|
Právě je ned 11. kvě 2025 12:50:33
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
mirekk
|
Napsal: úte 12. úno 2013 20:01:05 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: sob 22. pro 2012 16:04:57 Příspěvky: 121 Bydliště: SK - Bratislava
|
Uz vela sa tu popisalo ci kozu alebo textil, rad by som vsak vedel Vas nazor na tieto dve konkretne veci: bunda: Alpinestars KOLN DRYSTAR http://www.alpinestars.com/moto/jackets ... RqAKBG9KK0cizmy: Alpinestars HYDRO SPORT DRYSTAR http://www.motowear.sk/product.php?id_product=3463Mate niekto osobne tuto bundu alebo cizmy, alebo niekto z Vasich znamych, napiste prosim Vase poznatky a pomozte pri rozhodovani, pripadne co nosite Vy osobne. Nejde mi o jazdu na okruhoch, s mojim n-kovym SV-ckom mi ani nejde o jazdenie rychlostou 2 kila za hodku, ide mi o beznu moto turistiku. Dakujem za Vase nazory a postrehy.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: stř 13. úno 2013 10:05:26 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
Nemám osobně zkušenost. Jen...A-S je jedna z nejdražších. Podle mě zcela vyhozené love za značku. Pokud teda člověk neche být pozer a dělat machra, že maá A-S. Za ty prachy, co dáš jen za bundu seženeš koženou kombinézu: http://www.louis.de/_104957c77f21ed8423 ... =0&typ_id=Čižmy za cca 5 litrů - za ty love taky seženeš daleko více muziky. Já jsem před 4 rokama dal 5 litrů za: http://boty-na-motocykl.heureka.cz/oxtar-tcs-speed/Což už na pohled je vidět, že ta bota má zcela jinou výbavu, než tvoje čižmy.
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
bartCZ
|
Napsal: stř 13. úno 2013 19:26:20 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
No hele, pokud ti neni lito penez za tyhle veci, klidne si je kup, urcite to nebudou spatny veci, ale jak pise Kawa, jestli to nejsou vyhozene penize. Osobne jsem co se tyce bund vyzkousel 4SR, MBW, Nerve ... Pak jsem si jednou pujcil na sebe kamaradovu Modeka, no a bylo vymalovano. Modeka mi dokonale sedla, neni ani levna ani draha, koupis kolem 4 5000 a vyse, dle vybavy. Ja bych nemenil, boty mam FORMA, staly kolem 3 000 a myslim, ze jsou naprosto vyhovujici. Ale vis co, pokud chces AS a neresis penize, tak si to proste kup no .. Ale nemam dojem, ze se chces "ukazat", to by jsi se zajimal o RUKKA 
_________________ R1 ...
|
|
Nahoru |
|
 |
mirekk
|
Napsal: stř 13. úno 2013 20:43:35 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: sob 22. pro 2012 16:04:57 Příspěvky: 121 Bydliště: SK - Bratislava
|
ako spravne tusis nemam potrebu sa predvadzat, to by som isiel do Dainese  a penazi tiez neni navyse, ide mi o to aby to bolo pohodlne na dlhsie cestovanie, a zaroven aj bezpecne. Ta bunda ma zaujala preto lebo jedna z vrstiev ktoru ma je aj prsiplast, takze nepremokne, zaroven otvory ktore sa daju v lete rozopnut a prudi cez nu vzduch, tak v nej udajne nieje take teplo. Cizmy som uz skusal viacero, jedna z variant bola Sidi clever gore ktore su este drahsie ale nesedeli mi tak ako tieto a..s ked som si ich obul. Skusal som aj formy aj vselijake ine, no ziadne mi doteraz na nohu nesadli ako tieto, preto do nich asi pojdem. Ide mi skor o skusenosti s nimi ci sa po pol roku nerozpadnu, nezacne do nich tiect pri dazdi a tak. Bundu este porozmyslam, pojdem popozerat tu modeku a 4SR.
|
|
Nahoru |
|
 |
bartCZ
|
Napsal: stř 13. úno 2013 21:06:13 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
No, spise nez 4SR vezmi Modeka, ale rikam ,zajdi do kramu a hod to na sebe ... Ja, nastesti, jeste v nicem nespadnul, ale ta Modeka je podle me lepe usita, proste se v ni citim bezpecneji, nic se nehejbe, chranice na svym miste. Kdyz jsme u chranicu, taky se ruzni kvalitou. Kamarad ma Modeku 5 rokem, uz druhou, v jedny spadnul a do niceho jinyho by nesel - v teto cenove kategorii. Modeka na Slovensku tady http://www.modeka.sk/sk/vyrobky/#!produkt/1/m/
_________________ R1 ...
|
|
Nahoru |
|
 |
bartCZ
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 11:32:41 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
určitě bude dobrá, hlavně když jsi si ji vyzkoušel, není nad to, když si ji dáš na sebe ...
_________________ R1 ...
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 12:20:44 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
no ty woe...vysypat 7 litrů za textilní bundu..... osobně jsem kdysi dááávno, před 15-ti lety měl jako 1. bundu textil...Bering...v té době za 5500,- Pak jsem měl od Hubika textil kombi. Nyní už jen kůže. Moje kombi stála 10 litrů. Spokojenost už asi 5. sezonu. Já bych prostě 7 litrů za textliní bundu nevyhodil, obzvláště, když se dá + - za ty love sehnat kombi v kůži, viz moje odkazy výše. Ale - proti gustu....každýho věc. 7 litrů za textil bundu.....kua já z toho nebudu spát..... 
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 12:23:05 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Kawa píše: no ty woe...vysypat 7 litrů za textilní bundu..... osobně jsem kdysi dááávno, před 15-ti lety měl jako 1. bundu textil...Bering...v té době za 5500,- Pak jsem měl od Hubika textil kombi. Nyní už jen kůže. Moje kombi stála 10 litrů. Spokojenost už asi 5. sezonu. Já bych prostě 7 litrů za textliní bundu nevyhodil, obzvláště, když se dá + - za ty love sehnat kombi v kůži, viz moje odkazy výše. Ale - proti gustu....každýho věc. 7 litrů za textil bundu.....kua já z toho nebudu spát..... 
|
|
Nahoru |
|
 |
Pajin80
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 12:39:40 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 13. dub 2011 20:58:16 Příspěvky: 383 Bydliště: Královehradecko
|
Bunda vypad pekne..ale taky solidni darda.. 7tis bych jen za ni nedal. Uz takhle sem si pred 2r rikal zda 4tis za tu moji neni az az.Za tuhle cenu mam i katata a rukavice. No ale jak rika Kawa.. kazdyho vec...
_________________ SV1000 N 03+Jawa 250/353-sajda-pavik+Jawa 350/354 http://www.suzukisv.cz/sv-gallery/?g2_itemId=109153
|
|
Nahoru |
|
 |
kozka
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 13:16:21 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 24. led 2009 0:54:36 Příspěvky: 524 Bydliště: Krnov
|
Taky v tom textilu „zakopneš“, spadneš a je v tom ďoura. Kamarád v tom přede mnou spadl v takových 80km/h. Nic se mu nestalo, ani škrábanec na těle, ale orvaný byl, že jsme se my ostatní váleli smíchy. Kdysi jsem měl pocit, že hlavní výhodou je, že je to lehčí a případně lepší textil i nepromokavý. Kolega má kompet od Dainese (24tis.!). Je to opravdu nepromokavé, ale i suché je to překvapivě minimálně stejně těžké jako kožka a když ta věc zmokne tak to váží jako prase a taky to neskutečně dlouho schne. Aby udržel hlavní výhodu této šílené investice - nepromokavost, tak to ani nepere, takže si dokážete představit jak to vypadá. ... ale tak jo, běžný textil je fakt lehčí, pohodlnější, jednorázově stejně bezpečný jako kožka, dá se do toho strčit zateplovací vložka. Jinak, mezi námi, nepřipadají vám ti textilní - jako lyžaři 
_________________ Stadion, Jawa350 kýv., ČZ175, Jawa350/638, Jawa250 kýv., XJ650/82´& SV650S/99´
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 15:00:51 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Tak když už jsme načali téma koža x textil. Mám zkušenost s obojím. Každá nepromokavá věc vydrží jen chvíli. Když jedeš v pořádným chcanci - prochčije jak textil, tak kůže. Tže když jedu na delší štreku, nebo předpokládám hcanec, vozím stejně nepromok. Tže tady je to jedno, zda textil x kůže. A vyserte se na řeči - zmokl jsm v textilu, fakt nepromokl....záleží na tom, jak moc chčije, což je proměnlivý ukazatel. Mlluvit o vodě v botách a mokrých rukavkách....to zná každý, kdo zmokl. Mám návleky na ruce i na moje ploutve. Výborná věc, odzkoušeno i na okruhu. Nemok na okruhu - palica, málem jsem se na cílovce v Brně uškrtil. Bezpečnost - tak tam je asi jasný, že kůže vede. Komu to není jasný, tak ať si pustí jakýkoliv závod motoGP, nejezdí tam v textilu. Kecy no a, já na okruhu nejezdím. Mno, to je hezká věc, ale na silnici se člověk dokáže zkravit daleko více, než na okruhu. Obecně vzato je jízda na okruhu daleko bezpečnější, než v provozu. Takže pak už je to jen o pohodlí. Já mám koženou 1 dílnou kombinézu. Velké mínus je, když se chce člověku srát, některý hajzly jsou menších rozměrů, je třeba dávat bacha, kam co člověk složí. Ale tak stále toho víc v kombi najezdím, než naseru, tže toto mě neodradí. Proč 1 dílnou? Nevěřím plastovým zipům a jejich uchycení, které kdykoliv při blbým pádu může povolit. A v ten okamžik si nechat vyhrnout záda a jet po vlastní kůži - to nemusím. A pořizovat textil za cenu kůže - to může fakt jen osel.
Mno, zato na MX, kde hrozí pády daleko dřív, jak na silnici, tak se jezdí v textilních gatích, milionama chráničů, přes ně natáhnu dres, mám textilní rukavky.....a tradddááá na bláto....
Tže tak asi nějak za mě k tématu textil x kůže.
|
|
Nahoru |
|
 |
GHGH
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 15:36:46 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: pát 28. pro 2012 17:45:15 Příspěvky: 97 Bydliště: SK - Bratislava
|
Kawa píše: Tak když už jsme načali téma koža x textil. Mám zkušenost s obojím. Každá nepromokavá věc vydrží jen chvíli. Když jedeš v pořádným chcanci - prochčije jak textil, tak kůže. Tže když jedu na delší štreku, nebo předpokládám hcanec, vozím stejně nepromok. Tže tady je to jedno, zda textil x kůže. A vyserte se na řeči - zmokl jsm v textilu, fakt nepromokl....záleží na tom, jak moc chčije, což je proměnlivý ukazatel. Mlluvit o vodě v botách a mokrých rukavkách....to zná každý, kdo zmokl. Mám návleky na ruce i na moje ploutve. Výborná věc, odzkoušeno i na okruhu. Nemok na okruhu - palica, málem jsem se na cílovce v Brně uškrtil. Bezpečnost - tak tam je asi jasný, že kůže vede. Komu to není jasný, tak ať si pustí jakýkoliv závod motoGP, nejezdí tam v textilu. Kecy no a, já na okruhu nejezdím. Mno, to je hezká věc, ale na silnici se člověk dokáže zkravit daleko více, než na okruhu. Obecně vzato je jízda na okruhu daleko bezpečnější, než v provozu. Takže pak už je to jen o pohodlí. Já mám koženou 1 dílnou kombinézu. Velké mínus je, když se chce člověku srát, některý hajzly jsou menších rozměrů, je třeba dávat bacha, kam co člověk složí. Ale tak stále toho víc v kombi najezdím, než naseru, tže toto mě neodradí. Proč 1 dílnou? Nevěřím plastovým zipům a jejich uchycení, které kdykoliv při blbým pádu může povolit. A v ten okamžik si nechat vyhrnout záda a jet po vlastní kůži - to nemusím. A pořizovat textil za cenu kůže - to může fakt jen osel.
Mno, zato na MX, kde hrozí pády daleko dřív, jak na silnici, tak se jezdí v textilních gatích, milionama chráničů, přes ně natáhnu dres, mám textilní rukavky.....a tradddááá na bláto....
Tže tak asi nějak za mě k tématu textil x kůže. suhlasim s Kawom. koza je koza jediny minus vidim, ked mas len koz kombi, je jul, 40C, jazdis v meste. UFF 
_________________ Jawa 50, Jawa 250 -> SV 650 K3 (2006)
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 15:44:41 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
jo, to je humus....horší to bylo na Slovakiaringu, kde je beton v depu, rozpálenej....teplota trati 56, vzduchu 40....nemáš před tím vedrem kam zmizet.... http://www.suzukisv.cz/sv-gallery/?g2_i ... &g2_page=2to pak nejde kůže odlepit od kůže.... ale bývalo mně vedro i v textilu....záleží taky na barvě, měl jsem z 80% černý textil....
|
|
Nahoru |
|
 |
Kaja
|
Napsal: čtv 14. úno 2013 22:06:05 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Já jezdím v textilu,je pohodlnější a není v něm takový vedro.Ale záleží jak kdo jezdí,když budu střelec tak jedině kůže.Boty a rukavice jedině kožený.
_________________ Simson,Jawa,MZ,SV 650S K3,GSR 750 L2
|
|
Nahoru |
|
 |