Jinak tu hodím i svůj poznatek z dneška... ještě před startem jsem narychlo přezul zadek.. byla tam 180/55 Diablo Supercorsa, teď tam je 190/55 Dragon Supercorsa. O směsi se bavit nebudu, jsou skoro to samý... ale;
1) rozměr - byl jsem v šoku, tohle jsem fakt nečekal. O cenťák větší šířka i výška udělaly z jízdy úplně jiný kafe. Čeho sem si všiml hned, byla menší "mrštnost" stroje... prostě byl takový "víc ukotvený" ve stopě a do nějakých hodně rychlých manévrů musím machnu trochu víc nutit. Ale ze stejné "nevýhody" plyne i zásadní výhoda, a to stabilita v zatáčkách. Kurva ta jistota byla dvakrát větší, motorka si prostě sedla přesně do takového úhlu, kam jsem ji položil a nehla se. Jak po kolejích! Teoreticky jsem to samozřejmě očekával, ale předpokládaný rozdíl jsem evidentně podcenil. Velká spokojenost. Samozřejmě širší rozměr mě nutí víc klopit, ale při tom pocitu stability je to ještě větší fun než dřív. Vo to kurva jde, ne?
2) Jinak jsme si udělali malý testík, hodili jsme křídou čáru přes obě gumy napříč, abychom věděli přesnou míru dosaženého náklonu... na zadku křída zmizela úplně, guma šla totál do hrany, na předku cca 2 mm. Určitě to jde ještě víc, ale už by to bylo na úkor velikosti styčné plochy (vzadu) a to je v provozu na piču riskovat. Kažopádně doporučuju tenhle testík každýmu, ať víte, na čem jste a co si můžete ještě dovolit. Jinak mohl jsem za to tahat, jak jsem chtěl, Supercorsy se prostě poperou s jakýmkoliv sériovým výkonem (asi ne nadarmo se s nima závodí). Zahřátý hned, pak fakt blato, boží, nejlepší, všechno ostatní proklít zničit zatratit.
3) ti, co kupují jetý okruhovky, se často setkávají s tím, že je guma na některých místech více či méně přepálená (z důvodu vysokého zahřátí gumy a rychlého zchlazení). Známá duha nebo modré fleky. Guma je na těhle místech zatvrdlá a její vlastnosti už nejsou to pravý. Podle toho je gumu taky dobrý posoudit, než ju koupím. Taky jsem se setkal s názorem, že to přepálení jde naskrz až k plátnu. Dragon přepálenej právě byl... je jetej v Brně, takže hlavně na pravý straně. Měl jsem z toho malinko obavy, ale po pár jízdách fleky zmizly.. prostě se ta vrstva ojela nebo co a nezbylo tam ani ň a guma je zas černá jak bota. Takže pokud to není nějaký hardcore s tím přepálením, asi bych se toho nebál, guma se dá ještě dobře "zajet".
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|