Právě je pát 25. črc 2025 17:09:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pneumatiky
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 21:15:35 
záklaďák

Horis píše:
Zdravim Vás vznikla z toho tady celkem zajímavá diskuse. Ja jezdím v předu i vzadu Pirelli Diablo a nemužu si na nic stežovat. Snad jen že zadek celkem ubývá :lol:

Se nediv,tyhle "gumové" diskuse se vedou na všech fórech,nezáleží na značce moto ani na obsahu. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 21:59:44 
záklaďák

Neith píše:
D208RR byla ještě nedávno špička mezi Dunlopy, tedy zástupce toho nejlepšího, co mohla značka nabídnout.

No myslím že špička mezi supersport gumama od Dunlop je Qualifier RR, teď udělali dokonce už jako novinku 2009 Qualifier II, tak su zvědavej na testy...
Možná vypadá že si nenechám šáhnout na svoje Dunlopy. Vyzkouším jinou značku až sjedu ty gumy, ale určitě je nehaním a pro mou jízdu jsou zatím dostačující. Ale jinak máš pravdu s tím přesunem technologií z Moto GP do provozu, takže tam budou mít ty značky nejspíš navrch.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 25. led 2009 22:55:44 
záklaďák

Neith: nezlob se na me ale srovnavas tady jabka s hruskama...jak muzes srovnavat bt 016 s dunlop D220(D208), jestli se nemylim tak bt 016 je 3 smesova guma to se pak nedivim ze je lepsi nez mrdka D220, ale skusil si gualifiery??? jezdil si dunlop cestovni a srovnavas je s bt supersportovnima ja teda o bt jsem se zajimal jen o 016 takze o ostatnich moc nevim , ale verim ze kdybych jel bt cestovni(neco jako D220) a pak si obul 2 smesovou gualifieru tak budu mit presne opacnej nazor nez ty...
Je to asi tak jako by si se svezl ve Skode 120 a v petkovym golfu a od ty doby tvrdil ze skodovky jsou mrdky a WV nejlepsi...proste podle me Dunlop je srovnatelna znacka s michelin, pirelli atd...ostrilena letama praxe...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 0:15:28 
Moderátor

Tahle diskuze asi ještě dlouho nepovede konce :lol:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 1:21:16 
záklaďák

Shorty - říkám "byla donedávna", ne že "je"... D208 pak byla nahrazena novějšíma a lepšíma Qualifierama, to je jasný. Ale prostě není to tak dávno, co tvořily špičku Dunlopu D208RR (bylo to ještě v době, kdy jsem je jezdil).

Mara - tvůj příspěvek mě nutí zcela rezignovat nad touto diskuzí z mnoha důvodů.. z těch zásadních uvedu jen to, že jsi především asi důkladně nepročetl moje příspěvky, protože jsem tisíckrát psal, že nejde jen o směs a taky jsi to dost překroutil, protože pochopitelně nesrovnávám BT016 s D220 proboha! Kdes to vyčetl?? Srovnávám mezi značkama stejný kategorie... tedy D208 vs. BT016 vs. Michelin Pilot Power / D220 vs. Pilot Road. A jestli říkáš, že srovnávám cestovní Dunlopy s BT016, pak jsi buď opět nečetl, nebo nevíš nic o gumách, protože D208RR je supersportovní a tudíž jasně srovnatelná kategorie (v podstatě ještě lepivější než BT016). Svoje argumenty a zkušenosti pak doplňuju o argumenty a zkušenosti jiných lidí a o celkovém trendu ve světě závodění. To, o čem píšeš, je míra adheze, ale o tom jsem nespekuloval, protože každýmu vyhovuje jiná lepivost, proto to nemůže být kritériem kvality gumy, která se ani zdaleka neopírá jen o směs!
No, říkal jsem, že už na to kašlu a stejně se rozepisuju, přičemž se v podstatě jenom opakuju. Ale tak můžeš mi teda aspoň rozepsat, o co se opírá tvé tvrzení, že je Michelin srovnatelná s Dunlop apod., když moje tvrzení se ti tak nelíbí? Podle čeho srovnáváš ty?

Ale borci! Čtěte ty příspěvky důkladně, než na ně reagujete! Jinak ta diskuze nemá smysl a to je škoda...

Ale hlavně zdůrazňuju, jezděte si co chcete, já bych vás onehdá asi taky poslal do řiti, kdybyste mi psali takovou kritiku na moje první gumy... na tohle si člověk musí přijít sám. Já tu prezentuju jen svoje, opírám to určitý předpoklady, zkušenosti, z nichž vyvozuju závěry a v neposlední řadě se na tomhle shodnu s mnoha dalšíma, které považuju za zkušeňáky v tomhle oboru (například Hamlet). Jo... a taky zkuste juknout na silný sportovní mašiny na silnici, kolik z nich obouvá BTčka, Pirellky apod. a kolik třeba Dunlop. Borci nepotřebujou jen velkou adhezi, ale taky mimořádnou stabilitu při prudkých akceleracích a brzdění a to jim prostě některý značky nedají!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 12:14:46 
záklaďák

Neith: ja te nechtel rozcilit nebo tak neco, urcite jsou tvoje zkusenosti prinosem, ale kdyz ctu ze Dunlopky radis spis do kategorie Conti atd...ja kdyz pred pul rokem rozhodoval co koupit tak jsem se rozhodoval mezi Qualifier a BT 016...bylo mi receno ze BT 016 a qualifier jsou supersportovni gumy a ze obe maji srovnatelny vlastnosti, chapu tebe ze mas najeto uz nekolikset kilometru a za tu dobu si si o pneumatikach udelal obrazek, ale ja se taky radil s chlapem kterej jezdi 30 let a dost to zere...prave on mi ze svych zkusenosti rekl at na gumach nesetrim a at poridim bud Qualifier nebo 016 ze s obema je dost spokojenej...ja vzhledem k cene a k opotrebovani volil Qualifier... kdyby si mel zajem tak si precti clanek kterej jsem nasel kdyz jsem vybiral...vim ze si psal ze tyhle srovnavaci testy jsou k hov...u, ale myslim ze na tech testech neco bude...

http://www.motobikers.cz/cti/8/test-pne ... portec-m3/

jo a jinak mas pravdu se..e me kdyz poridim prvni gumy jeste na nich pomalu nevyjedu a uz ctu ze to jsou haluz gumy... :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 12:34:34 
záklaďák

Mara - oukej, nemělo to vyznít nějak nasraně, spíš rezignovaně, že jsem měl dojem, že se musím opakovat, no. V poho..;) Quailifiery samozřejmě moc kritizovat nemůžu (ani to nedělám), nejel jsem je, takže mě v tomhle vůbec nemusíš brát za slovo ohledně mojeho pohledu na Dunlop celkově... třeba tímhle typem Dunlop odstartoval éru kvalitnějších gum, nevím.
Na článek hned juknu, takových testů není nikdy dost (ale až po zítřejších státnicích)!

Takže kdo máte nějaký další zajímavý odkazy, sázejte to sem...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 12:45:47 
záklaďák

Ok : demnapivo : jinak hodne stesti pri statnicich

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 26. led 2009 12:48:26 
záklaďák

Hm, tak samozřejmě prd "po státnicích", článek mám přelouskanej i pozpátku... ačkoliv nejsem moc příznivcem dělání závěrů kvůli jednomu testu, kterej je podle mě prostě málo, přece jenom je tam věta, která mi vůbec není proti mysli a ztmeluje naše dohady...
"Výsledný verdikt časopisu PS Motorrad zněl: Od nuly k hrdinovi. Tak nejlépe se dá vystihnout nástup pneumatiky Sportmax Qualifier, nástupce pneumatiky Sportmax D208!“ (přeloženo doposud Dunlop vo hovně, od Quailifieru jinčí kafe).

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 27. led 2009 20:47:32 
záklaďák

Mara píše:
Neith: ja te nechtel rozcilit nebo tak neco,

To je skoda mohla byt dobra hadka co Neithe :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 28. led 2009 8:20:08 
záklaďák

Nene, už žádnej flame aspoň chviličku....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 14:59:15 
záklaďák

Jeste jeden dotazek: Na zadku mam tu zminovanou qualifieru a ve vlaknu se hodne objevuje nazor na predek dat o tridu mekci gumu tak me napadlo dat tam qualifier RR(dvousmesovka) jenomze tu jsem nanasel v rozmeru 120/60 pouze 120/70, vim ze je to pouze vec nazoru ale co by jste poradili qualifier 120/60 vs qualifier RR 120/70 jak jsem pochopil 120/70 by byla i lepsi ale co ta pojistovna???

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 15:47:28 
záklaďák

To už se tu řešilo mockrát a prostě rozhodnutí je na tobě. Napadnutelný to samozřejmě je, teoreticky by ti to nemuselo projít ani na technické. Ale já 120/70 na SV jezdil, bylo to lepší a je jich mnohem větší nabídka.
Nicméně k tvému problému bych to asi zas až tak nehrotil a klidně nechal vpředu stejnou směs (sadu). Měkký je to dost. Ale jestli ti dom leží nějaká ještě měkkčí, klidně ji tam vraž, bude to jenom lepší.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 18:36:17 
Moderátor

Neith píše:
To už se tu řešilo mockrát a prostě rozhodnutí je na tobě. Napadnutelný to samozřejmě je, teoreticky by ti to nemuselo projít ani na technické. Ale já 120/70 na SV jezdil, bylo to lepší a je jich mnohem větší nabídka.
Nicméně k tvému problému bych to asi zas až tak nehrotil a klidně nechal vpředu stejnou směs (sadu). Měkký je to dost. Ale jestli ti dom leží nějaká ještě měkkčí, klidně ji tam vraž, bude to jenom lepší.

Jop, na technickou rači 120/60, dělají stím problémy, zbytek jak psal neith, je to na tobě... Proto v únoru jedu se 120/60 na technickou, a pak ju pošlu do světa a hurá na supercorsu 120/70 :yahoo:
Jinak jen tak pro představu, byl sem loni 1 na okruhu a měl sem tam 120/70 a od hrany sem měl ještě slušnou rezervu, kdežto 120/60 mám jetou až k hraně z běžnýho provozu...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 19:06:00 
záklaďák

Jako co jezdím na technickou já v Brně v Židenicích, tak tam na to serou a nezkoumají to... tam koukají jenom světýlka, VINy a takový sračky. Lauf, gumy, homologace atd. je nezajímá... záleží, kam prodtě jezdíš a co jsou zač. Ale jako prudit za to můžou, to jo.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 22:25:05 
záklaďák

Říká vám něco Michelin SP 2? Čumím na to jak puk a nemůžu ji nikde najít, ani jsem o ní ještě neslyšel. Víte někdo? :confused:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 22:38:14 
záklaďák

Neith píše:
Jako co jezdím na technickou já v Brně v Židenicích, tak tam na to serou a nezkoumají to... tam koukají jenom světýlka, VINy a takový sračky. Lauf, gumy, homologace atd. je nezajímá... záleží, kam prodtě jezdíš a co jsou zač. Ale jako prudit za to můžou, to jo.

pokud myslíš na Kulkové,tak zrovna z tama mě vyrazili kvůli špatnému rozměru...ale to už je dlouho,to ještě bylo na ZZR...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 23:27:31 
záklaďák

Kawa píše:
pokud myslíš na Kulkové,tak zrovna z tama mě vyrazili kvůli špatnému rozměru...ale to už je dlouho,to ještě bylo na ZZR...

A kde bys doporučil STK, zrovna budu mít taky jinej rozměr na technickou

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 23:46:02 
záklaďák

Shorty píše:
Kawa píše:

A kde bys doporučil STK, zrovna budu mít taky jinej rozměr na technickou

bych doporučil spíš mít správnej rozměr....ve štatlu jezdívám ještě na Vídeňskou a na Kociánku...všude je to stejný...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 29. led 2009 23:47:38 
Moderátor

Já jezdím do Slatiny a tam mrdají za špatný gumy, jiný zrcátka a za laďák... ale dají se uplatit.... ale ne levně, kurwy!!!
Taky sem uvažoval že změním místo....

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]