jirin.sv píše:
Jen tak pro zajímavost kolik km ty BT-016 vydržely? Moje BT-021 za sebou mají 12 000 km a ještě tam trošku vzorku je

Rozdíl v našem pohledu na věc se fakt odvíjí od způsobu použití. Já potřebuju univerzální gumu, která funguje za jakýchkoliv teplotních podmínkách (dnes jsem jel při 3 °C a nebyl problém), dále potřebuju dobrou přilnavost na mokrém povrchu a hlavně výdrž.
Když si vezmu i ekonomické hledisko věci, že za každé přezutí a vyvážení dám 250 Kč, guma vydrží když moc tak 3000 km, kdežto cestovní dají v pohodě přes 10 000 km.
Takže to máme dejme tomu 4 × jetou gumu po 600 Kč, tak to máme 2400 Kč
K tomu 4 × přezutí po 250 Kč, takže 1000 Kč
No a když si k tomu připočtu práci a třeba i riziko poškození ráfku při přezouvání mám jasno a volím novou gumu za 3400 Kč + 250 Kč za přezutí

Úbytek na BT016 je asi 2,5 mm na 2.000 km. Pořád je to supersportovní guma, i když třísměsovka.
Jinak co se jízdy za mokra a teplotních podmínek týče, taky okruhovky vůbec nezaostávají. S Popákem jsme projeli celý Alpy za deště a měl tam Racetecky K2 z okruhu a pohoda. A zahřívání?? Měkkou směs mechanicky ohřeješ (při ostřejší jízdě, tedy plyn-brzda) i na vodě! Jenom ta výdrž je nevýhoda.
A na ekonomické hledisko co se přezouvání týče, seru, protože tady bych právě dělal tu největší blbost - šetřil na gumách. Jediné rozumné šetření na gumách beru ojetiny z okruhu, protože tam je cenový rozdíl např. u mojeho současného obutí (Pirelli Diablo Supercorsa SC2) cca 12 tisíc za sadu (pokud nebereš gumy v akci). Za pěknou sadu z okruhu, na který nalítám 2-3.000 km, dám 1.400 kč, nová sada výše zmíněné pneu stojí přes 13.000 kč!!! A s novou bych najel tak o 1.000 km víc, možná malinko víc. Tady si myslím, že jde u okruhového obutí o mimořádně ekonomické řešení pro ty, co chtějí lepidla.