Je tu o tom přímo vlákno v sekci Doplňky a Tunning - Laďáky. Tak si to pročti tam, tohle vlákno je zbytečný.
Jinak v kostce potřebuješ Éčko na laufu, papír o homologaci a namontovanou homologační vložku, kterou by ti měl dodat každý výrobce homologovaných výfuků. Prý se v terénu moc neměří hluk, ale prostě když to moc řve, tak tím provokuješ, můžou tě zastavit a kontrolovat kde co. Prý to dělají i tak, že kusem drátu zajedou do koncovky a jestli projde bez překážky až ke koleni svodu, znamená to, že tam ta vložka není, je to otevřený a je průšvih. Já mám IXIL a za hranice se chystám, takže to udělám přesně takhle, jak jsem psal, víc už pro to prakticky ani udělat nejde.
Nějaký experimenty s podvodně vyraženým Éčkem... tohle bych teda absolutně neriskoval! Už vůbec ne někde v Reichu nebo Německu a tak. Pokud má člověk Éčko i papír o homologaci, ale třeba nemá tu vložku (ztratil, předchozí majitel nedodal, zahodil, sežral..?), tak domácí výroby by asi zas až takový problém být neměla, je to opravdu jen kus železný trubky s dírama po stranách, která má na jedný straně dno.
_________________ fechtl > SV 650S 99 > SV 650S K3 > Pyčolet > Pyčolet dvojka
|