Právě je ned 27. črc 2025 15:50:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přestaly svítit přední světlomety
Nový příspěvekNapsal: čtv 09. srp 2012 12:25:22 
záklaďák

Zdravím,

jsou tomu dva dny, co mě kamarád upozornil na to, že mi nesvítí světlomety. Svítily jen obrysová světla (ty dvě malé žárovičky, tuším 5W). Zastavili jsme, zkoumali přepínání světel, vypnuli a zapnuli eletriku klíčkem a nic, pořád stejné. Potom jsem dal výstražná světla a najednou se to rozsvítilo, ale hned zase zashlo. No nic. Dojel jsem domů a pořád přední světla nešla. Druhý den přijdu k motorce, otočím klíčkem, a světla svítí. Říkám paráda, to musel být jen nějaký špatný kontakt. Dojel jsem do Jihlavy, a potom zase když jsem jel zpátky z Jihlavy domů, tak mě začala problikávat auta, že nesvítím. No fakt, zase jen obrysovky a hlavní světla nic. Teď jsem se v tom vrtal, prošel kabely a vše se zdá být v pohodě. Jediný čeho jsem si ještě všiml, tak že přepínání světel na levém řidítku taky nefunguje respektive dioda na přístrojovém panelu se nerozsvítí. To přepínání jsem měl teď taky rozebrané a vše vypadá v pořádku, takže problém bude někde po cestě k baterce. Takže nevím, kde teď hledat další krizová místa. Máte nějaké tipy? :cry:
Mám SV650S K6.

P.S. Zadní světlo a blinkry fungují v pohodě.

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 09. srp 2012 14:04:39 
záklaďák

měl jsem něco podobnýho s blinkrama...byl tam zkrat, maslím si že to bude podobný případ...podíval bych se po kabelech u toho světla...nebo jestli nejsou prodřený u krku řízení a nedotýkaj se občas kostry...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 10. srp 2012 22:14:20 
záklaďák

mal som na inej motorke podobný problém .. vlákno v žiarovkách sa z časti odlomilo a sem tam malo kontakt (a svietilo) a sem tam vlákno vyselo len tak a nemalo kontakt (nesvietilo)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 10. srp 2012 22:58:07 
záklaďák

Díky moc za rady! Teď odjíždím na dovolenou, takže nebudu mít čas na opravu, každopádně děkuji. Kdyby Vás napadali další věci, dejte vědět. Budu muset proměřit kabely jestli jsou v pořádku, ale nejdřív zkontroluji ty žárovky, případně kabely u žárovek :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 19. srp 2012 12:43:47 
záklaďák

VYŘEŠENO!!!
Jsem největší vocas na světě. Měli jsme s tatíkem rozpojený konektory před airboxem, všechno jsme procházeli, kabely, spínač světel, měřili napětí atd. No a potom jsem se na netu dočetl (svrider.com), že se při zmáčknutí starter button vypínají světla, je to koneckonců i v manuálu (ale kdo by si toho všiml). Je tam mechanické vypínání, takže v drátovým diagramu to nebylo. No a tak jsem startovací tlačítko několikrát na fest promačkal, když byla motorka vypnutá a voilá... motorka svítí. Taková peachovina, která se dala zjistit za minutu, kdyby si to člověk uvědomil... No tak ale aspoň že se o tom ví. Čtyři dny jsme nad tím laborovali a ona to je taková blbost. Měli jsme právě rozdělané levé ovládání na řidítku a přitom celou dobu byla závada na pravém. Jsou tam prý nějaký spínací plíšky, které ne moc dobře přepínají. Takže motorka startovat jde, ale napájení světel je v čoudu. Při zmáčknutí startu se tak odpojí právě přední světlomety.
Snad tímhle pomůžu do budoucna, kdyby měl někdo obdobný problém :-)

Takže zatím zdar, a užijte si krásné počasí a zvuk Vašich dvoubuchů!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 19. srp 2012 15:25:51 
záklaďák

Měl jsem to dost podobný. Přední světlomet občas přestával svítit, jezdim většinou ve dne, takže jsem si toho všim v garáži, když jsem se v čemsi vrtal. Chvíli svítilo, chvíli ne, skoro se mi zdálo, že je to pravidelný a dokonce mě napadlo, že to je vymakaný, že tam je nějaká tepelná pojistka, která světlo zhasne, když se nejede a nechladí... No, pro jistotu jsem se kouknul dovnitř, na první pohled nic, ale po sundání krycí gumy ze žárovky jsem našel už HODNĚ rozteklý konektor u H4. Takže ta tepelná pojistka by se skoro hodila :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 28. srp 2012 16:19:42 
záklaďák

Hlásím taky problém se světlem, ale mírně peprnější. Za jízdy se mi občas rozsvítily kontrolky dálkovýho a blinkrů, přičemž přední světlo zhaslo a blinkry svítily. Pak to bylo asi týden v pohodě, ale včera jsem dojel do Jihlavy ( :D ), všechno v pohodě, zastavil jsem na dvě minuty s tím, že jsem odskočil do bankomatu, takže motorka zamčená a klíč s sebou. Pak jsem se vrátil, otočil klíčkem a od tý doby mi nesvítí přední světlo, svítí mi blinkry a kontrolky dálkovýho a blinkrů. Přepínač mezi potkávačkama a dálkou stav nemění a přepínač blinkrů začně s blinkrama podivně (ale pravidelně) blikat. Sběžně jsem prolezl kabeláž, ale mám v tom trochu guláš. Nesetkali jste se s podobným chováním?

http://wpseven.cz/wp_000582.jpg
http://wpseven.cz/wp_000583.jpg

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 13. zář 2012 18:44:09 
záklaďák

Nazdar Honzo, lepší by bylo kdyby jsi udělal video nebo se stavil :-)
Možná že jsou někde prodřený kabely a nebo budeš mít podobný problém. Rada na úvod. Promačkej (ve vypnutém stavu) všechny ovládácí prvky a proklepej je druhou stranou šroubováku. Může to být špatný kontakt, nebo nějaká podobná volovina co jsem měl já. Mě hodně pomohlo fórum svrider.com, kde měli kluci stejný problém. Třeba tam najdeš odpověd i na Tvůj problém :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 13. zář 2012 18:58:52 
záklaďák

a co pojistky?v pořádku?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 29. zář 2012 18:14:30 
záklaďák

Fixed. Odpadlá kostra.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 22. pro 2012 22:27:11 
záklaďák

Ahoj, tak jsem si vzpomněl, že při poslední vyjížďce se problém se světly objevil zase. Budu muset rozebrat switch box, neboli ovládání zapalování na pravém řidítku. Měly by tam být nějaké spínací magnety či co, které při zmáčknutí jiskry, odpojí na chvíli světla... No a můj problém je asi takový, že se nevrátí zpět. Takže motorka běží, ale přední světla nesvítí. Máte někdo zkušenost s rozebráním switch boxu? Není v tom nějaká součástka, která potom bude dělat problémy s opětovným složením? Abych to nerozebral, a potom nezjistil, že to už dohromady nedám :D Nebo kdyby jste měli nějaké fotky atd. Já nic moc nenašel, ani v servisním manuálu.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 28. říj 2013 7:40:24 
nováček

jbem píše:
Hlásím taky problém se světlem, ale mírně peprnější. Za jízdy se mi občas rozsvítily kontrolky dálkovýho a blinkrů, přičemž přední světlo zhaslo a blinkry svítily. Pak to bylo asi týden v pohodě, ale včera jsem dojel do Jihlavy ( :D ), všechno v pohodě, zastavil jsem na dvě minuty s tím, že jsem odskočil do bankomatu, takže motorka zamčená a klíč s sebou. Pak jsem se vrátil, otočil klíčkem a od tý doby mi nesvítí přední světlo, svítí mi blinkry a kontrolky dálkovýho a blinkrů. Přepínač mezi potkávačkama a dálkou stav nemění a přepínač blinkrů začně s blinkrama podivně (ale pravidelně) blikat. Sběžně jsem prolezl kabeláž, ale mám v tom trochu guláš. Nesetkali jste se s podobným chováním?

http://wpseven.cz/wp_000582.jpg
http://wpseven.cz/wp_000583.jpg

Ahoj potkalo mě to samé :blink: prosím tě jak jsi to opravil?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 05. bře 2014 10:06:16 
nováček

jbem píše:
Fixed. Odpadlá kostra.

Ahoj prosím mám na chlup stejný problém a nevím si rady :| prosím poraď jak opravit
Díky moc :good:
PS: soukr. zpráva nejde nemám povoleno jako nováček :shock:

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]