Suzuki SV.cz forum
http://www.suzukisv.cz//forum/

chladič tlak
http://www.suzukisv.cz//forum/viewtopic.php?f=35&t=3569
Stránka 1 z 1

Autor:  ombre22 [ čtv 29. bře 2012 21:26:39 ]
Předmět příspěvku:  chladič tlak

ahoj kluci chtěl jsem se zeptat zda na sv 1000 když se nastartuje a nechá zahřát na teplotu cca 90% a povolí se víčko od chladiče tak jestly z něj má týct kapalina nebo ne? chtěl bych vědet aby to netlakovalo,termostat normálně otvírá čerpadlo funguje.akorát mě přinde že hadice jsou tvrdé,ale myslím že to bude tím tlakem na malém okruhu díky moc chapáci. : wheel : .

Autor:  standamz [ čtv 29. bře 2012 22:19:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: chladič tlak

Chladicí systém nějaký tlak mít musí, protože když je tam tlak, tak voda vaří až při vyšších teplotách( například místo 100 stupňů celsia až při 110). Tlak by ti mělo ohlídat víčko a přebytečný odpustit do expanzní nádobky, odkud si zpět nacucne při chladnutí motoru. Otvírat víčko pri ohřátem motoru nedoporučuju, při neopatrné manipulaci hrozí opaření!

Autor:  Blahic [ čtv 29. bře 2012 22:35:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: chladič tlak

standamz píše:
Chladicí systém nějaký tlak mít musí, protože když je tam tlak, tak voda vaří až při vyšších teplotách( například místo 100 stupňů celsia až při 110).

To je snad obráceně ne? Čím vyšší je tlak, tím dřív se kapalina ohřeje. Alespoň co si pamatuju z měření v laboratořích ve fyzice :D A taky na tom principu funguje papinův neboli tlakový hrnec, kde se vaří rychleji než v obyčejném... Bod varu vyšší než 100° bude asi záviset na chladící kapalině, která není jen obyčejná voda.

Autor:  standamz [ čtv 29. bře 2012 23:04:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: chladič tlak

Ne, je to tak ja jsem napsal. Papiňák funguje na stejném principu. Voda tlakem dosáhne vyššího bodu varu a tak se masíčko uvaří dříve. Chladicí kapalina je tam kvůli jinejm věcem a to nemrznutí a kavitaci.

Autor:  Blahic [ pát 30. bře 2012 9:15:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: chladič tlak

standamz píše:
Ne, je to tak ja jsem napsal. Papiňák funguje na stejném principu. Voda tlakem dosáhne vyššího bodu varu a tak se masíčko uvaří dříve. Chladicí kapalina je tam kvůli jinejm věcem a to nemrznutí a kavitaci.

Ok, tak to jo :)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/