Dobrý dotazy

.. ale proč ne, lepší, než to dělat blbě.
Jinak pochopil jsem, že TY máš na SV najeto 2500 km, ale samotná motorka už víc a je v podstatě zajetá.
1) nastartovat se dá hned, ale jen to nech dobzučet, je to prostě doba, kdy se celý "systém" optimalizuje na start (blbě řečeno). Když ale budeš muset nutně rychle odjet, protože tě budou honit policajti za krádež v obchodě, klidně otoč klíčem a napal to, motorka ti pod zadkem nebouchne

..
2) na to se názory různí, ale já osobně preferuju nahodit motor, nechat spadnout sytič z toho prvního okamžitého výběhu (cca dohromady 5-10 sekund) a pomalu klidně vyjet. Ale velice pomalu a plynule, žádný prudký zacházení s plynem a žádný vytáčení. Až se dostaneš nad 60, můžeš trochu "přitvrdit", ale plnej později, nezapomeň, že na displeji máš jenom teplotu vody, ne oleje. Takže tak prostě až bude voda na svou provozní teplotu (kolem těch 90), tak prostě ještě pár minut klid. Závodní motorky se třeba ohřívají třeba půl hodiny... ale tam se dosahuje trochu jiných teplot. Já to mám pro orientaci tak, že až ohřeju gumy, je to pro mě zároveň chvíle pro fulll gas.
3) Bezpečně až po červený, ale jen vytočit, nedržet tam ty otáčky. Ale je to relativní, když tomu dáváš furt kotel, životnost pochopitelně zkracuješ. Navíc u SV to většinou postrádá smysl, já točil při pile tak do 9-10 tis, spíš i míň.
4) můžeš všechno, ale 650 nemá antihopping a motorka tě pěkně nakope... zablokuje se ti zadní kolo a v náklonu to s největší pravděpodobností pošleš smykem do lesů a polí. Tohle se musí u dvouválu s citem! Jestli chceš najít tu hranici, klidně to někde zkoušej na rovince až do zablokování kola, ale jen při přímé jízdě!! Tolik zkušeností nemáš, abys driftoval v náklonu.
5) když chceš jet vyloženě na spotřebu, klidně už při 4,5 tis., když normál, tak těch 6-7, když pilu, tak prostě vejš, SV mě s IXILem nejlíp táhlo do 8-9.