Právě je stř 23. črc 2025 15:02:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pneumatiky
Nový příspěvekNapsal: úte 21. dub 2009 10:23:31 
Moderátor

Nejt píše:
Jé, znova, po šesté, je to všechno v tomhle vlákně. D208 mají dobře držící směs, ale konstrukčně guma nezvládá prudkou akceleraci v náklonech nebo prudký brždění. Guma vyloženě neuklouzne, ale uskočí a zase se chytí a tak. Prostě je to nervózní. Moje zkušenost, kamošova zkušenost a evidetně už i MecMasterova zkušenost.

vklidůůů :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 21. dub 2009 22:48:16 
záklaďák

Jimbo píše:
NecMaster píše:
Ještě k těm D208, zatím jsem si na ně nestěžoval, ale co jezdím malinko agresivnějc (nemyšleno k okolí) začínám si všímat například toho, že pneu docela ustřeluje. -Nevim jestli je to normální protože jsem jich moc nevystřídal......Navíc je docela zajímavý, že na zadnim kole mám 4mm a na přednim 2mm a to jsem je kupoval současně, to nějak moc nechápu.

No já s D208 loni absolvoval aj volný a nic mně nikdy neustřelilo, ani při brutálním brždění, když mě z pola vjel do cesty jakejsi zemědělskej mnohokol, ale záleží to na mnoha faktorech. Popravdě já sem těm gumám na styl co jsem jezdil loni nemohl krom výdrže a rychlýho placatění zadního kola nic vytknout... Ale vím že lidem co jezdí hodně pilu by neseděly...
No a jak to myslíš s těma mm? jako hloubku dezénu, nebo jako sjetý od hrany???

Myšleno jako hloubka dezénu, nebo hodně jednoduše řečeno -pneu jsem obul obě součastně nové a po ujetí 2.500km má přední pneu o 1/2 gumy míň než zadní.
Co se týká ustřelování tak Nejt to napsal naprosto přesně, když zatáhnu tak je zadek docela neklidnej a při prudkym brždění (dnes opět ovřeno před přechodem) to je jak jízda po vodě.......Hodně jezdim na kole kde takový ustřelování je normální když to sypu 60km/h v lese z kopce, takže to zas tak neřešim, ale na moto je to občas nepříjemný.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 0:38:22 
Moderátor

Zajímavý... no každej máme hold jinou zkušennost, že to ustřelovalo neithovi se nedivím, ten jezdí jinej level než většina lidí tady, ale ty sem myslel že patříš spíš ka začátečnické kategorii (možná se mně pleteš s někým, sorry), tak se mně nezdálo že by jsi jako začátečník mohl poznat že v náklonu při akceleraci ustřeluje... ale tak je to jen můj subjektivní názor...
No a že ti ubývá rychleji předek než zadek je vtipný... já měl zadek sjetej na 1 mm a vepředu zbývaly ještě necelý 3 mm....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 12:45:22 
záklaďák

NecMaster píše:
Ještě k těm D208, zatím jsem si na ně nestěžoval, ale co jezdím malinko agresivnějc (nemyšleno k okolí) začínám si všímat například toho, že pneu docela ustřeluje. -Nevim jestli je to normální protože jsem jich moc nevystřídal......Navíc je docela zajímavý, že na zadnim kole mám 4mm a na přednim 2mm a to jsem je kupoval současně, to nějak moc nechápu.

Mam ty same zkusenosti, predek se mi sjel driv nez zadek. Nevim cim to je.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 13:23:04 
záklaďák

Dany - no přece gumou vole! :mrgreen:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 17:41:17 
záklaďák

U té D208 jsem to už párkrát četl, že se předek sjel o dřív jak zadek. Nemůže to být třeba nějaká vadná série?
Nebo kupte dopředu qualifier a bude po starostech :good:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 22:30:23 
záklaďák

Shorty píše:
U té D208 jsem to už párkrát četl, že se předek sjel o dřív jak zadek. Nemůže to být třeba nějaká vadná série?
Nebo kupte dopředu qualifier a bude po starostech :good:

Když jsem kupoval pneu tak jsem mohl mít Qualifier jen o 500Kč dražší, ale bylo mi řečeno, že ta pneumatika sice líp drží, ale vydrží 1/2 co D208, která vychází z dokonalého konceptu D207. Takže jsem zvolil D208. Tak teď nevim jak je to s tou Qualifierou ? Myslel si to tak, že by měla vydržet dýl, nebo že budel celkově lepší pro jízdu ?

Jimbo: zas takovej dýkař nejsem, myslel jsem ustřelování při rozjíždění a plavání při brždění, v zatáčkách se většinou snažim klopit držet stopu a na výjezdu si to užít :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 22. dub 2009 23:32:16 
záklaďák

NecMaster píše:
Tak teď nevim jak je to s tou Qualifierou ? Myslel si to tak, že by měla vydržet dýl, nebo že bude celkově lepší pro jízdu ?

Tak má novější technologii, výdrž by měla být obdobná a jízdní vlastnosti zas o něco lepší ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 0:51:22 
Moderátor

NecMaster píše:
zas takovej dýkař nejsem, myslel jsem ustřelování při rozjíždění a plavání při brždění, v zatáčkách se většinou snažim klopit držet stopu a na výjezdu si to užít :-)

No ustřelování při rozjíždění, to asi nebude mít na svědomí D208, ale spíš to že máš gumy studený nebo bordel na silnici...
a plavání při brzdění, na to aby D208 plavala tak bys musel zkoušt stoppie nebo to fakt fest zahamovat, protože jinak ta guma drží...
pochopil bych při ostré jízdě že to není ono, ale v těchto případech se mně nezdá že by to bylo pneu...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 15:02:15 
záklaďák

Kluci a co si myslíte o Continental Contiforce,nabízel mi zadní v servisu za 3k,ale přemejšlím jestli nepudu radši do tý Pirellky,tu jsem sehnal za 3450 :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 15:12:22 
Moderátor

Kaja píše:
Kluci a co si myslíte o Continental Contiforce,nabízel mi zadní v servisu za 3k,ale přemejšlím jestli nepudu radši do tý Pirellky,tu jsem sehnal za 3450 :)

No do continentalky bych šel pouze když bych byl vprdeli s penězama... ALE, třeba majk na okruhu ze svých conti motion udělal z cestovně sportovních sportovní :grin: ale vypadá to že potřebují víc tepla aby seděly jak mají....
No a pirelku, to je trochu širokej pojem, nemyslíš? trochu to specifikuj....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 15:44:12 
záklaďák

Myslel jsem Diablo Strada.Akorát letos se na Svčku teprv učím takže mi jde spíš o výdrž než o sport.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 16:01:19 
záklaďák

Vezmi si tu diablo stradu, tou nic nezkazíš, měla by být lepší než Continentala, ikdyž jsou ve stejný kategorii.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 17:26:42 
záklaďák

Jimbo píše:
Kaja píše:

No do continentalky bych šel pouze když bych byl vprdeli s penězama... ALE, třeba majk na okruhu ze svých conti motion udělal z cestovně sportovních sportovní :grin: ale vypadá to že potřebují víc tepla aby seděly jak mají....
No a pirelku, to je trochu širokej pojem, nemyslíš? trochu to specifikuj....

jo presne tak jimbo :grin:
Dle me furt nevim, jak jich mam brat, ale je fakt, ze na okruhu jsem mel stejny pocit jak na bridgestonkach a daval jsem tam gumam pohulit fest. Chce to opravdu dobre zahrat. A zhruba po 2000km mam pekne kulaty profil a vzorku na dva roky :D
V normalnim provozu to na vylozene praseciny asi neni, ale na predek to jde krasne bez klouzani.
Zalezi co chces. Jestli se chces rozjezdit a cestovat tak klido pido continentaly doporucuju.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 23. dub 2009 19:05:02 
záklaďák

dneska mi prisla continental conti motion tak zejtra prezuju a behem pristiho tydne uvidim pak napisu nejaky zkusenosti

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 01. kvě 2009 9:51:31 
nováček

Cau kluci,

máte někdo zkušenosti s continental conti force?? na hamletovygumy.cz je za 1995/2660, coz mi pripada jako dobra nabidka. Kolik jste na nich najeli km a jak se zahrivaji a drzi? Delsi cas jsem nejezdil, tak to spis vidim na cestovni nez sportovni gumu. Diky za kazdou radu :hello:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 01. kvě 2009 21:52:38 
záklaďák

Zdravim bikeri ! :wave:

Potrebujem radu. Budem vyberat novu pneu a neviem sa rozhodnut medzi Roadsmart, Roadattack, Diablo Strada,Pilot Road 2.
Ak mate snimi na 650tke skusenosti, dajte vediet.
Chcem jazdit sviznejsiu turistiku - na vydzri a dobrej adhezi v zakrutach zalezi : biker6 :

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 01. kvě 2009 22:03:15 
záklaďák

Boze!!!!!!!!Nezakladej novy vlakna na tohle tema!!!!!Nez neco napises tak se podivej esi se to tu uz neresilo a tohle se tu uz resilo 100x!!!presne tyhle gumy sou tam srovnavany tak si to najdi,pak tohle smaz

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 01. kvě 2009 22:07:45 
záklaďák

vybíral bych osobně z tohoto výběru mezi Roadsmart, diablo strada, pilot road 2
Diablo strada nejsou dvousměsovky, takže nevím kolik můžou vydržet, ale podrží docela dobře.
Roadsmart cenově jsou myslím jak diablo strada, je to dvousměsovka, já s ní mám nalítáno 7000km a moc už jí nezbejvá do limitu, ale je to všechno o tom jak budeš kroutit s plynem. Zatím mě nikde neustřelila co se týče ideálního povrchu, takže když chceš občas zasportovat a cestovat, tak tohle by mohlo být pro tebe to pravé ořechové. Poměr cena/výkon/výdrž :good:
Pilot road 2, taky dvousměsovky, údajně na nich lidi najedou o něco víc než na roadsmartech, na krajách jsou podobně měkké jak Roadsmart. Ale jsou taky zas o něco dražší.
Takže resumé: pokud ti nevadí si připlatit, tak bych možná upřednostnil Pilot Road 2(nejdražší) před Roadsmart. S diablo strada to nedokážu porovnat. Potom jsi ještě nezahrnul do seznamu Bridgestone BT021 nebo Metzeler Z6 Interact, ale dá se říct že všechny ty dvousměsovky jsou si +-vyrovnaný

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 01. kvě 2009 23:10:48 
záklaďák

ewans píše:
Boze!!!!!!!!Nezakladej novy vlakna na tohle tema!!!!!Nez neco napises tak se podivej esi se to tu uz neresilo a tohle se tu uz resilo 100x!!!presne tyhle gumy sou tam srovnavany tak si to najdi,pak tohle smaz

presiel som niekolko for. Temy tu som cital, boli prilis dlhe a nenasiel som tam vela uzitocnych info na moj problem. :|
Chcem vediet presnejsie, porovnat tak ako pise shorty

Naposledy upravil malymirec dne pát 01. kvě 2009 23:14:13, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 51  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]