Registrován: úte 10. čer 2008 18:32:08 Příspěvky: 46 Bydliště: Brno
Ahoj, jak můžu zjistit, jestli jsou vysokonapěťové kábly ke svíčkám vpořádku nebo ne? Mám k dispozici akorát multifunkční měřák, co umí měřit napětí, proud, odpor, a možná i jiné pro mě neznámé věci. Poradí zdejší elektroprofesionálové?
Ahoj jde to změřit ohmetrem tím že dáš na každej konec toho drátu co chceš měřit jednu svorku z ohmetru a když to ukaže číslo (pár ohmů) tak je v pořádku. A když měřák neukáže žádný číslo jen - tak není v pořádku...
Registrován: úte 10. čer 2008 18:32:08 Příspěvky: 46 Bydliště: Brno
No měřením jsem to nepoznal, jak by se to myslím šlo poznat, tak proměřit oba kábly, a když to ukazuje stejný odpor, tak by mohli být dobrý. Já měl kdyspozici na proměření jen ten špatný, hodilo mi to nějaké číslo(3000ohmů), ze kerého jsem nic nepoznal. No ale jelikož byla prodřená vrchní izolace, tak sem si řekl že by mohl být špatný, tak sem koupil novou sadu a jede to, takže špatný byl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru