Právě je pát 23. kvě 2025 16:18:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ventily
Nový příspěvekNapsal: úte 02. srp 2011 21:35:42 
záklaďák

Nejt: ten kontakt som na nete nasiel, tak to sa mu ozvem. Dakujem, prave niekoho takeho som hladal, normalne nemam k servisom doveru a bez nejakych referencii by som mal strach tam dat motorku. Takze toto je super, aj inde na nete som nasiel iba pozitivne ohlasy :good:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 12. dub 2012 8:55:37 
záklaďák

Blíží se mi 24 tis/km, tak jsem začal panikařit se štelováním ventilů. Dosud jsem si to dělal sám :lol: , ale nikdy ne podložky. Kámoš co servisuje motorky už patnáct let mi řekl asi toto: " klidně to dej do servisu, zaplatíš cca 2500,- a stejně na to nikdo ani našáhne, protože za těch patnáct let jsem u žádné motorky s podložkami nezažil, aby při prvním intervalu byly mimo". Motor je tichý jak mimino po odvaru z makovic, takže na to kašlu, přihodím nějakou kačku a koupím nový škopek. Jo, kámošovi jsem kontroloval vůle na hřmícím esu a ve 45 000 km byly na spodní hranici, kupodivu jen na jednom válci. Dal to na seřízení a zaplatil, jako by mu měnili všechny podložky.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 12. dub 2012 15:21:22 
záklaďák

Taky si na podložky netroufám a proto dávám do autorizovaného servisu. Poprvé mi řekli, že i pokud byly vůle rozhozené, vyřešili to vzájemným prohozením, aby byly vůle v tolerancích. Taky jsem si říkal, že kdo ví jestli na to vůbec sahali, když na chodu motoru se nic nezměnilo. Podruhé jsem si udělal "značku" na ventilové víko, abych poznal, zda tam vůbec někdo byl. Když jsem si přišel pro hotovou moto, ani jsem nemusel kontrolovat víko a hned bylo poznat, že na motoru opravdu někdo dělal. Klidnější, kultivovanější a uhlazený chod mi to jen potvrdil stejně jako víko, které měl opravdu někdo dole. Ještě při předávání mi říkali, pod sedlem máte podložky, které nám zůstaly nevhodné. Příště je na seřízení dovezte, třeba se nám budou hodit a nebudete muset platit nové.
Jsem spokojen a určitě jim ji opět svěřím :thumbsup:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 12. dub 2012 18:32:58 
Moderátor

když jsem prodával svoje SV, mělo cca 47000km a vůle byly stále v toleranci...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: stř 14. zář 2016 21:50:48 
záklaďák

Ahojte, chcem sa spýtať, cez víkend som kontroloval vole na vrchnom valci a na INT som nameral 0,10 a 0,05
na EXH zas 0,20 a 0,15, takže v dvoch prípadoch menej ako tolerance.

Listy mierky boli odstupňované po 0,05mm, to je asi trochu hodne hrubé že?
Pretože napr na ten INT som 0,10mm tam nedostal ale 0,05 už tam vošla a bola tam hodne na volno ...

Stále to teda znamená že som zhruba na limite (niekde trošku pod), motorka má cca 35 000 km tak som čakal že to bude OK ... tak to vypadá že to budem musieť riešiť ...

Keď tak uvažujem nad seřízením, je asi lepšie ich nastaviť na hornú toleranciu či nie?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 15. zář 2016 15:32:06 
záklaďák

ano,protože časem se vule zmenšují
a měrky by tam měly jít lehce ztuha asi jako když krajíš máslo

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]