechal jsem opravit:>srovnat chladič
>svařit úchyt zrcátka na lešení
>srovnat přední kolo u p.Pekaře v Alu repas
>vytáhnout a vyleštit přední svod-koleno v Creptusu
>svařit masku, blatník, klín, vrtuli větráku
>kotouče srovnány a přeměřeny
čeká mě ještě:>nový lak-zrcátek, masky, klínu, blatníku
>nová přední pneu+vyvážit kolo
>repase tlumiče řízení
No, motorka je poskládaná. na předku mám provizorní pneu continental, abych to nemusel mít na stojanu, kolo není vyvážené, ještě neni namontován větrák s motorkem a neni naistalovanej tlumič řízení. motorku jsem byl projet cca 4km. přišlo mi jako by se dost hřála a nebo teda nějak rychle zahřála. další věc, že mi to jakoby chcípalo při jízdě, ale nechcíplo úplně. nastartovat šla až tak na 5-6 pokus a to ještě s plynem.
chladič byl odpojen kvůli rovnání. kydž jsem ho dal zpět, tak jsem dolil kapalinu, ale nijak jsem to neodvzdušnil. a další věc, že benzín je v nádrži od toho května 2011. svíčky jsem nekontroloval a baterka je nová.
vim, že takhle od stolu mi jen tak někdo neporadí, ale něco nahoďte a já to pujdu vomrknout a zkusit....teplo je za dveřmi

) díky tony