pujdeme_domu píše:
cau,sv prvni velka motorka,zatim mam strach provadet picoviny ale i tak (pri total paprdovskym jezdeni) nemam z tech tovarnich dunlopek vubec dobrej pocit,po 5500 km nejevi znamky opotrebeni (snad krome toho,ze se osoupala ta klouzava sracka

),prijde mi ze snad ani nejde je poradne zahrat.nicmene nejsem strelec,a kdovi jestli kdy budu a tak zadam o radu zkusenejsi,jestli ma pro me,jakozto pro zacatecnika na vetsi motce cenu hned kupovat novy lepsi gumy (PR2??,BT016??) nebo tyhle tovarni (totalne tvrdy - napriklad predni kolo podkluzuje pri razantnejsim brzdeni) dojezdit?diky za jakoukoliv odpoved,kdy nebudu pro neznalosti a hloupy postrehy nazyvan kokotem nebo tupohlavem

ty gumy dej pryč!
už hlavně pro to, že jsi začátečník a to znamená že se snadněji dostaneš do krizovky a je velká šance že zazmatkuješ.
Opravdu ty gumy nestojí za to je dojížďet...
Pár gum jsem už taky vyzkoušel a dokonce i ty D220...
Pokud chceš mít jistotu dej na předek nějakou racing gumu... jako Pirelli Dragon SC nebo Diablo SC, Metzeler Racetec, Bridgestone BT002...
Nejlepší volba je asi pirelli protože se extrémně rychle zahřívá, ale ani jinou výše zmíňenou nic rozhodně nezkazíš!!!
Rozhodně není dobrý předek podceňovat, protože i když nejsi střelec, gumu nebdeš využívat ani na 30% tak sem tam nastane situace kdy opravdu oceníš to, že zarveš předek a guma nepodklouzne, nebude uskakovat a to ani v náklonu... to je podle mě hodně důležitý.
Na zadek už nejsou takový nároky pokud jezdíš v klidu a nazávodíš... tam klidně PR2, BT021 nebo v lepším případě BT016 což je třísměsovka a ojížďí se hezky do kulata...
Pokud budeš chtít na předek tu pirllku, tak jednu doma mám za pár korun...