Registrován: pát 23. lis 2007 10:06:20 Příspěvky: 163 Bydliště: Praha
Jo tak to jsem už jednou zažil, brácha si koupil SV r.v. 2000 z Italie a na přihlašování mu dělali velké problémy. Musel psát dopis se žádostí na ofiko dovozce ohledně nějakých údajů a myslím že ho to vyšlo na cca 3500,- Nevím jestli vezmou jen nějaký údaj z jiného techničáku bez nějakého toho razítka, ale zkusit se to může. Jo a aby toho nebylo málo tak se tam ještě musely udělat emisní zkoušky, to znamenalo dovézt motorku do zkušební laboratoře a tam naměřili hodnoty emisí, to zase vyšlo na nějakých 5000,- Údajně v roce 2000 se v Italii nedělaly emise a tak je bylo potřeba změřit tady. Sice dodnes nechápu na co se měřily, když je nikdy jindy nikdo nekontroluje, ale to je teď už myslím naprosto jedno. Toť má zkušenost.
No ale stejně je to židovina... já mám taky dovoz z D a v ČR jsem první majitel, takže veškeré přihlašování padlo na mou hlavu a byl to porod... nejdřív na technickou, potom s osvědčením na inspektorát, kde ale taky chtěli vidět motorku (což teda bez SPZ nevím, jak jsem ji tam měl dotáhnout), potom na pojistku a znovu na technickou. To byl celý můj proces a dal jsem za něj ty 3.500. Na SPZ a techničáky jsem měl čekat až 5 týdnů, ale potom, co jsem je tam už dořval jak psy, mi to vyhotovili další den. Ale to nejdůležitější je, že každý kraj si to řeší po svém!! To potvrzuje i to, že já žádného dealera řešit nemusel a emise už vůbec ne (o tom jsem nikdy ani neslyšel). Navíc někde zaplatíte 3.500, někde to může být i míň a bývá to tak (např. Zlínsky kraj), každopádně řešit se to musí vždy jen na inspektorátě, kde máte trvalé bydliště.
Registrován: úte 22. led 2008 19:47:35 Příspěvky: 77 Bydliště: TEPLICE
Tak to mám celé snad za sebou.V pondělí si mám přijít pro papíry.Záleží opravdu na kraji,jinde to prošlo technickou bez problémů,zatížení na nápravy dopsali sami,nebylo potřeba ověření v Praze.Na úřadě bez problémů(tedy zatím).Trochu jsem se na ní poprvé i svezla,bezva.Celkem tedy 1500kč STK+2500kč registrace.Teď už jen krásnou sezónu i vám všem a dík.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru