Majk píše:
Uz jsem nekde radil, ze nejlepsi je vzit nekoho zkuseneho. Poznas hovno, protoze se Ti bude libit a nebudes ty chyby chtit videt.
S tím souhlasím, tak nějak to bylo když jsem nakupoval já. Bohužel i tak jsem ty chyby přehlížel a dělal z toho něco míň, o to bylo horší, když jsem potom moto začal dávat dohromady a myslel si, že si hned koupím novej chladič a přední kolo, akorát jsem pak bohužel zjistil, že tyhle 2 nový srandy stojej jak půlka motorky. U mně ten špatný nákup byl daný hromadou různých aspektů a to že jsem se chtěl vejít do 100.000,-, ale zároveň už jsem chtěl nový model, dál jsem chtěl málo najeto a to v době kdy jsem jí kupoval bylo dost nereálný. Podařilo se mi ale i tak jednu takovou nalézt, byla ale 300km od mého bydliště, proto jsem s původním majitelem komunikoval asi měsíc než jsem se rozhodl, že jí pořídím, musel jsem sehnat auto, přívěs, známého co mi pomůže s výběrem taky někoho kdo bude řídit auto a když už jsme dorazili, nechtěl jsem ty 3 základní chyby vidět (nabořený přední kolo, svařenej chladič a bohužel ta největší brutalita -nějaký zvláštní vrypy do hlavy válce). Moto jsem vzal protože po celý tý proceduře už jsem byl vlstně rozhodlej aniž bych to viděl..........Dnes už bych tohle znovu neudělal, po mích zkušenostech s nákupem je můj návod takový: Vybrat, nepsat žádný maily majitely, lepší je mu zavolat i z hlasu se dá malinko zjistit co je to za překupníka, vzít si ssebou někoho kdo SV má, aby to vyzkoušel (případně si myslím, že i někdo odtud pokud by to bylo blízko jeho bydliště by klidně zajel zkusit ikdyž se neznáte), motorku si pořádně prohlídnout a projet a hlavně se nenechat v případě pochybností uchlácholit majitelovým ujišťováním ať už se jedná o cokoli (když to klepe tak to klepe a hotovo). Spousta lidí by semnou nesouhlasila, ale dál si myslim, že pokud je moto někde dál, rozhodně už bych nepodstupoval nějaký věci tipu shánění přívěsu apod. prostě bych tam zajel autem, nebo vlakem a zpět bych jel na moto, tak se dá ušetřit kotel peněz a navíc cestou už poznáš jak se moto chová a případně to můžeš otočit a jet mu to omlátit o hlavu. Tohle v mém případě v tý době taky moc nešlo, protože jsem měl ŘP pouze do 25kW a hlavně jsem na takovym stroji nikdy nejel a byl Leden

.
PS.: abych mojí moto moc nehanil, nějaký závady kvuli kterejm bych jí dnes už nevzal tam jsou, ale musí se nechat že zatím jezdí uplně bez problémů a žádných větších investic -doufám, že to vydrží.