Čau,
chtěl bych se zeptat, jestli by se tady někdo z místních nenašel jako znalec gufer.
Na moje GSV bych si velmi rád dal tlumič řízení, už jsem ho tam vlastně měl i namontovaný. Mám tlumič od Harness, který je štelovatelný (cca 10 poloh), ale koupil jsem ho v hodně zuboženém stavu – byl vychcaný a netlumil. Dali jsme ho s Assassinem docela dokupy (zabroušená a zaleštěná pístnice, nový pajšl) a vypadalo to, že bude fungovat v pohodě. Jenže chyba lávky. Původní gufera se použít nedala, tak jsem koupil dvoubřitá gufera českého výrobce Gufero. Tlumič normálně těsnil vše v pohodě, ale zkusil jsem si nastavit trochu větší útlum, vzal jsem za řidítka a gufero se prostřelilo a vnitřní břit projel ven pod vnějším a obsah tlumiče se mi vylil do brzd... Gufera to byla klasická rotační, která na tohle asi nejsou vůbec vhodná – tlak nepoberou.
Otázka je tedy nasnadě, jak utěsnit pístnici, aby těsnění sneslo tlak, který v tlumiči vzniká?
Rozměr gufera je 10×22×7 mm s tím, že ta hloubka nemusí být nutně zachována. Původní gufero je jednobřité značky ARC, rád bych ale vzhledem k né úplně vyhlazené pístnici použil dvoubřitá.
Díky za případné tipy