1. nevšim´ jsem si, asi ne...
2. řetěz je jedna z mála důležitých pohyblivých částí, ke které mám přístup a můžu se jí věnovat, takže to poctivě dělám. Osobně si myslím, že prosté mazání bez čištění není vono, z bordelu a oleje je pak brusná pasta. Můj interval 500km-1000km(max), případně po velkém mytí nebo dešti. Sqělá pračka Kettenmax, myju petrolejem, mažu Motul Road+, prakticky si ani nezašpiním ruce...
3. ostříkám u pumpy šamponem, pak oplach čistou vodou, v garáži případně dočistím to, co je zaflákaný od oleje (petrolejem), případně voda s Jarem a houbička, na disky jakýsi sprej od Muck-off, usuším, na plasty barevnej vosk Turtle a doleštím hadrem.
4. K&N - velká trvanlivost, prakticky se už nemění, jen je potřeba ho čistit sadou a postupem pro něj určeným
5. Přední světlo s H4 je pro mně dostatečné. Na Nku aspoň svítí tam, kam jedu. Jen už jsem měl dost poškrábaný sklo, tak jsem ho přejel filcem na vrtačce a vyleštil, přijde mi, že svítí líp, ale asi to je spíš psychologie...
6. Něco navíc: jsem tak trochu pedant, stvořil jsem si webaplikaci, ve které si eviduju vše potřebné a upozorňuje mě ve zvolených intervalech na různé údržby. Stojí mě to jen pár chvil s telefonem na netu u pumpy při tankování navíc...
Může využít každý:
http://www.rasicek.cz/spotrebak.php