|
Právě je pon 28. črc 2025 20:30:21
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
popi
|
Napsal: čtv 13. lis 2008 19:26:22 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
|
Dany1788 píše: No jsem něco mezi...prostě bych rád,aby mi zadní guma vydržela aspoň kolem 4-5 tis. km a přitom gumy držely pokud možno co nejlíp....právě,že dneska když se dělaj dvousměsovky už by to nemusel být takový problém,ne!? Jinak na moto jezdím hlavně kvůli užívání si zatáček a kdo zná sever moravy tak má nejoblíbenější cesta je č. 56 úsek od Ostravice až někam k Bílé...hlevně úsek "kolem" přehrady....tam můžu jezdit i 10x tam a z5! Ale zas nemám chuť a hlavně finance přezouvat zadek co 2000km...  Na Staré Hamry a Makov jezdím taky párkrát do roka... záleží na tvém stylu jízdy, ale já bych tam volil Race směs protože to je skoro přírodní okruh...
_________________ Jawa 50 Pionýr 70' >>> Simson S51 86' >>> MZ 251 ETZ 89' >>> Suzuki GS 500E 98' >>> Suzuki SV 650S 03' >>> Suzuki GSX-R 1000 04' >>> KTM EXC 450 05'
|
|
Nahoru |
|
 |
Dany1788
|
Napsal: čtv 13. lis 2008 19:37:18 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: pon 13. říj 2008 7:17:16 Příspěvky: 31 Bydliště: Ostrava / Brno
|
popiSV píše: Dany1788 píše: No jsem něco mezi...prostě bych rád,aby mi zadní guma vydržela aspoň kolem 4-5 tis. km a přitom gumy držely pokud možno co nejlíp....právě,že dneska když se dělaj dvousměsovky už by to nemusel být takový problém,ne!? Jinak na moto jezdím hlavně kvůli užívání si zatáček a kdo zná sever moravy tak má nejoblíbenější cesta je č. 56 úsek od Ostravice až někam k Bílé...hlevně úsek "kolem" přehrady....tam můžu jezdit i 10x tam a z5! Ale zas nemám chuť a hlavně finance přezouvat zadek co 2000km...  Na Staré Hamry a Makov jezdím taky párkrát do roka... záleží na tvém stylu jízdy, ale já bych tam volil Race směs protože to je skoro přírodní okruh... Až na Makov jsem ještě nejel....s ER-5kou mě to tam už moc nelákalo,ta už tak dřela stupačkama a vlnila se u toho jak had.  S tím okruhem máš pravdu...však tam BT016 je už homologovaná okruhovka a zase zadní BT021 taky není žádný cestovní tvrdý plášť ale taky by zas mohl něco vyrdžet...rád brzdím motorem a tahám za to při akceleraci a to mi gumy dost žrala už ta Kawa...
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: čtv 13. lis 2008 19:41:55 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
popiSV píše: Na Staré Hamry a Makov jezdím taky párkrát do roka... záleží na tvém stylu jízdy, ale já bych tam volil Race směs protože to je skoro přírodní okruh... Makov je super, pokud se čovek zrovna nepřiplete ke smrťáku Jinak já se taky řadím do té skupiny něco mezi... Na jaře když budou kačky tak taky obuju BT-016 dozadu 
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
Dany1788
|
Napsal: čtv 13. lis 2008 19:50:54 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Jimbo píše: popiSV píše: Na Staré Hamry a Makov jezdím taky párkrát do roka... záleží na tvém stylu jízdy, ale já bych tam volil Race směs protože to je skoro přírodní okruh... Makov je super, pokud se čovek zrovna nepřiplete ke smrťáku Jinak já se taky řadím do té skupiny něco mezi... Na jaře když budou kačky tak taky obuju BT-016 dozadu  Jn....začíná se to tam v těch končinách množit...a nebo spíš jindy jsem to tak moc nevnímal.. Jakou s ní počítáš výdrž? A kolik ti vydržela vepředu?
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: čtv 13. lis 2008 20:12:46 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
Ja ji ještě neměl, ale neith mě značně navnadil  slyším na ni jenom chválu.... Já zatim obouvám D208...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: pát 14. lis 2008 13:41:56 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 17:28:08 Příspěvky: 3115 Bydliště: AMD Brno
|
Dany - ojéje... tak co vlastně hledáš? Píšeš o nedělání kompromisů v přilnavosti a "odmítáš" BT016, protože "nějakej kámoš z okruhu řekl...". Já ji jel do Alp a ještě hodně nalítal v ČR (dohromady cca 2.500 km) a SV s touhle gumou prodávám a furt má přes 50 %!!! BT 016 není žádná vyložená okruhovka a opravdu vydrží a je výborná na všechno, ta třísměs prostě funguje. Na předku jsem měl Michelin Pilot Power a ten šel do sraček mnohem dřív, i když drží dobře. Ale BT016 nejen že drží ještě líp, ale i o dost víc vydrží, rychleji se zahřeje a má super odvod vody. Kvůli tvrdému kordu se guma trochu zavře a úžasně se s ní padá do zatáček. Píšeš, že chceš gumu, co ti vydrží aspoň 4-5 tis. km... co sakra v tom prvním příspěvku píšu?? Píšeš, že chceš maximální adhezi... tak co řešíš??
Jinak s Hamletem nevím, nedíval jsem se na jeho nabídku teď, ještě nedávno ji každopádně měl.
Staré Hamry jinak jezdím taky docela často, však jsem z toho kraje...
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|
|
Nahoru |
|
 |
Dany1788
|
Napsal: pát 14. lis 2008 18:48:31 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Neith píše: Dany - ojéje... tak co vlastně hledáš? Píšeš o nedělání kompromisů v přilnavosti a "odmítáš" BT016, protože "nějakej kámoš z okruhu řekl...". Já ji jel do Alp a ještě hodně nalítal v ČR (dohromady cca 2.500 km) a SV s touhle gumou prodávám a furt má přes 50 %!!! BT 016 není žádná vyložená okruhovka a opravdu vydrží a je výborná na všechno, ta třísměs prostě funguje. Na předku jsem měl Michelin Pilot Power a ten šel do sraček mnohem dřív, i když drží dobře. Ale BT016 nejen že drží ještě líp, ale i o dost víc vydrží, rychleji se zahřeje a má super odvod vody. Kvůli tvrdému kordu se guma trochu zavře a úžasně se s ní padá do zatáček. Píšeš, že chceš gumu, co ti vydrží aspoň 4-5 tis. km... co sakra v tom prvním příspěvku píšu?? Píšeš, že chceš maximální adhezi... tak co řešíš??
Jinak s Hamletem nevím, nedíval jsem se na jeho nabídku teď, ještě nedávno ji každopádně měl.
Staré Hamry jinak jezdím taky docela často, však jsem z toho kraje... Jak to čtu napsané tebou souhlasím,že si to trochu protiřečí!  To,že jsi na nich bez problémů dojel do alp je to,co jsem potřeboval slyšet!  Hamlet už ji právě nemá,tak jsem ji ani moc nezahrnoval do výběru,ale co jsem teď hodně prohledával net,tak jinde jsou a i za dost rozumnou cenu,takže začímám mít rozhodnuto. Stejně to asi koupím až z jara,aby na nich celou zimu zbytečně nestála motorka. Jo a koukal jsem,že taky asi pendluješ mezi Brnem a Ostravou. Tak se tady na severu třeba někdy potkáme. 
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: pát 14. lis 2008 19:12:13 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
To můžem, v Brně sice jen studuju, ale jsem tu drtivou většinu času... přes sezónu lítám do Ostravy a zpátky hodně, ale vždycky si to hrozně komplikuju, prostě po dálnici skoro ani 1 km... už jsem vychytal dost dobrý trasy. A jinak nevím, jestli není lepší koupit gumu teď, přijde mi, že je na podzim všechno levnější, ale možná se pletu.. kdyžtak ji prostě hodíš na zimu do skříně a na jaře obuješ, že... Jinak fakt nebudeš litovat, urvat tu gumu pod plynem v náklonu na SV už skoro nešlo, jak držela a výdrž má taky hodně slušnou. Fakt jsem z ní byl úplně unešenej, prostě spojuje přesně ty debilní dosud neslučitelný nároky... co nejdelší výdrž a supersportovní adhezi.
|
|
Nahoru |
|
 |
Dany1788
|
Napsal: pát 14. lis 2008 19:50:52 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Neith - No zítra se mi příjde dívat kupec na ER-5ku,tak jestli ji veme dostane SV gumy! Jinak já do teď ty gumy hleda jen u Hamleta,páč jsem na něj slyšel jen chválu a ten v rozměrech pro SV Bridgestony skoro nemá,tak jsem pokukoval spíš po těch Michelinech,na ketré tam má dost pěkné akce,ale když jsem včera pohledal a našel,že se BT016 sada dá koupit už kolem 6900,- tak bylo rozhodnuto. A ty jezdíš do Brna na moto? To jsem ještě nezkoušel...nemám tam kde parkovat a nějakou cestu,kterou bych se tam nenudil a jen nesjížděl gumy taky neznám...
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: pát 14. lis 2008 21:13:34 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
No jsem na tom podobně... mě se přijde kupec na SV kouknout v neděli, jestli prodám, dostane GSX-R taky nový obutí (tentokrát zkusím Dragon Supercorsa).
Motorku mám hlavně v Brně... takže spíš se dá říct, že občas jezdím do Ostravy, ne do Brna, protože v Brně jsem i s motorkou furt. Teď jsem ale v Brně přišel o garáž, tak dočasně parkuju u kámoše. Ale budu se po něčem zase shánět... Mezi Ostravou a Brnem jezdím už čtvrtým rokem, takže mám projetý snad všechny okresky a dá se jet po hodně fajn trasách, jenom to je pak na dýl, ale to je jenom dobře, když je to zábava... klasickou trasu přes Hranice a tak jsem snad nejel už tři roky, je to vo hovně. Pro příklad moje dvě nej... 1) Ostrava - Fulnek - Potštát - Prostějov - Drahany - Jedovnice (boží cesta) a pak už je dalších X variant, jak se dostat do Brna a všechny jsou le magnifique!! 2) Ostrava - Kopřivnice - Frenštát (todle je super úsek) - Veřovice - Valmez - Bystřice p. Hostýnem (další pecka) - Kroměříž - Vyškov a do Brna buď po dálnici nebo zas směrem na Blanensko.
Obě trasy v průměrném tempu do dvou hodin, je to všechno kolem 200 km. Když musím spěchat, jedu úsek Brno-Olomouc po dálnici, ale Olomouc - Ostrava vždy přes Potštát a Oderské vrchy (hezčí, kratší a vůbec).. to je pak celá vzdálenost ostřejším tempem cca hodina a čtvrt až dom.
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: pát 14. lis 2008 23:37:46 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
No, Diablo Supercorsa tam mám teď  . A dvousměs to není.
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: sob 15. lis 2008 1:21:41 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Lepší přilnavost na vodě... Dragon má o dost hustší dezén a Kawa si je právě na vodě docela chválil. Diabla jsou na vodě (nemyslím jen mokro, ale opravdu za deště) naprosto nepoužitelný, zadní kolo v prokluzu běžně i při akceleraci, i když to je daný i motorkou, no. Ale jinak si myslím, že rozdíl nepoznám, navzdory tomu, že Diabla jsou poslední nejvymakanější model, pochybuju, že by mi Dragony nedostačovaly, resp. že bych to já poznal! No, budu zkoušet, vzhledem k nizké ceně těhle gum jetých z okruhu a jejich celkové výdrži toho počítám za sezónu vyzkouším víc, ať mám přehled... Diabla, Dragony, Racetecky atd. Na konci sezóny tu třeba hodím nějaké report, kde všechny tyhle racové směsi porovnám.
|
|
Nahoru |
|
 |
Nejt
|
Napsal: ned 16. lis 2008 2:24:41 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
No další kontakt na pneu bych pochopitelně uvítal!
|
|
Nahoru |
|
 |