[quote]No popravdě tohle byl důvod, proč jsem vždycky odmítal slicky. Ale Kawa je ozkoušel a s tímhle problém neměl.[quote]
Takže,pánové....kdysi jsem kupoval klasicky přes net - jeté,dovoz ze zahraničí.Neměl jsem nějaké forum,nebo moc prostoru s někým diskutovat,co za gumu...takže dle rozměru,hloubky dezénu a ceny....Občas jsem byl překvapen,co jsem to koupil za mrdky,co klouzaly...atd.No,byl jsem nezkušenej....
Již delší dobou obouvám gumy z okruhu.Abych vysvětlil tento pojem - jsou to bud Mtzeller Racetec K2,nebo Pirelli Dragon Supercorsa - oba tipy jsou homologované na provoz na silnici(žádný řezaný slicky...apod..).Gumy mají ojeté hrany na krajích,na středu cca 4 mm(někdy více).Na silnici jsem v životě ty gumy nedokázal využít natolik,abych měl obavu,že jsou více sjeté hrany.Gumy se zahřejí velmi brzy,poté se z nich stává lepidlo(jak psal Neith i za nižších teplotních podmínek),jsou k neurvání.Mírnou nevýhodou je,že na nich nedáte jako na "cestovních" 8000 km a více.A to ikdybyste měli novou sadu.Lepidlo jde zkrátka dříve pryč,za velmi teplého počasí o to více.Ale mně osobně to za to stojí.Na vodě - paráda....
Slicky - ty už homologované nejsou.Vyzkoušel jsem je nejdřív na okruhu(na R6),byl jsem nadšen!Tak jsem je obul i na SV,zkoušel na okruhu - paráda.No,nechal jsem si je i do provozu.Každé gumy,aby se na nich dalo lítat mým stylem je potřeba ze začátku zahřát na provozní teplotu - s tím se počítá.Po zahřátí ze se slicků stává něco,co pomalu nelze opsat - drží a drží.Jak psal Neith - neznamená to,že pokud nejsou zahřáty,nedá se na nich jet.....jízda je zcela normální,jen to neklopit do maxima(ale tak to snad každá guma,ne?).
Ideál by byl používat ohříváky....Ale jak jsem psal,slicky nemají na silnici co dělat,po zastavení policií mě to stálo litr....Takže slcky půjdou dolů,obuju opět homologované....Na vodě - nesmí se zpomalit(dochází k ochlazení gumy).A zatáčky je třeba jet velmi opatrně,takže osobně jízdu na vodě na slickách rozhodně nedoporučuji.
Toť tak nějak mé osobní zkušenosti.Ať si každej obouvá,co mu vyhovuje - před výběrem by měl zapřemýšlet,jakej je tip jezdce(krajinkář,medium,střelec?) a dle toho gumy vybírat.....